Notebooky značky Clevo/Eurocom (Goldmax)

Gericom, Premio, Com4, ... (pro hojně diskutované značky zřídíme vlasatní skupinu)
Bangla
= K O M E R C E =
Příspěvky: 845
Registrován: 10 zář 2008 15:46
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bangla » 29 říj 2012 17:11

Ke klavesnici vyhrady recenzent nemel, ani ke kvalite zpracovani, ale 100 lidi 100 chuti ze....

AMD vydalo skvelou kartu, ale problemy s endurem ji zastinilo. Kdyby tomu tak nebylo, posledniiho pul roku bychom neprodali vetsinu nvidii. Nyni zlevnime AMD a nvidii soupneme zpet na trzni cenu, kerou jsme dosud doplaceli. Majitele GTX 680m nemuseji smutnet, vyhledove maji lepsi support driveru a jestli karta zaostava, jsou to jednotky procent, v realu nic pod 20% nepoznate, pokud tedy nehrajete benchmarky :-)
EUROCOM Q5 MAX-Q 1070

orgasmic
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8384
Registrován: 23 dub 2007 08:54
Bydliště: International

Příspěvekod orgasmic » 05 lis 2012 14:57

OT:
Tak tady je vyvoj situace toho notebooku Eurocom z aukra :)

http://aukro.cz/show_user.php?uid=26511591
Alienware Area 51-M
i9 9900K + RTX2080

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8844
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 05 lis 2012 16:23

Kdo by to čekal... :roll:
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

Vlastimil91

Příspěvekod Vlastimil91 » 09 lis 2012 15:16

Zde je recenze výkonu SLI a CF. Jde vidět že AMD s novými ovladači vážně zaválelo :)
http://extranotebook.cnews.cz/clanky-te ... ment-99883

roman2277
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 10025
Registrován: 30 dub 2008 10:22
Bydliště: okolí Prahy

Příspěvekod roman2277 » 13 lis 2012 19:45

Jasně zaválelo tak,že některé hry vůbec nejdou na nových ovladačích spustit! Takže se většina hráčů vrátila zpět na 12.8(apod.) AMD a ovladače= stále jedna velká tragedie.
MSI GT73,Ipad Pro 10.5 256GB,Ipad Mini 2019
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

Bangla
= K O M E R C E =
Příspěvky: 845
Registrován: 10 zář 2008 15:46
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bangla » 13 lis 2012 20:29

Pokud se nemýlím, WHQL 12.11 ještě není venku, takže uživatelé testují pouze BETU. Faktem ale je, že žádný z recenzentů nereportoval jediný problém s ovladači a výkonově je to tak jak uvádí recenze, ve prospěch AMD. Jako tragedii bych to tedy neviděl, jelikož za menší peníz dostaneš dnes v průměru vyšší výkon, co teprve po vydání nových ovladačů během listopadu...

Někdy může být správná instalace ovladače kde je enduro pěkná chemie, proto některým dělají problémy, ale dokonalé v této fazi nejsou, to jistě ne..... ale prý brzy! :-)
EUROCOM Q5 MAX-Q 1070

Vlastimil91

Příspěvekod Vlastimil91 » 13 lis 2012 20:56

Velká tragedie? Vždyť je to teprve BETA ve verzi 7. Ano vím že na pctuning foru hlásili pár chyb v jedné hře že nešla spustit ,ale po restartu PC běžela normálně. Taky s OC byl nějaký problém ,ale je to BETA a ve FINÁLE už by to mělo být vše OK takže není co řešit. A navíc teď je AMD skoro všude rychlejší. Docela mě překvapilo když jsem viděl že i v Mafii 2 už funguje CF i když tu hru snad už nikdo nehraje :)

Hadriel
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 158
Registrován: 18 čer 2007 22:43

Příspěvekod Hadriel » 16 lis 2012 15:25

P370EM 90% GAMUT | Core i7 3630QM | 16GB RAM | AMD 7970M 2GB |
2x Seagate 750GB RAID 1 | 256GB mSata SSD | DVD RW | Intel WiFi + BT | W7 64bit | Razer DiamondBack Plasma LE/ Imperator/Logitech Performance MX | HTC One M9| Asus Transformer Pad Prime

Deegr
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 442
Registrován: 25 bře 2010 18:47

Příspěvekod Deegr » 16 lis 2012 15:53

Už chápu, kde vzali tak vysoká čísla u některých hrách. Když tak mě někdo opravte, ale je to kvůli tomu. že karta už v těch hrách jede na 100% místo třeba na 60%? Tedy že už je vyřešen problém s endurem a samotné ovladače tedy nepřinesli navýšení výkonu přes 50%.
Goldmax Neptune 2.0, Core i7 3720QM 2.6Ghz (Turbo 3.6Ghz@4.0Ghz), 8GB RAM 1600Mhz,
GeForce GTX 680M 4GB (719/1800@853/2500Mhz), 750GB HDD 7200, 17.3" LED 90% NTSC GAMUT,
Samsung SSD 830 128GB
3DMark 13: 4 708, 3DMark 11: P7046, 3DMark Vantage: 25 939

Hadriel
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 158
Registrován: 18 čer 2007 22:43

Příspěvekod Hadriel » 16 lis 2012 17:26

No přinesli nějaké zvýšení výkonu i u desktop karet a mobilních bez endura. Ale 50% to není. Nevim jak to bylo s vytizenim u desktop karet. Každopádně tam navýšení výkonu po několika měsících je..
P370EM 90% GAMUT | Core i7 3630QM | 16GB RAM | AMD 7970M 2GB |

2x Seagate 750GB RAID 1 | 256GB mSata SSD | DVD RW | Intel WiFi + BT | W7 64bit | Razer DiamondBack Plasma LE/ Imperator/Logitech Performance MX | HTC One M9| Asus Transformer Pad Prime

Vlastimil91

Příspěvekod Vlastimil91 » 16 lis 2012 19:51

No u desktop verze to většinou stoupalo o 5-8FPS třeba u BF3.

Deegr
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 442
Registrován: 25 bře 2010 18:47

Příspěvekod Deegr » 17 lis 2012 23:30

Tak nárůst výkonu 50% je opravdu jen u notebooku, kvůli nefunkčnímu enduru. Ve hrách je navýšení výkonu podstatně menší u starších her zanedbatelné. Až takový zázrak tedy ty ovladače nejsou.
http://diit.cz/clanek/amd-catalyst-12-11
Goldmax Neptune 2.0, Core i7 3720QM 2.6Ghz (Turbo 3.6Ghz@4.0Ghz), 8GB RAM 1600Mhz,

GeForce GTX 680M 4GB (719/1800@853/2500Mhz), 750GB HDD 7200, 17.3" LED 90% NTSC GAMUT,

Samsung SSD 830 128GB

3DMark 13: 4 708, 3DMark 11: P7046, 3DMark Vantage: 25 939

Vlastimil91

Příspěvekod Vlastimil91 » 18 lis 2012 02:14

Tak AMD říkalo 20% v určitých hrách. Je to díky AMD Gaming Evolved. Ale takový BF3 má luxusní nárůst a pak samozřejmě nový MoH W a nejnovější hry. Takže když se to sesumíruje je AMD o nějaké % nad nVidia GPU. Nevím jak ostatní ,ale já se dívám na nové hry a když kupuji grafiku tak se podívám která je v určitých hrách výkonnější a srovnám cena/výkon a kupuji. :wink:
Staré hry které jsem už otočil mě moc nezajímají čistě.

Deegr
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 442
Registrován: 25 bře 2010 18:47

Příspěvekod Deegr » 29 lis 2012 13:32

Nevíte někdo, jak je to s ovladači pro Win 8? Díval jsem se na stránky eurocomu a zatím jsem viděl jen pro Win 7. Chtěl bych zkusit ty osmičky. Metro půjde pryč a nabídku start si hned doinstaluji.
Goldmax Neptune 2.0, Core i7 3720QM 2.6Ghz (Turbo 3.6Ghz@4.0Ghz), 8GB RAM 1600Mhz,

GeForce GTX 680M 4GB (719/1800@853/2500Mhz), 750GB HDD 7200, 17.3" LED 90% NTSC GAMUT,

Samsung SSD 830 128GB

3DMark 13: 4 708, 3DMark 11: P7046, 3DMark Vantage: 25 939

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8844
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 29 lis 2012 14:00

Podívej se spíš na clevo. Ovladače pro šasi budou všude stejné a ty už by měly být i pro Win8.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)


Zpět na „notebooky - ostatní značky“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host