napetia a teploty Turion ML34 A6KM

notebooky Asus a vše kolem nich
vito45
chodí často
Příspěvky: 963
Registrován: 07 lis 2006 16:51
Bydliště: blizko PO, intrak: KE J9, Slovensko

napetia a teploty Turion ML34 A6KM

Příspěvekod vito45 » 31 pro 2006 13:27

hral som sa s RightMark a zistil som že že ak dam napetie z 1,4V na 1V tak teplota pri zaťaži klesla z 65 na 50-53 stupňov a bez zaťaže je tak 47-49 pri 0,8V a nasobiči 4, skušal dakto nižšie napetia? ak som dal hocičo nižšie ako 0,8V pri nasobiči 4 tak to okamžite zmrzlo, robi to aj vam?
Speedfan mi nedetekuje ventilatorik nevie niekto ako na to?

edit: Rightmark CPU clock utility nie NHC
Naposledy upravil(a) vito45 dne 31 pro 2006 17:21, celkem upraveno 1 x.

achiles
občas se tu ukáže
Příspěvky: 75
Registrován: 17 pro 2006 03:07

Příspěvekod achiles » 31 pro 2006 15:49

mno abych rekl pravdu, tak me v NHC nejde vubec s napajenim a s nasobicem hejbat, tak nevim... mozna je to tim, ze mam ML37
Asus A6KM-Q072 / Turion 64 ML37 2Ghz, 1GB RAM, GeForce GO 7300 256MB, 100GB, DVD-RW, WIFI, BT

vito45
chodí často
Příspěvky: 963
Registrován: 07 lis 2006 16:51
Bydliště: blizko PO, intrak: KE J9, Slovensko

Příspěvekod vito45 » 31 pro 2006 17:25

akože nasobič sa da meniť v Rightmark, sa da nastaviť napevno ale to nieje to prave orechove, mne to prepina, aspoň to mam tak nastavene, da sa tam nastaviť pri akom zaťaženi sa prepina mam to nastavene na Power Saving Level 6 a prepina sa to nejako pri 80% na vyšši nasobič

Peca-on-line
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1420
Registrován: 12 kvě 2006 14:02
Bydliště: Trutnov, ale teď spíš kolej v Brně

Příspěvekod Peca-on-line » 31 pro 2006 17:40

Nepozoruješ nestabilitu? Mě to s RM Clockem padalo i na default hodnotách :cry: .
Asus A6T (Turion X2 1600Mhz@0,9V(800MHz@0775V)), 1GB RAM, nVidia Go7600(450/400(OC:500/420)), Vista Business MSDNAA)

admxx
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 134
Registrován: 29 pro 2006 23:16

nestabilita

Příspěvekod admxx » 01 led 2007 11:42

No ja jsem to zkousel taky a sem tam mi to pada. ale ted mam problem, ze po vypnuti RMclock se frekvence zasekne na default hodnote a uz se nereguluje, treba pri prepnuti na baterku. nevis co s tim?

Peca-on-line
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1420
Registrován: 12 kvě 2006 14:02
Bydliště: Trutnov, ale teď spíš kolej v Brně

Příspěvekod Peca-on-line » 01 led 2007 13:28

Matně si vzpomínám, že tam někde šlo nastavit něco jako "při vypnutí programu vrátit řízení OS", ale už si to moc nepamatuju.
Asus A6T (Turion X2 1600Mhz@0,9V(800MHz@0775V)), 1GB RAM, nVidia Go7600(450/400(OC:500/420)), Vista Business MSDNAA)

vito45
chodí často
Příspěvky: 963
Registrován: 07 lis 2006 16:51
Bydliště: blizko PO, intrak: KE J9, Slovensko

Příspěvekod vito45 » 03 led 2007 20:09

da sa to tam nastaviť ale sa mi zda že normalne je to nastavene na vracanie
a ku tej stabilite, nepozoroval som aby to mrzlo alebo bolo menej stabilne, menej ako 1V som neskušal, nevidim v tom vyznam isť do krajnosti a pravdu povediac sa mi ani nechce toľko testovať

admxx
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 134
Registrován: 29 pro 2006 23:16

Příspěvekod admxx » 04 led 2007 16:00

No vcera sem preinstaloval win a zjistil jsem zajimavou vec....

procak se mi taktuje v zavislosti na standartnich systemovych profilech (minimalns spotreba, prenosny pocitac - dynamicke meneni taktu vzdy; doma nebo v kancelari - pri napajeni ze site max takt, na baterku dynamicky; vzdy zapnuto - stale max takt), mereno pomoci cpu-z

Peca-on-line
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1420
Registrován: 12 kvě 2006 14:02
Bydliště: Trutnov, ale teď spíš kolej v Brně

Příspěvekod Peca-on-line » 04 led 2007 16:07

No to si objevil ameriku :lol:.
Asus A6T (Turion X2 1600Mhz@0,9V(800MHz@0775V)), 1GB RAM, nVidia Go7600(450/400(OC:500/420)), Vista Business MSDNAA)

maxxz
stálý uživatel
Příspěvky: 2847
Registrován: 16 říj 2006 06:26

Příspěvekod maxxz » 04 led 2007 17:20

prima prave si kapnul na to jak to funguje ve windows gratuluju :D ROFL
tento účet již není aktivní.

admxx
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 134
Registrován: 29 pro 2006 23:16

Příspěvekod admxx » 04 led 2007 19:06

Peca-on-line píše:No to si objevil ameriku :lol:.



kua...TAK PROC MI TO NEKDO NEREKL DRIV!!! :)
Proc se tady teda vubec porad resi nejakeutility jako RM clock nebo HW control, kdyz stejne nic extra nenabizeji a vetsinou to jenom pos*rou....???

leon

Příspěvekod leon » 04 led 2007 19:26

tak napriklad ja sem to tu psal uz nekolikrat :lol:

Peca-on-line
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1420
Registrován: 12 kvě 2006 14:02
Bydliště: Trutnov, ale teď spíš kolej v Brně

Příspěvekod Peca-on-line » 04 led 2007 19:28

RMClock ti dovoluje měnit napětí mimo ty dvě default hodnoty, to wokna neuměj :wink:.
Asus A6T (Turion X2 1600Mhz@0,9V(800MHz@0775V)), 1GB RAM, nVidia Go7600(450/400(OC:500/420)), Vista Business MSDNAA)

admxx
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 134
Registrován: 29 pro 2006 23:16

Příspěvekod admxx » 04 led 2007 19:59

No jo, ale...kdyz zpusobuje nestabilitu systemu, tak je to celkem na kulove :wink: (alespon co se tyce turionu)
Naposledy upravil(a) admxx dne 04 led 2007 20:02, celkem upraveno 1 x.

admxx
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 134
Registrován: 29 pro 2006 23:16

Příspěvekod admxx » 04 led 2007 20:01

leon píše:tak napriklad ja sem to tu psal uz nekolikrat Laughing



jsem tady jenom chvilku. ale parkrat sem narazil na to, ze nekdo rikal ze by to "melo" fungovat ale moc sem tomu nedaval vahu. No ok...tak sem se ztrapnil ale uz to vim :D . Treba to nekomu pomuze :)

//Krevety: pouzivej tlacitko upravit, misto dalsiho prispevku !!


Zpět na „notebooky Asus“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti