ASUS A6JC-Q003H vs FUJITSU-SIEMENS Pi1536G

notebooky Asus a vše kolem nich
Foggy138
chodí sporadicky
Příspěvky: 3
Registrován: 06 čer 2006 13:58

ASUS A6JC-Q003H vs FUJITSU-SIEMENS Pi1536G

Příspěvekod Foggy138 » 09 čer 2006 19:25

Ahoj, prave se potrebuji rozhodnout mezi temito dvema kusy. Napiste pls nejake postrehy, co byste doporucili? Porovnejte zejmena grafiky, celkovou vybavu,... Ps: piste co nejdrive, musim jiz objednat
ODKAZY:
http://asus.mironet.cz/asus-a6jcq003h-t2300--512mb-80gb--dvdrw154quot+dp67876/
http://fujitsusiemens.mironet.cz/fujitsusiemens-pi1536g-t23001024mb80gbdvdrw154quot+dp67962/

Peca-on-line
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1420
Registrován: 12 kvě 2006 14:02
Bydliště: Trutnov, ale teď spíš kolej v Brně

Příspěvekod Peca-on-line » 09 čer 2006 19:47

Ty grafiky sou na tom výkonově prakticky stejně.
ATI Mobility Radeon X1400
nVidia GeForce Go 7300

Foggy138
chodí sporadicky
Příspěvky: 3
Registrován: 06 čer 2006 13:58

Příspěvekod Foggy138 » 09 čer 2006 20:14

Dobre tak to by bylo : procesor, grafika, disk, vydrz baterky jsou prokticky uplne stejne Jeste tedy nam zbyva rozhodvat se na Bluetooth, RAM, VGA, DVI a znacka

Peca-on-line
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1420
Registrován: 12 kvě 2006 14:02
Bydliště: Trutnov, ale teď spíš kolej v Brně

Příspěvekod Peca-on-line » 09 čer 2006 20:34

RAM - v dnešní době míň než 1GB nebrat, tzn k ceně asusu si rovnou připiš cenu 512MB modulu
Bluetooth - záleží jestli to potřebuješ, ale v případě nouze není problém to za 500kč přikoupit
DVI - záleží jestli to využiješ
FSC vs. ASUS - asus, ještě nemá tolik zkušeností, ale nebál bych se ani jedný značky

- zaměřil bych se na případný rozšiřování, asus má klasickej slot PCMCIA, zatímco siemens už novej Expres Card

- siemens má Wifi a/b/g, zatímco asus jen b/g

- nejlepší si oba notebooky někde prohlídnout naživo, jestli to není možný tak si alespoň najít co nejvíc detailních obrázků a prohlídnout si důkladně rozvržení komponent a konektorů (překážející kabel v místě kde je člověk zvyklej např jezdit myší může bejt dost nepříjemná věc)

potkanus
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 139
Registrován: 30 kvě 2006 01:41
Bydliště: Plzen!!! Sometimes Praaag

ach jo

Příspěvekod potkanus » 09 čer 2006 21:25

Na co to budes pouzivat? Na hry tezko, na film je levnejsi koupe grafarny s AVIVO, nez dual coru a furt to bude mit petkrat vyssi vykon, hlavne na renderovani, na kancel. praci budiz, ale skripy skripy zoubeckama... A kolem 30.000 bych se mrknul i jinam do diskuse o ntb asus, mozna si vyberes lepsi, presneji receno vyvazenejsi...

kon
chodí sporadicky
Příspěvky: 2
Registrován: 13 čer 2006 22:53

Příspěvekod kon » 13 čer 2006 23:02

ja bych asi nesel do core duo a to hned z jednoho duvodu - podporu 64bit instrukci nema a proto bych byt tebou sel radeji do turiona. treba do tohoto kousku: asus A6kt. ma i o tridu vykonejsi grafiku a ja sam do neho v nejblizsi dobe pujdu.

Krevety
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 2352
Registrován: 11 kvě 2006 21:10
Bydliště: † Ostrava †

Příspěvekod Krevety » 14 čer 2006 09:04

hm hlavne ze 64bitu je vazne uzasna vec... dualcore je daleko smysluplnejsi a pokud by nekomu moc slo o upgrade tak si casem muze koupit core2duo :wink:
Samsung 730U
(i5 3337U; 8GB RAM; Radeon HD 8570M; 480GB SSD; Win8.1 x64)


Zpět na „notebooky Asus“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti