Notebooky značky DevilTech

Gericom, Premio, Com4, ... (pro hojně diskutované značky zřídíme vlasatní skupinu)
Bangla
= K O M E R C E =
Příspěvky: 845
Registrován: 10 zář 2008 15:46
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bangla » 04 zář 2012 21:50

O tomvytizeni CPU jsem nevedel, diky za info :-)
EUROCOM Q5 MAX-Q 1070

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8843
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 04 zář 2012 22:31

Tak je to u všech komponent v počítači. Zatímco třeba síťovky od Intelu a 3com umí řešit celou řadu věcí bez pomoci procesoru (kontrolní součty paketů a další procesy na nižších sítových vrstvách), u toho čipu od Realteku se řeší hardwarově jen to nejnutnější. Oni mají spočítané, že v běžném zatížení to není tak velká zátěž, a výrazně tak mohou snížit složitost i cenu čipu.

U realteku se ale může stát, že při spoustě malých paketů do různých cílů bude neúměrně vyšší zátěž procesoru a kvůli tomu bude menší přenosová rychlost. Na druhou stranu při dnešních procesorech nemá cenu řešit zatížení v případě, že jde o komunikaci v internetu, kde ty rychlostí bývají podstatně nižší než na lokálním gigabitu.

---

Btw podobné "softwarové" komponenty byly v lowendu vždy. Například analogové modemy se postupně začaly řešit jako softwarové rozšíření zvukové karty, u které se napojil konektor modemu na poslední kanály čipu, u kterého se využily jen AD/DA převodníky. Fakticky řešil modulaci a demodulaci procesor. V posledních letech to tak měly úplně všechny notebooky, ale protože na 56kb/s je to jedno, ale v době 200MHz Pentií byl soft-modem docela znát.

Stejná písnička byly i zvukové karty. Dneska už žádná nemá hardwarově řešenou syntézu MIDI a žádná už hardwarově neřeší skládání zvuků v 3D prostoru. Dřív měly ty SB Live procesor komplexností na úrovni prvních Pentií a byl docela dobře programovatelný. Dnes je tam zadrátováno pár jednoduchých funkcí a ostatní řeší ovladač.

Mít dnes všechno levné holt není zadarmo :)
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

Vlastimil91

Příspěvekod Vlastimil91 » 04 zář 2012 22:53

Jde vidět že se v tomto hodně vyznáš. Pěkné vysvětlení.
Ale jinak on Realtek se dává skoro všude možná asi je to kvůli té nízké ceně. Škoda jen že základní desky v NB nemají takové luxusní komponenty jako ty dražší v dektopech. Myslím tím jako napájení a takové věci.

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8843
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 04 zář 2012 23:10

Realtek se dává jen kvůli ceně, protože cena ve výsledku rozhoduje. Běžný uživatel nechápe rozdíl mezi různými gigabitovými ethernety a různými Wifi-N moduly (u Wifi-N možná ještě chápe 2,4GHz a 5GHz, ale tím to končí) a ve chvíli, kdy tento běžný uživatel nevidí přínos, je důležitá už jen cena.

Navíc na to, aby se připojili na internet, nebo sem tam něco zkopírovali ze síťového disku, stačí cokoli.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

Vlastimil91

Příspěvekod Vlastimil91 » 04 zář 2012 23:23

No s tím W-Fi to je fakt. Já toho Killera koupil jen ze zvědavosti a pak když jsem četl že je to špička mezi Wi-Fi. A zatím musím uznat že připlatit se vyplatí když hrajete on-line často.

jajohp
chodí sporadicky
Příspěvky: 5
Registrován: 12 zář 2012 18:13

Příspěvekod jajohp » 09 říj 2012 21:18

jj... Bigfoot je vážně třída. "Někdy se mi zdá, že je to lepší než kabel" :twisted:

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8843
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 09 říj 2012 21:58

:lol:
To by musel být hodně špatný kabel.

Imho se tady přeceňuje marketingový podtext produktu, když je to obyčejný čip (běžný z jiných notebooků pod původním názvem), pouze z programem, jehož obdoba se dá stáhnout i univerzální a zdarma (a použitelná na drát i wifi).
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

orgasmic
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8331
Registrován: 23 dub 2007 08:54
Bydliště: International

Příspěvekod orgasmic » 09 říj 2012 22:05

Nekaž nám radost swarme :)
Asus G703VI

Bangla
= K O M E R C E =
Příspěvky: 845
Registrován: 10 zář 2008 15:46
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bangla » 09 říj 2012 22:48

Bigfoot exceluje, ale nenachazi se v temer zadnych noteboocich a necekam, ze by se i kvuli vyssi cene zacal pouzivat v noteboocich bezne, myslim treba v radovych skladovkach jako je msi, hp, sony, asus a dalsi. Myslim ze to bude vyhrada "custom made" produktu, ale kdo vi...dokonaly ale take neni, model 1202 nekolika lidem na foru dela problemy, je to vsak jen banalita verze ovladace...odpojovani wifi btw.

Celkem by me zajimalo, jestli je to co rika swarm uplna pravda a jedna se pouze o nejaky preznaceny model s totoznymi specifikacemi, ktery v testech dosahne shodneho vykonu jako jeho marketingove lepsi sestra...to si totiz uplne nemyslim...castecne? ano.
EUROCOM Q5 MAX-Q 1070

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8843
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 09 říj 2012 23:32

Čipset Atheros AR5BWB222, který to používá, se v noteboocích normálně objevuje. Není to tak často, protože to není lowend, ale není to žádná brutální výjimka.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

Vlastimil91

Příspěvekod Vlastimil91 » 10 říj 2012 01:21

Osobně já jsem to hlavně testoval tímto způsobem:
Základní Wi-Fi co dává Deviltech
Kabelem
BigFoot Networks Killer 1202

Otestoval jsem to tak že jsem dal ke stahování film třeba z uloz.to a zapnul Battlefield 3 MP. Hra jela prakticky všude stejně.
Druhý test jsem provedl že jsem dal stahovat film s torrentu a začal jsem hrát Battlefield 3 MP. A tady už byli znatelné rozdíly. Základní Wi-Fi né že by byla zlá ,ale hra se začala chvilkami trhat/lagovat ping skákal i na 800. Po kabelu to bylo lepší ,ale i tak se mi stalo za cca po 3-5min že hra zalagovala.
Exceloval prostě BigFoot Networks Killer 1202 na kterém hra jela suveréně nejlíp a to i při pingu 300 nedocházelo k lagům. Toto jsem testoval na rychlosti u Wi-Fi 5MBit/s a pak při 20MBit/s. Vždy vyhrál Killer. Základní Wi-Fi totiž pouštěla torrent na první úroveň a nešlo prohlížet ani internet skoro. Bigfoot automaticky pozná co má mít jakou prioritu. Tedy automaticky nastaví a samozřejmě si to můžete i manuálně nastavit. Kabel špatný není tam net letěl 30Mbit/s ,ale BF3 MP prostě nejelo tak dobře jako s Killerem. BT je ve verzi 4.0 ,ale to já moc neřeším. Max jsem ho otestoval že jsem vzal HTC One X ven z baráku jestli se spojí. BT mě až tak moc nezajímalo používám ho jen minimálně cca 2-3x za měsíc :)

Ale samotná Wi-Fi je prostě na hry super. Hry mají vždy největší prioritu a o nic se nemusíte prakticky starat vše udělá Killer za vás.
Problém zatím nemám žádný ovladače jsou nejnovější a nic mi nepadá.
Internet mám od mizerného UPC ,ale chystám se přejít k O2 tak jako jsem to měl u rodičů.

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8843
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 10 říj 2012 07:36

Zkus ten program, co jsem tu dřív odkazoval. Dělá to samé, co program k BigFootu, ale je univerzální. S ním budeš mít u všech tří zařízení stejné výsledky.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

orgasmic
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8331
Registrován: 23 dub 2007 08:54
Bydliště: International

Příspěvekod orgasmic » 10 říj 2012 08:46

Bangla píše:Bigfoot exceluje, ale nenachazi se v temer zadnych noteboocich a necekam, ze by se i kvuli vyssi cene zacal pouzivat v noteboocich bezne, myslim treba v radovych skladovkach jako je msi, hp, sony, asus a dalsi. Myslim ze to bude vyhrada "custom made" produktu, ale kdo vi...dokonaly ale take neni, model 1202 nekolika lidem na foru dela problemy, je to vsak jen banalita verze ovladace...odpojovani wifi btw.

Celkem by me zajimalo, jestli je to co rika swarm uplna pravda a jedna se pouze o nejaky preznaceny model s totoznymi specifikacemi, ktery v testech dosahne shodneho vykonu jako jeho marketingove lepsi sestra...to si totiz uplne nemyslim...castecne? ano.


Tak zrovna MSI to do svych "skladovek" dava ;)
Asus G703VI

Bangla
= K O M E R C E =
Příspěvky: 845
Registrován: 10 zář 2008 15:46
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bangla » 10 říj 2012 09:32

Narad bych ti kazil iluze, ale ja nikde nevidim jedine slovo o tom, ze WiFi, tedy to o cem se tu bavime, by mela pochazet od Bigfoot Network Killers. Má zcela obyčejnou WiFi Intel Centrino Wireless N2230 a Bigfoot ma pouze sitovku LAN, coz dost postrada smysl, ale prosim. Jestli u WiFi jsou rozdily pro nekoho pochybne, pak rozdil odezvy dvou LAN sitovek bude nula nic.
http://www.zive.sk/prve-dojmy-z-msi-gt7 ... fault.aspx

Intel N2230 se zda byt dle specifikaci Intelu jakkoli osekana verze Intel 6235, kterou nabizime my. Specifikace zde: http://www.intel.com/content/www/us/en/ ... -6235.html a http://www.intel.com/content/www/us/en/ ... -2230.html

Takže ne, skladovky včetně MSI BigFoot nemají a nemyslím, že tomu tak někdy bude. Mel by jsi vedet, co kupujes, alespon jako pokrocily uzivatel :-)
EUROCOM Q5 MAX-Q 1070

orgasmic
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8331
Registrován: 23 dub 2007 08:54
Bydliště: International

Příspěvekod orgasmic » 10 říj 2012 09:43

Ty jsi narazel na Bigfoot, tak proto ma reakce ;)
A kdyz je ta technologie dle Tebe u Wifi uzasna, tak u LAN bude taky :D

Jinak ja GT70 kupoval kvuli jinym vecem a to, ze ma nejaky pochybny Bigfoot je mi jedno.
Kdyz hraji pres Wifi a do toho stahuji velka data, tak zadne zpomalovani nebo nizkou latency nepozoruji, tak v tom prinos take nevidim ;)
Asus G703VI


Zpět na „notebooky - ostatní značky“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host