ASUS - G74SX

notebooky Asus a vše kolem nich
golfino
chodí sporadicky
Příspěvky: 10
Registrován: 03 črc 2009 20:08

povrzává mezerník

Příspěvekod golfino » 12 čer 2012 20:49

Čaute mám G74ku asi týden a vrže mi po stisknutí mezreíku klávesnice.
Nesetkal se s tím někdo?

gerremi
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 143
Registrován: 04 lis 2011 02:04

Příspěvekod gerremi » 12 čer 2012 22:32

No ono to male povrzgavanie mam aj ja,ale nikdy som sa nad tym nepozastavil lebo to nieje skoro vobec pocut.
Acer Predator 15 - i7 6700HQ, GTX 980m, 16GB RAM , SSD 256GB + HDD 1TB
Asus G750JZ - i7 4700HQ, GTX880m, 8GB Ram, 1T HDD,250GB SSD - predane...

Mr.N30
chodí sporadicky
Příspěvky: 1
Registrován: 15 čer 2012 10:17

Update ovladačů GPU

Příspěvekod Mr.N30 » 15 čer 2012 10:25

Zdravim,
asi posledních 14 dní mi při startu NB naběhne logo ASUS, po tom spouštění systému windows a na to se úplně vypne display i s podsvícením..
Asi po minutě a půl display naskočí a zobrazí se přihlášení do systému.

Po recovery staruje zase normálně (cca20sec), ale když udělám update ovladačů ať z nvidia: Verde R300 Driver 301.42 nebo přes Asus live update,
problém je zase zpátky.. Pokaždém recovery aktualizuji i systém..
Už mám za sebou asi 6. recovery, teď bez jakéhokoliv updatu a nevím co s tím.

Setkal se někdo se stejným problémem? Díky za odpověď..

Strejdo
občas se tu ukáže
Příspěvky: 49
Registrován: 22 lis 2009 10:21
Bydliště: Poprad

Příspěvekod Strejdo » 30 čer 2012 18:40

Mám možnosť kúpiť tento noťas za 750 Eur. Dobrá cena?
Kupovaný December 2011 (záruka EŠTE 1,5r). Originálna krabica, batéria, všetko komplet ako bolo k tomu.
PARAMETRE:
Operačný systém: Originálny Windows® 7 Ultimate 64 bit
Procesor: Intel® Core™ i7-2630QM(6M Cache, 2.00 GHz, 4 jadrá)
Pamäť: 8GB DDR3 1333 MHz SDRAM, rozšírenie až na 16GB SDRAM
Displej: 17.3" FullHD (1920x1080
Grafická karta: NVIDIA® GeForce® GTX560M 3GB GDDR5 VRAM
Pevný disk: 2 x 500GB, 7200rpm,
Optická mechanika: Blu-Ray DVD rewriter

viper3000
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 319
Registrován: 18 úno 2012 20:37
Bydliště: Zilina

Příspěvekod viper3000 » 23 črc 2012 07:33

To mas uplne super cenu ak nebol taktovany alebo daco....inac ten notas v takejto konfiguracii ide okolo 1300€

slamaqe
občas se tu ukáže
Příspěvky: 77
Registrován: 21 čer 2008 17:55
Bydliště: Havířov

Příspěvekod slamaqe » 04 srp 2012 18:08

lidi nevite jakym driverem zprovoznit podsviceni klavesnice a jakym driverem zprovoznit prepinani mezi napajecimi profily?

jsem si koupil notebook, odinstalval par kravin a aktualizoval winy, restartoval pc a uz to nechce jed

kdyz se na to vlastne divam, tak pres FN tlacitko funguje jenom jas, vypinani obrazokvy a tot vse ... nevite co s tim? :oops:

EDIT: tak jsem udelal obnovu systemu a po obnove jsem odinstaloval jenom predinstalovane hry + asus webstorage + trial internet security + jsem zakazal po spusteni BT a dalsi blbosti a zakazal jsem taky aktualizaci winu a po vypnuti a zapnuti opet ten samy problem a uz me to zacina pekne srat :oops: :D

EDIT II: problém vyřešen ... stačilo nahrát novější ovladače :)
Naposledy upravil(a) slamaqe dne 16 srp 2012 15:55, celkem upraveno 1 x.
Asus g74sx
i5 - 2430M | 17,3 FHD | 8 GB RAM | 500 GB HDD | GF 560m GTX

darkbone
chodí sporadicky
Příspěvky: 4
Registrován: 14 srp 2012 22:50

Příspěvekod darkbone » 14 srp 2012 23:09

Cau lidi,

vlastnim asus g74sx-tz195v (Core i5 2430m 2,4-3,0 GHz, 4GB ram ddr3, 500Gb disk, GTX 560m) uz skoro rok a musim rict ze jsem docela spokojen. Mam ale par dotazu tak bych vas poprosil jestli mi s nimi pomuzete, protoze mi " lezi v zaludku"

1) Rozhodl jsem se ze si poridim novem ramky, Kingston 2x4GB 1866MHz HyperX, dlouho jsem se rozmyslel jestli vubec tak rychle ramky mi notas vezme, ale nekde na zahranicnich webech jsem cetl ze vsechny i7 a i5 2. generace cili Sandy Bridge je zvladnou, tak jsem je objednal. Druhy den jsem se opet pidil a docetl se nemilou zpravu ze presne muj model procesoru zvladne max. frekvenci 1333 MHz. Tak se chci zeptat jestli jsem opravdu udelal tak spatnou koupi. Pameti mi prijdou az za tyden, a jsem z toho opravdu nevrly . . . .

2) Procesor ma mi v turbo modu 3GHz a taky to mival, ale pred dvema dny jsem si vsiml ze ikdyz ho zatizim na plno tak bezi "jenom" na 2,7-2,8GHz, proste na ty 3 mi to uz nevyskoci. Zkousel jsem Prime95, TrottleStop a nic. Nevite nekdo co s tim ?

3) Posledni dobou mam fps dopy ve hrach a to poradny. Napriklad u BF3, Minecraftu, Max Payne 3 kdy mi spadne fps z 50-60 na 10 a zustane asi 2 sekundy a pak opet vyleze na tech 50. Reinstalace ovladacu nepomohla.

Prosim o radu, diky moc ...

orgasmic
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8289
Registrován: 23 dub 2007 08:54
Bydliště: International

Příspěvekod orgasmic » 15 srp 2012 08:59

1. RAM se dle potreby podtaktuji a maji i jine vlastnosti nez jen velikost MHz
2. Ty 3GHz mohou byt urceny pouze pro jedno jadro, drive to tak bylo
3. A co teploty, kdyz spadnou FPS?
Asus G703VI

darkbone
chodí sporadicky
Příspěvky: 4
Registrován: 14 srp 2012 22:50

Příspěvekod darkbone » 15 srp 2012 10:04

Teploty na CPU 65-70°C (speedFan mi ukazuje rozdelne teploty na jadrech core1 69 a core2 64), GPU 60-70°C. Zkousel jsem i antiviry a nic, tak jsem reinstaloval OS ( W7 Home premium 64bit) a taky to nepomohlo. Je to tak mesic zpatky co to zacalo takhle blbnout.

viper3000
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 319
Registrován: 18 úno 2012 20:37
Bydliště: Zilina

Příspěvekod viper3000 » 15 srp 2012 17:11

darkbone píše:Teploty na CPU 65-70°C (speedFan mi ukazuje rozdelne teploty na jadrech core1 69 a core2 64), GPU 60-70°C. Zkousel jsem i antiviry a nic, tak jsem reinstaloval OS ( W7 Home premium 64bit) a taky to nepomohlo. Je to tak mesic zpatky co to zacalo takhle blbnout.


mozno by pomohol reinsatl celeho systemu plus nahadzat vsetkz stare ovladace priamo od notasu...tie zakladne ...tei by i mal mat na CD niekde.

darkbone
chodí sporadicky
Příspěvky: 4
Registrován: 14 srp 2012 22:50

Příspěvekod darkbone » 15 srp 2012 19:57

Tak mi zazrakem dnes dorazily ty ramky Kingston HyperX 2x4Gb 1866MHz a bohuzel kdyz zapojim oba dva moduly tak mi notas nenabehne, ani bios. Zkousel jsem kazdy modul jednotlive i do kazdeho slotu a vzdy OK, i kombinace stareho modulu od Samsungu+Kingston funguje. Nevite co to ma znamenat ?

OS jsem reinstaloval asi pred 14ti dny, a uz od te doby to takhle blbne.

orgasmic
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8289
Registrován: 23 dub 2007 08:54
Bydliště: International

Příspěvekod orgasmic » 15 srp 2012 20:03

Kolik tam máš celkově slotů a jak jsou velké ty původní paměti?
Asus G703VI

darkbone
chodí sporadicky
Příspěvky: 4
Registrován: 14 srp 2012 22:50

Příspěvekod darkbone » 15 srp 2012 20:11

Mam tam pouze 2 sloty. Puvodni byla Samsung 4GB 1333MHz

slamaqe
občas se tu ukáže
Příspěvky: 77
Registrován: 21 čer 2008 17:55
Bydliště: Havířov

Příspěvekod slamaqe » 16 srp 2012 15:54

lidi nevíte o nějakém batohu, kde by si tento kousek vlezl?

koupil jsem si ROG bagl, ale kapsicka na ntb je uzka a ntb tam mam problem narvat a po narvani mi to nesla zapnout ta velka kapsa (mozna se to, ale vytaha, ale kdo vi :roll: )

psal jsem asusu a ti mi rekli, ze mam davat ntb do te velke kapsy a ne do kapsy na ntb, ale to se mi vubec nelibi

tak se chci zeptat jestli nevite o batohu, kde se vejde? cenový strop je 1,5 - 2k Kč
Asus g74sx

i5 - 2430M | 17,3 FHD | 8 GB RAM | 500 GB HDD | GF 560m GTX

roman2277
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 9968
Registrován: 30 dub 2008 10:22
Bydliště: okolí Prahy

Příspěvekod roman2277 » 16 srp 2012 18:06

Vešel se do batohu co dává MSI k řadě GT.
MSI GT73,Ipad Pro 10.5 256GB,Ipad Mini 2019
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3


Zpět na „notebooky Asus“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti