HDD do D620

notebooky DELL (Precision, Latitude, Inspiron) a vše kolem nich
Vlada M
chodí sporadicky
Příspěvky: 17
Registrován: 26 led 2011 18:46
Bydliště: Ostrava

HDD do D620

Příspěvekod Vlada M » 30 kvě 2011 15:06

Mám dotaz, zda mohu do D620 s Intel Dual Core 1,6 MHz a RAM 1MB použít HDD 500 - 640GB. Někde jsem četl že tak velký HDD D620 neutáhne. Předem Ď

Uživatelský avatar
admin
Site Admin
Příspěvky: 1533
Registrován: 05 kvě 2006 11:52

Příspěvekod admin » 31 kvě 2011 16:08

RAM predpokladam, ze je 1 GB a s diskem by nemel byt problem ... jaky je tam OS?

Vlada M
chodí sporadicky
Příspěvky: 17
Registrován: 26 led 2011 18:46
Bydliště: Ostrava

HDD do D620

Příspěvekod Vlada M » 02 čer 2011 11:54

Ano, stal se překlep, RAM je 1GB, OS je Windows XP Prof.

Uživatelský avatar
admin
Site Admin
Příspěvky: 1533
Registrován: 05 kvě 2006 11:52

Příspěvekod admin » 02 čer 2011 13:54

nejsem si uplne jist jestli XP maji nejake omezeni na velikost HDD, ale mam pocit, ze snad ani ne ... pripadne by melo jit rozdelit ho na 2 partition

Jirrick
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1681
Registrován: 04 pro 2010 19:37

Příspěvekod Jirrick » 02 čer 2011 14:09

tak od dob omezení na 32GB (způsobené starými verzemi BIOSu) už omezuje jen filesystém, takže s NTFS by problém rozhodně být neměl.
Lenovo X1 Carbon Touch

* Dodržujte prosím :arrow: PRAVIDLA tohoto fóra *

JejKey
chodí často
Příspěvky: 633
Registrován: 27 bře 2011 19:20
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JejKey » 02 čer 2011 14:35

Maximálně při OS bez SP nepůjde vidět celej disk > 137 GB.
Limit NTFS oddílu je dost vyšší. FAT32 má limit 2 TB.

Krom toho si XPčka z omezení BIOSu ohledně disku velkou hlavu nedělají a nadetekují si i BIOSem vypnuté disky...
MSI GT628 (C2Q9000@0,9125 V, 2×2 GB DDR3, GTS160M@0,9 V, Intel X25-M 80 GB G2 + ST9500420AS, Intel 5100AGN + SparkLAN WPER-116GN) + NEC 2070NX

Vlada M
chodí sporadicky
Příspěvky: 17
Registrován: 26 led 2011 18:46
Bydliště: Ostrava

HDD do D620

Příspěvekod Vlada M » 02 čer 2011 15:37

Upřesňuji překlepy. Procesor Intel Dual Core 1,66GHz, RAM je 1GB, OS je W XP Prof. SP3, NTFS, verze BIOS 2.4 (A10) a chtěl bych HDD 500 - 640 GB dělit na C a D (C tak 60 a zbytek D)

alfah4ns
stálý uživatel
Příspěvky: 7116
Registrován: 05 kvě 2007 15:55
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod alfah4ns » 02 čer 2011 15:48

Já nevidím problém.
Do D620 se dokonce dají strčit 2 disky, stejně jako do D630 (druhý místo mechaniky, ty notebooky se liší jen tím, že D630 má novější HW v podobě c2d s novějším čipsetem a grafikou).
Rámeček stojí cca 20 USD na ebay.com. Nepodporuje hot-swap, protože mechanika je IDE (tzn. rámeček obsahuje IDE-> sata převodník). Je ale nutno rozmontovat mechaniku a použít z ní ten plastový obal se zámečkem a redukcí na vnitřní port na MB.
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

HarY_cz
občas se tu ukáže
Příspěvky: 39
Registrován: 19 čer 2007 11:04
Bydliště: Most

Výměna hdd za ssd

Příspěvekod HarY_cz » 26 zář 2016 17:02

Zdravím. Nebudu zbytečně plácat nový téma tak se vetřu sem - mám jeden pracovní Latitude D620 (Windows 10) a chtěl bych do něj dát SSD. Budu tam dávat 128GB a zajímalo by mě, jestli je jedno jakej vyberu, nebo jestli mám hledat něco určitýho. Díky

tiktak
chodí často
Příspěvky: 708
Registrován: 04 kvě 2014 22:21

Příspěvekod tiktak » 26 zář 2016 20:56

Relativně jedno, asi vzhledem k ceně a použití toho notebooku co seženeš za rozumnou cenu.
Stejně budeš relativně omezen rychlostí sběrnice SATA 2 (i když to reálně omezení není), spíše pořiď nějaký spolehlivý typ (Crucial, Intel, Samsung 850...)
je: 2x T60P, X220, 2x 8570W Dreamcolor, E6420
bylo: E7440, M6600, X230T, T440P, E6400, XPS 1330, D630, D620, D610, D600, C640, HP N6200, HP NX8220, T43P

HarY_cz
občas se tu ukáže
Příspěvky: 39
Registrován: 19 čer 2007 11:04
Bydliště: Most

Příspěvekod HarY_cz » 26 zář 2016 21:13

Díky, myslel jsem, že by to tak mělo být ale potřeboval jsem se ujistit a že to má pomalejší sběrnici s tím jsem počítal:) Rozhoduju se mezi Patriot Spark nebo Kingston Now UV400.


Zpět na „notebooky DELL“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti