XMG P722 Pro (Clevo P370EM) - zkušenosti

Gericom, Premio, Com4, ... (pro hojně diskutované značky zřídíme vlasatní skupinu)
Vlastimil91

XMG P722 Pro (Clevo P370EM) - zkušenosti

Příspěvekod Vlastimil91 » 12 bře 2013 15:02

Ahoj,
Tak dnes mi dorazil nový NB. Tentokrát jsem kupoval u XMG a né u DevilTech. S XMG byla lepší spolupráce a odpovídají každý den. Bud v průběhu dne a nebo na konci šichty kolem 18hod. Když jsem se jich ptal na display či pastu co dávají do NB tak vždy mi odpověděli co přesně tam dávají.
Doručovací doba je u XMG do 14dnů. (5-7dnů skládají a 3-4dny doprava). Já o měl doma celkem rychle ,protože 5.3 měli peníze a dnes 12.3 mi to v 11hod přivezlo DHL. Nakupování je stejné jako u DevilTech ,tedy stačí zadat mysn.eu vybrat NB nakofigurovat ,vyplnit adresu a pak jen přeposlat peníze na jejich účet který vám pošlou v e-mailu. Prostě nic složitého :)

Teď už k samotnému NB.
NB je to CLEVO P370EM. Jeho zpracování je luxusní ,nikde se nic neprohýbá ,nevrže či něco podobného. Osobně je to ještě lépe zpracováno než P170Hm co jsem měl minule. Kolem klávesnice je broušený hliník a zbytek NB jako opěrky rukou a víko je pogumované a to i boky samotného NB. Zespoda je už jen tvrdý plast. NB takto působí stylově a kvalitně. Kolem výdechů ventilátorů je takový plastový lesklý rámeček ,ale samotná mřížka výdechů je už z kovu.
Touchpad je velký ,ale špatně po něm klouže prst a taky když do něj klepnete tak divně klepe ,ale to bude asi tím že je velký a nemá samostatná tlačítka která se jinak mačkají na touchpadu dobře.
Co se týče klávesnice tak mám už tu novější kde není tlačítko start na pravé straně ,ale je při starém na levé. Ale jako nevýhoda je zase umístění tlačítka FN na levé straně. Prostě za rozložení klávesnice na tak velký NB bych CLEVO nejradši plácnul. Jinak je klávesnice výborná ,tichá a neprohýbá se. Navíc je třízónová a pěkně podsvícená což je dobré na večer.

NB je v klidu tichý na jejich pastě (uvidím zda přepastuji až otestuji hru) a CPU má jen 30-35C ,ale ventilátor nevypne na CPU i když má takto nízkou teplotu.
GPU nevím kolik topí ještě nemám nainstalované ovladače.
Zbylé info dodám později po testu ,ale jinak mám velkou radost :)

orgasmic
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8328
Registrován: 23 dub 2007 08:54
Bydliště: International

Příspěvekod orgasmic » 12 bře 2013 15:22

Tak hlavne sem pak pisni testy her, zvuku atd.
Asus G703VI

Bangla
= K O M E R C E =
Příspěvky: 845
Registrován: 10 zář 2008 15:46
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bangla » 12 bře 2013 15:35

Rád bych slyšel srovnání zvuku P170HM a P370EM, osobně slyším znatelný posun k lepšímu. Dík :-)
EUROCOM Q5 MAX-Q 1070

Vlastimil91

Příspěvekod Vlastimil91 » 12 bře 2013 17:42

Zvuk musím teprve otestovat nějak mi nechce fungovat ten program od THX.
Ale jinak ventilátory vypínají všechny když je teplota CPU pod 40C. Jde tedy slyšet solidně ty dva 750GB HDD :)

Deegr
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 442
Registrován: 25 bře 2010 18:47

Příspěvekod Deegr » 12 bře 2013 18:09

Nechápu, co se ti na té klávesnici nelíbí. Mě naprosto vyhovuje FN na levé straně. Dá se pak dobře došáhnout jednou rukou na FN + nastavení jasu, nebo hlasitosti. Ale zajímal by mě, zda vidíš nějaký rozdíl v displejích. Mě ten rozdíl doslova ohromil. Funguje ti FN+1? Mě začala tato kombinace až s novějším BIOSem. Mě se HDD většinou vypne, nastavil jsem si to tak. Na SSD mám windows a nějaké hry + programy, takže HDD jede jen když koukám na filmy, nebo něco instaluji, jinak je vždy off a tak je notebook většinou krásně tichý.
Goldmax Neptune 2.0, Core i7 3720QM 2.6Ghz (Turbo 3.6Ghz@4.0Ghz), 8GB RAM 1600Mhz,
GeForce GTX 680M 4GB (719/1800@853/2500Mhz), 750GB HDD 7200, 17.3" LED 90% NTSC GAMUT,
Samsung SSD 830 128GB
3DMark 13: 4 708, 3DMark 11: P7046, 3DMark Vantage: 25 939

quasimodo
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 260
Registrován: 19 dub 2012 15:39

Příspěvekod quasimodo » 12 bře 2013 18:13

Můžu se zeptat, kolik to Vlasto stálo? Jestli také dávají nějaké individuální slevy jako se dají vyjednat u Goldmaxu?
Asus G55VW

Vlastimil91

Příspěvekod Vlastimil91 » 12 bře 2013 18:37

Já mám totiž FN u kurzorových šipek a to mě štve.
Jinak FN+1 tady nefunguje. Cena co jsem za to dal je 51500,-Kč i s dopravou. XMG slevu nenabízí jako Goldmax.
Konfiguraci mám v popise ,ale jinak jsem kupoval takto.
CPU: i7 3740QM
GPU: 2x HD 7970M
RAM: 12GB Vengeance
HDD: 750GB
OS: Windows 7 HP
Doma jsem pak dodal druhý HDD a Wi-Fi kartu BigFoot 1202 z minulého NB.

Jinak teď jsem testoval Crysis 3 a jede to luxusně. Vše mám nastavené na Velmi vysoké + 1x SMAA a hra nepadá pod 40FPS v tom dešti hned na začátku kampaně. pořád se točí kolem 45FPS. Když vlezu dovnitř kde neprší tak FPS vyběhne k 60FPS ,ale padá k 45FPS. Využití CPU je 60% a běží pořád na 3,5-3,6GHz. Teplota po 15min nepřesáhla 74C což je dobrý ,ale problém nastane až u GPU kdy první běží na 73C a ta druhá vyběhla na 97C takže jsou tu dvě možnosti: bud je to špatně napastované a nebo to tak asi bude že fan nestíhá nebo nevím. Asi zkusím přepastovat :)
Jinak zvuk u hry je luxusní a lepší jak u P170Hm. Lépe a hmotněji zni hlavně v tom dešti kdy to jde fakt dobře slyšet.

Jinak display jsem dostal Chi Mei N173HGE-L11 ,ale XMG dává i B173HW01 V5 ,ale bohužel si nemůžete vybrat. Podle notebookcheck jsou si display vyrovnané takže je mi to i jedno.
Já proti DevilTech pozoruji hlavně větší jas a žádné odlesky ,protože teď mám matný a né lesklý. Barvy jsou taky o něco lepší a hlavně jsou lepší pozorovací úhly.

Bangla
= K O M E R C E =
Příspěvky: 845
Registrován: 10 zář 2008 15:46
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bangla » 12 bře 2013 19:09

To máš základní displej znatelně nižší kvality, AUO prodáváme jako PREMIUM QUALITY a je opravdu kvalitnější a také levnější, máme přímé srovnání...Měl jsem dojem že ho XMG dává do P370EM automaticky - někde o tom psali, to je hodně zvláštní....jestli Tě náhodou "neokradli"....

Největší prodejce v USA (SAGER) si rozdíl mezi displeji CHI MEI vs AUO cení na vysokých $150, což jsou 3-4 tisíce s daní. Eurocom má cenovou politiku jinou, ale rozdíl cenový zde je též. Zkrátka a dobře jsi obdržel levnější kus HW a myslím že i Ty jsi doufal v AUO B173HW01 V5... možná bys to mohl zkusit uhádat, jelikož jsi mohl kupovat na základě recenze kde inzerují právě tento typ http://www.notebookcheck.com/Test-Schen ... 530.0.html

Za pokus nic nedáš :-)
EUROCOM Q5 MAX-Q 1070

orgasmic
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8328
Registrován: 23 dub 2007 08:54
Bydliště: International

Příspěvekod orgasmic » 12 bře 2013 19:28

Teď z toho nebude Vlastík ani spát :)
Asus G703VI

Vlastimil91

Příspěvekod Vlastimil91 » 12 bře 2013 19:31

Na to jsem se jich právě už ptal a oni mi odpověděli že do NB dávají ten nebo ten display. Prý to nemůžou ovlivnit který display dostanu.
Ale podle notebookcheck je kvalita vyrovnaná tak nevím zda je v tom fakt velký rozdíl.
Jinak u té klávesnice je pecka že jde měnit i jas.

Bangla
= K O M E R C E =
Příspěvky: 845
Registrován: 10 zář 2008 15:46
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bangla » 12 bře 2013 19:32

Neměj mi to za zlé Vlastiku, ale pokud mne pamět nešálí byl jsi to právě Ty, kdo sem házel před několika měsící tuto recenzi a zvýrazňoval jsi fakt, že do tohoto notebooku dávají AUO Bxxx LCD displeje automaticky, což recenze potvrzuje. Takže bys byl proti sobě kdybys to nepořešil ihned, kdy je notebook nový a mohlo by k výměně dojít. Za měsíc se stebou nebude bavit ani kůl v plotě, takže jen přátelská rada :-)
EUROCOM Q5 MAX-Q 1070

Vlastimil91

Příspěvekod Vlastimil91 » 12 bře 2013 19:35

Ano já vím.
No zkusit to můžu nic za to nedám ,ale jak říkám psali že to neovlivní tak nevím zda tam oni osobně dávají display a nebo jim to chodí už s display složené.

Bangla
= K O M E R C E =
Příspěvky: 845
Registrován: 10 zář 2008 15:46
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bangla » 12 bře 2013 19:40

To je extrémně tupá odpověď, kterou bych si nedovolil zákazníkovi oponovat. Ovlivní každou komponentu, kterou do notebooku instalují - vše se dělá ručně, individuálně. Clevo poskytuje šasi, která je plně konfigurovatelná, tedy LCD, HDD, RAM, mechanika, CPU, GPU, WiFi, vše se dá vyměnit za komponenty jiného výrobce s jinou značkou i parametry. Tomu přece nemůžeš věřit, kdo to pak ovlivní když ne výrobce/prodejce :-)
EUROCOM Q5 MAX-Q 1070

Vlastimil91

Příspěvekod Vlastimil91 » 12 bře 2013 19:44

No to jsem si právě říkal taky. Proto mě napadlo že jim snad ty NB chodí už s display hned namontované.

Bangla
= K O M E R C E =
Příspěvky: 845
Registrován: 10 zář 2008 15:46
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bangla » 12 bře 2013 19:48

V pohodě, užívej si notebooku a pokud se nepodaří vyměnit displej, nezoufej, hlavně že jsi spokojen :-)
EUROCOM Q5 MAX-Q 1070


Zpět na „notebooky - ostatní značky“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů