Dell Vostro 3450

notebooky DELL (Precision, Latitude, Inspiron) a vše kolem nich
Falathrim
chodí sporadicky
Příspěvky: 10
Registrován: 06 říj 2009 13:28

Dell Vostro 3450

Příspěvekod Falathrim » 15 dub 2011 10:27

Když už mám tu možnost přispět trošku do mlýna tak sem napíšu par slov o Vostro 3450

Předevčírem ho naskladnili na sklad a včera jsem si ho donesl domu.

Se srovnáním s předchozí Toshibou A300-1ND (15) je opravdu znatelně menší a to i na výšku v zavřeném stavu. Mam bronzovou barvu, která se jeví docela elegantně. Na víku displeje a popravdě ani nikde jinde otisky nejsou vidět (což je oproti Toshibě jasný plus)pouze na pantech z vrchu. Zpracovaní je na slušné úrovni nic nevrže, pokud nevynaložím dost síly ani se nic neprohýba, krom klavesnice v několika místech. Podsvícená klávesnice se při psaní neprohýba a podsvícení je rovnoměrné. Klávesnice nabízí 3 možnosti 1) vypnuto 2) zapnuto 100% 3) zapnuto tak na 40%. Rozložení klávesnice je jiné než měla Toshiba, takže mi nevyhovuje malý Enter ale jinak to jde. Odezva kláves je v pohodě a psát se dá docela lehce.

Vybavení co do konektoru je dostačující a rozložení taktéž. Vyhovuje mi 1 USB vzadu a celkový počet 3 USB portu je dostačující + jeden kombinovaný eSata+USB . Jediný rozdíl oproti starému notebooku je USB 3 (2x). Připojit sluchátka a mikrofon je možné na pravé straně.

Celkový chod počítače je svižný a Win 7 intuitivní stejně jako Visty nebo XP (Win 7 se mi zda rychlejší v načtení) V notebooku jsou přeinstalovány nějaké programy, ale není to tak strašné jako jinde.

Má verze notebooku obsahuje HD3000 + HD6630. Jelikož se jedná o můj první notebook s technologií přepínaní GK tak mi chvíli trvalo, než jsem pochopil princip. Při spuštění náročné aplikace vám dá notebook na výběr, že HD3000 by to nemusela zvládnout, zda chcete zařadit danou aplikaci do náročných, k tomu se vám otevře CCC a tam už nastavujete, zda úspornou jednotku nebo vysoký výkon. Na HD 3000 jede vše svižně a tiše větrák se roztáčí, jen když potřebuje, jinak se točí jen minimálně a moc to neruší. Horší je to když se rozhodnu pro HD6630 po chvíli se větrák roztočil a to docela hlasitě nejspíše na maximum a v tomhle tempu si jel takřka pořád (není to nějak přehlušující zvuk, ale hlasitost mě překvapila i když na obranu je to jen 14 notebook nějak se to uchladit musí)

Když jede počítač na HD 3000 tak nejvíc ruší HDD (asi to časem bude chtít SSD protože je opravdu hlučný. Trochu sem tam zacvaká nic hrozného ale...) Jinak nejvíc notebook hřeje u výfuku větráku a na levé straně pod klávesnici v místě na opření rukou. Levá půlka notebooku je znatelněji teplejší než pravá ale žádné drama se nekonalo ani po hodině zapnuté HD6630. Ze spod už je to o něco horší tam je teplo znatelnější (asi to nebude na dlouhé hodiny hraní na klíně). Při s rovnání s Toshibou se mi zda že hřeje o něco víc.

Celkový dojem notebooku: na to jak je velký a výkonný tak ujde a záruka 3 roky u zákazníka taky není k zahození. Uvidím, jak se mu povede.

Konfigurace: Dell Vostro 3450 14" i5-2410M/ 4G/ 500G/ HD6630

P4d0uch
chodí sporadicky
Příspěvky: 5
Registrován: 13 dub 2011 14:44

Příspěvekod P4d0uch » 16 dub 2011 21:43

diky za recenzi chtel bych koupit presne tuhle verzi ale rozhoduju se mezï stribrnou a bronzovou. Mohl by jsi poslat nejake fotky chtel bych videt jak to vypada. a jeste jsem se chtel zeptat na vydrz pri zapnuté wifi a brouzdani po internetu.

Diky za odpoved

Falathrim
chodí sporadicky
Příspěvky: 10
Registrován: 06 říj 2009 13:28

Příspěvekod Falathrim » 18 dub 2011 19:54

Fotky: omlouvam se za kvalitu ale někam jsem založil foťák.
http://kvetiny-mb.cz/content/image/gall ... /dell1.jpg
http://kvetiny-mb.cz/content/image/gall ... /dell2.jpg
http://kvetiny-mb.cz/content/image/gall ... /dell3.jpg

K té výdrži zatím jsem neměl šanci to nějak měřit, ale ty 3h to bude určitě. Je zde mnoho nastavení, pokud notebook jede na nejmenší možnou zátěž, věřím tomu, že dá i ty psané 4h co tvrdí správce baterie.

Tak a teď k dalším postřehům.

- Zatím jsem, našel par mušek. Při hraní EVE a vyskočení do WIN se někdy totálně rozhází obraz a je nutné skočit ještě do Správce úloh pak se obraz a hlavně jeho barvy srovnají.

- Blbne mi Mafia 1 obraz je rozhašený a nedá se to moc hrát, pokud má někdo tento notebook a mohl by to zkusit (skáčou mi barvy například při střelbě a tak) a napsat zda má stejný problém.

- Počítač v zátěží a jeho větráček jsou opravdu velmi hlasité, ale co mě překvapilo drží si hodnotu kolem těch 64-68°C. Krom disku tam se při hraní v posteli dosavad k hodnotám kolem 55°C.

- K zahřívání po par dnech musím zhodnotit že nejvíc se nejspíše zahříva diska, nebo ramky ale nejsem si jist, nechce se mi zatim spodek rozebírat. Místo na kterém bude disk popřípadě Ramky je dost horké (ale jen zespoda)

- Ostatní hry co jsem zatím instaloval, běží v pořádku a přepínání nejspíše taky v tomto směru budu dál testovat.

- Vnitřní plast kolem obrazovky je takovej divnej (leva a prava strana/horní a dolní je ok) da se odchlípnout. Nedá se říct že by to vadilo nic nevrže a všiml jsem si toho náhodou.

- z toho co jsem se dočetl se nedá disk vyměnit bez stráty záruky. Zajímalo by mě jak bude Dell postupovat až budu chtit disk vymenit.

tomashewk
chodí sporadicky
Příspěvky: 4
Registrován: 20 dub 2011 09:37

Vostro 3550 dojmy

Příspěvekod tomashewk » 20 dub 2011 09:43

Ahoj, zde jsem napsal pár dojmů z nového DELL Vostro 3550
http://forum.zive.cz/viewtopic.php?f=90 ... a&start=15

ivann1
chodí sporadicky
Příspěvky: 5
Registrován: 20 čer 2011 00:54

Re: Vostro 3550 dojmy

Příspěvekod ivann1 » 20 čer 2011 01:40

Ahoj
pánujem si kúpiť notebook a toto je jeden z hlavných adeptov. Chcel by som sa ťa opítať aký to má zvuk. Vo všetkých e-shopoch čo som čítal píšu, že to má 2 reproduktory po 2W. Avšak v jednej recenzii som čítal, že to má má iba jeden reproduktor (síce to bola recenzia na Vostro 3350). Tak sa chcem spýtať kďe je pravda ?

P4d0uch
chodí sporadicky
Příspěvky: 5
Registrován: 13 dub 2011 14:44

Příspěvekod P4d0uch » 20 čer 2011 10:08

hele Vostro 3450 ma dva reproduktory. Ja osobne jsem se zvukem docela spokojeny. i cekove notebook pusobi kvalitnim dojmem. mam ho asi 2 mesice a zatim se nic nepokazilo ani nerozvrzalo. takze ja jsem maximalne spokojen.

PS i vydrz na baterii neni zase tak hrozna teda pokud se nazapne ta ATi grafika..

P4d0uch
chodí sporadicky
Příspěvky: 5
Registrován: 13 dub 2011 14:44

Příspěvekod P4d0uch » 20 čer 2011 10:08

hele Vostro 3450 ma dva reproduktory. Ja osobne jsem se zvukem docela spokojeny. i cekove notebook pusobi kvalitnim dojmem. mam ho asi 2 mesice a zatim se nic nepokazilo ani nerozvrzalo. takze ja jsem maximalne spokojen.

PS i vydrz na baterii neni zase tak hrozna teda pokud se nazapne ta ATi grafika..

ivann1
chodí sporadicky
Příspěvky: 5
Registrován: 20 čer 2011 00:54

Příspěvekod ivann1 » 20 čer 2011 20:56

vďaka za odpoveď :wink:

Ešte by som sa chcel spýtať na ten pevný disk čo tam je:
- naozaj je taký hlučný, alebo ho počuť iba v záťaži
- to sa nozaj nedá vymeniť bez porušenia záruky, ako písal kolega vyžšie

Ja by som ho chcel v budúcnosti (teda ak ho kúpim :) ) vymeniť za nejaké SSD-éčko. Na nete som našiel iba takéto foto: http://www.notebookcheck.net/typo3temp/ ... f23d6c.jpg
Ako som na to tak pozeral tak by sa mal dať vymeniť po odskrutkovaní toho plastového krytu. Teda aspon teoreticky :? čo myslíš ?
A ak by som to chcel vymeniť oficiálne, tak by som to musel asi riešiť cez Dell servis. Informoval sa už niekto o takejto možnosti ?

Falathrim
chodí sporadicky
Příspěvky: 10
Registrován: 06 říj 2009 13:28

Příspěvekod Falathrim » 21 čer 2011 11:50

K tomu disku mno hlučí ale není to tak strašné ale večer v klidu proste někdy přejede hlava přes plotny a je slyšet cvaknutí ale da se při tom klidu usnout.

A tady něco ke změně HDD

Dobrý deň

Vzhľadom na konštrukciu systému Dell Vostro 3450 nie je pevný disk v tomto počítači užívateľsky vymeniteľnou súčiastkou. Čo znamená, že na výmenu za SolidState disk by bol potrebný zásah technického odborníka.

Pri upgradovaní hardwaru sa záruka priamo nestráca, ale ak by sa náhodou vyskytli problémy, ktoré by mohli byť spojené s doplnenými komponentami, môže sa stať, že Dell nebude schopný poskytnúť plnú podporu zariadenia.

Ak chcete mať istotu, že iné komponenty budú určite kompatibilné a v prípade potreby technika pre upgradovanie hardwaru, Vám odporúčam obrátiť sa s touto otázkou na predajcu, kde ste systém zakúpili.

S pozdravom,
Igor Majercik
Technical Client Pro Support
Dell | Global Support Services
ProSupport Česka Republika +420 225 772969



MOJE OTÁZKA

Chtěl bych se informovat zda je možné u Dell Vostro 3450 vyměnit si
svépomocí HDD. Notebook je osazen diskem a uvažuji o výměně za SSD disk. Z diskuzí jsem zjistil že výměna není zas tak jednoduchá popřípadě vůbec bez technických znalostí možná.


- Jedine co jsem se ještě nezeptal jestli mi toho technického pracovníka v případě výměny poslou nebo stačí si sehnat někoho kdo ma od nich papír že muže dělat zásahy do notebooku a hlavně jim pak poda zpravu o změně.

ivann1
chodí sporadicky
Příspěvky: 5
Registrován: 20 čer 2011 00:54

Příspěvekod ivann1 » 21 čer 2011 22:47

Tak až budeš vedieť viac ohľadom tej výmeny disku, či už svojpomocne alebo autorizovaným sevisákom, tak daj vedieť. :wink:

Falathrim
chodí sporadicky
Příspěvky: 10
Registrován: 06 říj 2009 13:28

Příspěvekod Falathrim » 22 čer 2011 08:31

Svepomoci je to na rozebrani skoro celeho notebooku disk se myslim vysouva pres odstranenou DVD mechaniku. Takze svepomoci to važně neplanuju ale sehnal jsem si alternativu znamej dela delu servisaka takze pokud budu planovat zmenu necham od nej.

ivann1
chodí sporadicky
Příspěvky: 5
Registrován: 20 čer 2011 00:54

Příspěvekod ivann1 » 23 čer 2011 13:06

Takže podľa týchto informácií ten disk svojpomocne vymieňať určite nebudem. Rozobrať pol notebooku a ešte navyše v záruje je blbosť. Ale vďaka za info, aspoň viem, že v prípade potreby sa mám obrátiť na autorizovaný servis.


Zpět na „notebooky DELL“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host