Asus R704V

notebooky Asus a vše kolem nich
Falko-CZ
chodí sporadicky
Příspěvky: 12
Registrován: 08 led 2011 19:36

Asus R704V

Příspěvekod Falko-CZ » 09 pro 2013 16:22

Ahoj vsem,chtel jsem misto Win.8 nainstalovat Win7.ale Bios me nevidi mechaniku ale kdyz najedou normalne Win.8 tak mechanika tam je a normalne i vypaluje.nevite jak na to aby byla mechanika v Biosu viditelna?

honzabu
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 158
Registrován: 09 bře 2010 11:02

Příspěvekod honzabu » 09 pro 2013 23:19

Mechanika je v BIOS vždy viditelná. Spíš bych viděl problém v tom, že není nastavena jako první bootovací zařízení. V bootovacích zařízeních v BIOS bude mechanika určitě zobrazená a je potřeba ji nastavit před pevný disk.

Nebo, pokud si dobře pamatuju, tak po zapnutí PC před náběhem systému vstoupit pomocí Esc do bootovacího menu přímo
Lenovo ThinkPad T420s, Core i5, 16GB RAM, Samsung SSD EVO 840 500GB, Lenovo X200, IBM X31-dead

Falko-CZ
chodí sporadicky
Příspěvky: 12
Registrován: 08 led 2011 19:36

Příspěvekod Falko-CZ » 10 pro 2013 08:01

No prave ze v tom bootovacim menu neni taky.

honzabu
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 158
Registrován: 09 bře 2010 11:02

Příspěvekod honzabu » 10 pro 2013 09:29

Ještě pak můžeme zkusit nastavit BIOS do stavu vhodného pro Win7, kde vypneme mimo jiné CSM.

screeny nastavení:
http://www.asustreiber.de/media/kunena/ ... 07/CSM.jpg
http://www.asustreiber.de/media/kunena/ ... secure.jpg

Tím by měl být BIOS připravený na instalaci Win7 nebo i jiných distribucí, které nepracují výhradně s UEFI
Lenovo ThinkPad T420s, Core i5, 16GB RAM, Samsung SSD EVO 840 500GB, Lenovo X200, IBM X31-dead

Falko-CZ
chodí sporadicky
Příspěvky: 12
Registrován: 08 led 2011 19:36

Příspěvekod Falko-CZ » 10 pro 2013 11:28

Tak jsem to nastavil jak jsi me poslal ty screeny a stejne nic.Zkousel jsem i externi CdRom a taky to nejde.Urcite to bootovat slo ale zkusil jsem tam dat CD z linuxem a normalne to v Biosu bylo videt,jenze ja vul ,kdyz tam vyskocila jakasi cervena tabulka tak jsem to odkliknul a od te doby to nejde,myslim ze jsem tam smaznul asi cestu k te CDRomce,protoze v tom Biosu si ji muzes vytvorit ale to nevim jak.Hodim sem schvalne screeny co me to jen ukazuje.

Obrázek
Obrázek

honzabu
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 158
Registrován: 09 bře 2010 11:02

Příspěvekod honzabu » 10 pro 2013 11:45

Podle druhého screenu bych zkusil nastavit novou bootovací možnost. Teď tam je jen Windows boot option.
Zkus pomocí Add new boot option nakonfigurovat novou bootovací možnost, která bude zahrnovat tvoji CD mechaniku.
Z hlavy si teď nevzpomenu, jak přesně ta nabídka pak bude vypadat, ale mělo by to jí nakonfigurovat bez problémů
Lenovo ThinkPad T420s, Core i5, 16GB RAM, Samsung SSD EVO 840 500GB, Lenovo X200, IBM X31-dead

Falko-CZ
chodí sporadicky
Příspěvky: 12
Registrován: 08 led 2011 19:36

Příspěvekod Falko-CZ » 10 pro 2013 11:57

Tak to prave nevim jak udelat a nikde jsem to ani nevycet,to bude ten problem ze jsem ji asi smaznul a nevim jak to opravit:(

Falko-CZ
chodí sporadicky
Příspěvky: 12
Registrován: 08 led 2011 19:36

Příspěvekod Falko-CZ » 11 pro 2013 13:07

Tak bootovani opraveno,diky za pomoc.tak jsem se dozvedel ze nejsou podporovany ovladace pro Win.7,tak to je fakt super ty hnusny win.8 :(

Nevite jak tam ty Win7.dostat?Linux v pohode ale ty wokna to je masakr.


Zpět na „notebooky Asus“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host