Prestigio Nobile 156 jak zprovoznit Wifi?

Gericom, Premio, Com4, ... (pro hojně diskutované značky zřídíme vlasatní skupinu)
JirkaB
chodí sporadicky
Příspěvky: 8
Registrován: 12 čer 2012 16:37

Prestigio Nobile 156 jak zprovoznit Wifi?

Příspěvekod JirkaB » 12 čer 2012 16:44

Zakoupil jsem wifi kartu mini PCI AR5213. Mám OS Windows7
Notebook Prestigio Nobile 156.

Kartu jsem nainstaloval do PCI slotu.

Při bootování windous se mi ojeví hláška celkem 2x pod sebou:
Error
Resource Conflict PCI Network Controller on Motherboard
Bus 02, Device 06, Funkction 00.

Při instalaci ovladačů se notebook zablokuje, nutno vypnout tlačítkem.
Můžete mi poradit, případně potvrdit či vyvrátit kompaktibilitu s touto kartou?
Děkuji za odpověď

Podobný problém je na internetu, bohužel nevyřešen.
http://www.gsm4u.cz/showcomment.php?c_t ... owall=true

JirkaB
chodí sporadicky
Příspěvky: 8
Registrován: 12 čer 2012 16:37

Příspěvekod JirkaB » 12 čer 2012 16:46

Upřesňuji název karty CM9 mini PCI AR5213

orgasmic
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8328
Registrován: 23 dub 2007 08:54
Bydliště: International

Příspěvekod orgasmic » 13 čer 2012 20:24

Jaký byl důvod tam cpát Wifi do slotu?
Asus G703VI

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8843
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 13 čer 2012 20:37

Spíš bych doporučoval někde sehnat nějakou Intel 2200BG, se kterou se to nezřídka dodávalo. Kdysi se ty karty pro prestigio daly kupovat normálně v obchodech. Někdy v roce 2004 jsem šel do alzy se svou toshibou a tu kartu s devID pro prestigio si tam koupil (fungovala i v konkurenčních strojích).

Jestli si ta karta vyhrazuje prostředky, které BIOS přiděluje jinde, a BIOS na takový stav není stavěný (oni to mají připravené opravdu jen na několik podporovaných wifi), tak máš prostě smůlu.

orgasmic: Protože s interní Wifi je výrazně lepší signál než s těmi do PCMCIA a USB. Navíc nikde nic netrčí.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

JirkaB
chodí sporadicky
Příspěvky: 8
Registrován: 12 čer 2012 16:37

Příspěvekod JirkaB » 14 čer 2012 08:29

pro orgasmic: Protože s interní Wifi je výrazně lepší signál než s těmi do PCMCIA a USB. Navíc nikde nic netrčí, anténky jsou v šasích notebooku a jsou výkonnější.

swarm napsal:
Jestli si ta karta vyhrazuje prostředky, které BIOS přiděluje jinde, a BIOS na takový stav není stavěný (oni to mají připravené opravdu jen na několik podporovaných wifi), tak máš prostě smůlu.

Souhlasím s Tvým názorem kartu půjdu vrátit, bohužel není kompaktibilní s mým notebookem.

Zkoušel jsem více možností, ale bez úspěchu...ve správci zařízení zakazoval různá zařízení, poté opět povoloval... Taktéž v Biosu. Bez úspěchu!

orgasmic
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8328
Registrován: 23 dub 2007 08:54
Bydliště: International

Příspěvekod orgasmic » 14 čer 2012 09:00

Aha, ja jsem myslel, ze notebook mel uz interni WIFI z vyroby.
Asus G703VI

JirkaB
chodí sporadicky
Příspěvky: 8
Registrován: 12 čer 2012 16:37

Příspěvekod JirkaB » 14 čer 2012 09:08

Ne neměl...

orgasmic
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8328
Registrován: 23 dub 2007 08:54
Bydliště: International

Příspěvekod orgasmic » 14 čer 2012 09:53

Tak na strankach vyrobce by mel byt k dispozici ovladac na Wifi a podle nej vybrat spravnou Wifi, ne? Akorat jestli je to takovy staricky book, tak ani nemusi mit podporu pro Win 7.
Asus G703VI

JirkaB
chodí sporadicky
Příspěvky: 8
Registrován: 12 čer 2012 16:37

Příspěvekod JirkaB » 14 čer 2012 18:08

odpověď orgasmic: Na stránkách výrobce ovladače nejsou.
Mluvil jsem s výrobcem telefonicky, ten slíbil, že mi na můj problém odpoví, abych zaslal email...
Zůstalo pouze u slibu... výrobce nereaguje!
Zítra kartu vracím prodejci.


Zpět na „notebooky - ostatní značky“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti