Dell Precision M3800

notebooky DELL (Precision, Latitude, Inspiron) a vše kolem nich
Uživatelský avatar
Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7521
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Dell Precision M3800

Příspěvekod Ghost » 20 črc 2013 13:42

- 15.6-inch screen: a 3,200 x 1,800 resolution or a 1080p panel as the base option
- Intel Core i7-4702MQ (Haswell)
- 2GB NVIDIA Quadro K1100M GPU
- 16GB of RAM
- 1TB hard drive or 512GB SSD
- 18mm (around 0.7 inches) at its thickest point
- 2kg (4.4 pounds)
- $1,699 to $1,999
http://www.engadget.com/2013/07/18/dell ... tion-leak/
Predator 15, T410, MBP 13 Early 2015, iPad Air, Kindle Fire HD 8, Nexus 7

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8843
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 20 črc 2013 14:06

No vida... teď mě to začalo zajímat :D
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8843
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 20 črc 2013 14:07

Aha, tak nic... chybí ethernet... teď mě to přestalo zajímat :(
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

Jakoob
chodí často
Příspěvky: 833
Registrován: 14 bře 2007 18:00
Bydliště: Kousek od Prahy

Příspěvekod Jakoob » 25 črc 2013 16:58

Swarm tos zabil, málem jsem upadl pod stůl :D

Stránka u Dellu: http://www.dell.com/learn/us/en/04/camp ... orkstation

Youtube: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... yOE9R0AnQs

Ta absence ethernetu je fakt mrzutá ...
Z61m -> T500 -> X220 -> MBPro 13 -> XPS 15

Uživatelský avatar
Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7521
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 25 črc 2013 17:46

imho je problem dat do 18mm vysokeho notebooku 14mm vysoku zasuvku, pod ktorou este musi byt pcb. mna skor zaujima ci to co je vo videu v cca 36 sekunde je (nativny) dock. Na porovnanie dnesne 15" workstation notebooky maju 3kg/3,5cm, M3800 ma mat 2kg/2cm. Za taku odtucnovaciu kuru vymenim ethernet kedykolvek a okamzite.

inak by ma zaujimalo ako sa SW pre desktop (nie Metro) vo W8 sprava na tych hidpi displejoch. cisto len zvacsenie dpi je naprd.

edit: btw nema to trackpoint, uz len beztlacitkovy touchpad. :(
Predator 15, T410, MBP 13 Early 2015, iPad Air, Kindle Fire HD 8, Nexus 7

Jakoob
chodí často
Příspěvky: 833
Registrován: 14 bře 2007 18:00
Bydliště: Kousek od Prahy

Příspěvekod Jakoob » 25 črc 2013 18:10

Mně to spíš přijde jako marketing... " Uděláme 18mm vysoký notebook" "Šéfe ale tam už se nevejde ethernet" "Řekl jsem 18 mm!"

Mně by opravdu nevadilo, kdyby měly notebooky 22 mm a tím pádem by se tam vešel i ethernet, který pořád využívám dost často. Pochybuju, že rozdíl v hmotnosti mezi 18 a 22 mm vysokou základnou bude půl kila...

Nechci dopadnout jako naše IT, které všude spolus X1 carbonem pořád tahá USB redukci, i přes to, že LAN konektor vlastně už nepotřebují 8)
Z61m -> T500 -> X220 -> MBPro 13 -> XPS 15

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8843
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 25 črc 2013 18:47

Do 18mm tlustého notebooku se ethernet vejde úplně v pohodě v té variantě, kde je otočený a spodní část se při zasouvání konektoru rozloží. Funguje to dobře a už jsem to v několika 18mm tlustých noteboocích použil. Opravdu nevidím důvod, proč by 18mm WS nemohl mít ethernet.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

Jakoob
chodí často
Příspěvky: 833
Registrován: 14 bře 2007 18:00
Bydliště: Kousek od Prahy

Příspěvekod Jakoob » 26 črc 2013 12:02

to Ghost: Integrated docking found on other Precision models is apparently not in the M3800's feature set

To vypadá, že bude potřeba připojit dokinu skrze USB :?
Z61m -> T500 -> X220 -> MBPro 13 -> XPS 15

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8843
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 26 črc 2013 12:21

Na poli workstation bych nikdy USB dok nedoporučil. Pochybuju, že by je to k tomu vůbec napadlo volitelně nabízet. Kromě toho snad do dneška nefunguje na USB doku NVIDIA Optimus (není možné dostat ven obraz akcelerovaný dedikovaným čipem).
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

Jakoob
chodí často
Příspěvky: 833
Registrován: 14 bře 2007 18:00
Bydliště: Kousek od Prahy

Příspěvekod Jakoob » 26 črc 2013 12:25

Precision M4800 a M6800 - vesměs velmi podobné jako M3800

http://tweakers.net/nieuws/90344/dell-b ... s-uit.html
Z61m -> T500 -> X220 -> MBPro 13 -> XPS 15

Uživatelský avatar
Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7521
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 26 črc 2013 14:05

Jakoob: skor len HW refresh predchadzajucej generacie.

swarm: take riesenie LAN je pre mna novinka. :) Zatial som videl bud normalny alebo cez redukciu ako na Samsungoch 900X. Na akom notebooku je to napr.?
Predator 15, T410, MBP 13 Early 2015, iPad Air, Kindle Fire HD 8, Nexus 7

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8843
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 26 črc 2013 14:18

Z posledních recenzovaných třeba Samsung 740U, jinak hodně to mají HP SleekBooky, tušim že hodně tenkých ASUSů a je toho ještě mnohem víc. U tenkých ne-business notebooků s LAN už se to moc jinak ani nedělá. U těch nejtenčích je pak teda mnohdy redukce.

Třeba ten Samsung 740U má tloušťku v zavřeném stavu (tj i s víkem) 18mm a rozkládací LAN tam je a funguje bez problému: http://notebook.cz/clanky/recenze-noteb ... 40u/07.jpg

Zprvu jsem se toho řešení bál, protože nějaký notebook to měl a lidem se z toho špatně vytahoval kabel. Když to ovšem používám na nových noteboocích, tak ani nevnímám, že jde o rozkládací verzi. Prostě zapojim kabel a roztáhne se to, po vypojení se to zase stáhne zpět. Není potřeba redukce, ani speciální chování.

Řekl bych, že odstranění LAN u tohoto DELLu je spíš snahou napodobit Apple v každé blbosti.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

Uživatelský avatar
Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7521
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 21 říj 2013 16:33

Predator 15, T410, MBP 13 Early 2015, iPad Air, Kindle Fire HD 8, Nexus 7

Jakoob
chodí často
Příspěvky: 833
Registrován: 14 bře 2007 18:00
Bydliště: Kousek od Prahy

Příspěvekod Jakoob » 21 říj 2013 16:42

Ghost píše:test M4800 s HiDPI displejom http://www.notebookcheck.com/Test-Dell- ... 196.0.html


Si mě předběhl asi o 2 minuty... nicméně 91% je slušné skóre. Málokdy vidím recenze přes 90%.
Z61m -> T500 -> X220 -> MBPro 13 -> XPS 15


Zpět na „notebooky DELL“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti