Mám asi vysokou teplotu procesoru

notebooky Asus a vše kolem nich
Robert
chodí sporadicky
Příspěvky: 18
Registrován: 20 srp 2006 10:35

Příspěvekod Robert » 24 srp 2006 17:45

Co je vlastně zátěž?, já jedu s tou svoji mrškou i 3-4 dny v kuse je to zátěž (jako internet nějaký download atak) je to zátěž :?

leon

Příspěvekod leon » 24 srp 2006 17:52

100% zatez je, pokud na to pustis nejakej program, kterej proste v kuse vyuziva naplno CPU ... kdyz mas notebook "jen" zapnutej a obcas zmenis stranku v internetovem prohlizeci tak procesor vicemene nic nedela

Robert
chodí sporadicky
Příspěvky: 18
Registrován: 20 srp 2006 10:35

Příspěvekod Robert » 24 srp 2006 17:58

Jasně tak to vnímám, ale proč mi potom funí ten venťas jak lokomotiva když ho nežatěžuju sakra. :oops:
ASUS A7Db, Xpress 200 AMD Hammer, AMD Turion 64 MT-32 (1,8 MHz), 1024 MB, ATI Radeon X700 128 MB

Nowi
občas se tu ukáže
Příspěvky: 72
Registrován: 26 čer 2006 18:58

Příspěvekod Nowi » 24 srp 2006 18:35

A to ti jede hned od startu...třeba to máš na řízení spotřeby špatně nastavený a on pořád frčí na plnej výkon
A taky není zatěžování jako zatěžování. Záleží taky na tom kolik toho máš třeba na stránkovacím souboru, kolik ti frčí procesů atd...

Robert
chodí sporadicky
Příspěvky: 18
Registrován: 20 srp 2006 10:35

Příspěvekod Robert » 24 srp 2006 18:46

Mám takový pocit že mi tak jede od prvního dne, kde se dá nastavit řízení spotřeby:!!! Tam jsem nikdy nic nenastavoval, jsem tak trochu amatér samouk.
ASUS A7Db, Xpress 200 AMD Hammer, AMD Turion 64 MT-32 (1,8 MHz), 1024 MB, ATI Radeon X700 128 MB

Robert
chodí sporadicky
Příspěvky: 18
Registrován: 20 srp 2006 10:35

Příspěvekod Robert » 24 srp 2006 18:48

Jo a jede tak hned od startu, nejdřív se roztočí na max, potom se vypne než naběhne Windows a po náběhu se rozjede tak na střední točky.
ASUS A7Db, Xpress 200 AMD Hammer, AMD Turion 64 MT-32 (1,8 MHz), 1024 MB, ATI Radeon X700 128 MB

Robert
chodí sporadicky
Příspěvky: 18
Registrován: 20 srp 2006 10:35

Příspěvekod Robert » 24 srp 2006 18:56

No a ventilátor mi ukazuje v Everestu CPU/skříň 3850 RPM.
ASUS A7Db, Xpress 200 AMD Hammer, AMD Turion 64 MT-32 (1,8 MHz), 1024 MB, ATI Radeon X700 128 MB

mallox

Příspěvekod mallox » 24 srp 2006 19:23

2robert: mohu vas uklidnit, ze to je opravdu normalni teplota u procesoru amd..mel jsem skoro rok mobile sempron 3000+ (asus a6q) a take bezel porad na 60-70 stupnich..pri hrani Nexuiz i na 106 (pak uz se chudak vypinal - ale mam za to, ze to delala grafika)..a vubec to nijak nevadilo..jen ventilator porad hucel a v lete byl dosti horky..zimu snasi lepe..nyni mam cd t2300(e - nevim, asus a8jc)..neni slyset, neni teply..standardni teplota 36-38 stupnu..
nevim jak vas model, ale muj mel dle meho nazoru hodne spatny odvod vzduchu..jen jedna mrizka ze zadni strany..jako dobre reseni jsem videl objednat si u sil.cz krytku na procesor (asi 100kc), a navrtat tam par direk..kruhovou radou nad vetrackem a par z boku..bude lepe ventilovat vzduch..
jinak se s tim musite smirit..
s pozdravem

code
občas se tu ukáže
Příspěvky: 61
Registrován: 02 bře 2007 22:18

Příspěvekod code » 16 čer 2007 23:28

Tak muj noutas ma v klidovem stavu (brouzdani po netu, prave ve worud a v Excelu) - 55 - 65. Pri filmu nebo mirne zatezi kolem 75.

Jeste jsem na nem nic nehral, ale ted jsem si spustil asi 5min Quake 3 a teplota vylezla na 95 stupnu!! Notebook hardware control me uz hlasil ze to neni uplne idealni a ze se za 1xmin vypne! Jinak dival jsem se ze opravdu kriticka hodnota je 105 stupnu.. Myslite ze je to ok?

Mallox psal ze ano, ale nevim, kdyz budu hrat treba nejakou hru trochu dele, aby se me chudak neupekl!!

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8844
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 17 čer 2007 00:35

U tohodle ASUSu je to bohužel běžný jev. Kupodivu to z té teploty většinou první odnese harddisk.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

code
občas se tu ukáže
Příspěvky: 61
Registrován: 02 bře 2007 22:18

Příspěvekod code » 17 čer 2007 10:23

Takze se nemam bat o procesor, ze za chvili pujde do kremikoveho nebe?? Nelze tu teplotu nejak snizit? Napr rozdelat notebook a dat tam jiny chladic, vetracek?

Co se tyce HDD, tak ten tak vysokou tepltou nikdy nema, meril jsem to SpeedFanem a ten ma ze vsech komponent nejmensi teplotu.. (Nyni 37C)

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8844
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 17 čer 2007 11:15

No, procesor přežije fakt hodně, spíš se pokurví nějaká součástka okolo. Tyhle teploty jsou fakt hodně vysoký a neni to dobře. Dlouhou životnost takovýho notebooku fakt neočekávej.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

code
občas se tu ukáže
Příspěvky: 61
Registrován: 02 bře 2007 22:18

Příspěvekod code » 17 čer 2007 11:50

Mno a co takhle snizit voltaz procesoru, ted jsem to zkousel pri 1,6GHz z 1,340 na 1,2440 a zdase ze je to stabilni a pritom se me zda ze teplota klesla, jak uz tady nekdo psal...

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8844
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 17 čer 2007 13:26

To s tou voltáží je dobrý nápad. Sám to taky používám. Teď mám při 1.6GHz na CD T2050 nastaven 1.0V, takže se mi větrák nespouští ani když mám frekvenci naplno (notebook FS V3205).
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

lookool
chodí sporadicky
Příspěvky: 8
Registrován: 16 čer 2007 15:58

Příspěvekod lookool » 17 čer 2007 13:46

Jakým softem snižujete tu voltáž procesoru? NHC mi na to připadá jako zbytečný monstrum..
Nevíte na jakou nejnižší frekvenci může běžet C2D 1,66GHz (T5500)? V NHC to jde snížit jen na 1GHz, což je pořád zbytečně mnoho pro práci s wordem.
To topení ASUSu mě fakt vytáčí, uvažuju, že odstoupím od kupní smlouvy a ntb vrátím.


Zpět na „notebooky Asus“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host