Ako kupit DELL na Slovensku

notebooky DELL (Precision, Latitude, Inspiron) a vše kolem nich
Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7534
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 15 kvě 2007 19:36

danooo píše:V com je teda ta vyhoda Dell-u, v kvalite spracovania, v servise, zivotnosti stroja, kvalite displeja, pristupe kzakaznikovi?

viac menej iba v zarucnom servise. teda rychly je aj pozarucny ale to uz je pekne drahe :)
Naposledy upravil(a) Ghost dne 15 kvě 2007 20:09, celkem upraveno 2 x.

danooo
občas se tu ukáže
Příspěvky: 83
Registrován: 19 bře 2007 19:59

Příspěvekod danooo » 15 kvě 2007 20:06

A v porovnani napriklad s Asus-mi a Acer-mi je spracovanie Dell-ov zhruba ake?

Ako je to s tymi rozdielmi v cenach modelov Inspiron medium a Inspiron advanced? Rad by som totiz siahol po modeli "medium", ktory je v rovnakej konfiguracii lacnejsi, ale mam obavy ze tam bude nejaky zadrhel.

Dakujem.

Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7534
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 15 kvě 2007 20:09

v porovnani s asusmi a acermi by som dal radsej prednost dell-u. ale osobne by som pred inspironom dal prednost bud R60tke a alebo toshibe A7.

len v tom cpu. mne to rozdiel vysiel na 2300 czk bez dph pri rovnake cfg okrem cpu. tak obrovsky rozdiel medzi T5600 a T7200 nie je aby sa to oplatilo.
Naposledy upravil(a) Ghost dne 15 kvě 2007 20:13, celkem upraveno 1 x.

bus

Příspěvekod bus » 15 kvě 2007 20:11

danooo píše:Nie je v tom nejaky hacik, alebo v com je ten rozdiel, snad nie len v tom procesore?

Ja si myslím že rozdiel je naozaj len v tom procesore. Keď si pozrieš americkú stránku Dellu tak rozdiel medzi T5300 a T7200 je $150 čo je 3000 Kč, vynásobené dvoma za polovičnú cenu amerických notebookov :) to dáva 6000 čo je zhruba toľko čo u teba. A áno, aj ja si myslím že sa to veľmi neoplatí, aj keď predsa len rozdiel vo výkone tam nejaký je.

EDIT: A ktorý procesor si to vlastne do toho Mediumu nakonfiguroval?

danooo
občas se tu ukáže
Příspěvky: 83
Registrován: 19 bře 2007 19:59

Příspěvekod danooo » 15 kvě 2007 20:36

Pri modeli Medium som nechal najnizsi mozny procesor, cize Core 2 Duo T5300 (1,73 GHz, 2Mb L2 cache, 533 MHz FSB).

Ak je rozdiel v cene sposobeny len nizsim procesorom potom idem do "Medium" modelu.

Este si posledny krat rypnem: Oplati sa objednavat cierny batoh Targus? Chcem aby mi co najdlhsie vydrzal a preto by sa mal mat ako v bavlnke.

Dakujem vam vsetkym, vdaka vam som snad vyriesil niekolkomesacny problem vyberania notebooku za jediny den.

danooo
občas se tu ukáže
Příspěvky: 83
Registrován: 19 bře 2007 19:59

Příspěvekod danooo » 15 kvě 2007 21:20

Ghost píše:v porovnani s asusmi a acermi by som dal radsej prednost dell-u. ale osobne by som pred inspironom dal prednost bud R60tke a alebo toshibe A7.

TP R60 vyzera dobre, idem trosku patrat, dakujem za tip. Ta toshiba je fakt silny stroj, ale ma nizsie rozlisenie a bateria vydrzi vraj tak 2 hodiny (dan za vysoky vykon?).
Trochu si ma nalomil, idem este browsovat.

danooo
občas se tu ukáže
Příspěvky: 83
Registrován: 19 bře 2007 19:59

Příspěvekod danooo » 18 kvě 2007 21:11

Ahojte kolegovci,

Dnes som videl nazivo jeden starsi Inspiron a uplne ma uchvatil. Po dvojrocnom pouzivani mi ho majitel vychvalil do nebies a navyse mal displej aky som na notebooku este nevidel. 15,4 palcovy matny sirokouhly displej s rozlisenim 1900x1200 (presne si nepamatam), jasny, s pozorovacimi uhlami ako na stolnych monitoroch.

Takze som sa s konecnou platnostou rozhodol pre Inspiron, ale kvoli tejto navsteve mi zacalo vrtat v hlave, ci by sa nedal nejakou cestou zohnat aj teraz kus s aspon podobne dobrymi parametrami. Bud zo zharanicia (ten prezentovany bol z USA) alebo nejakou specialnou objadnavkou normalne z CR. Ak nie tak sa nezblaznim, ale skutocne by bolo skvele ziskat nieco co sa parametrami aspon trochu blizi tomu opisovanemu displeju.

alfah4ns
stálý uživatel
Příspěvky: 7116
Registrován: 05 kvě 2007 15:55
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod alfah4ns » 18 kvě 2007 21:20

nj. na dell.com nabizeji az WSXGA+, u nas jen WXGA+, ale i ten je prej fajny...po maturach se jedu podivat do Prahy, tak poreferuju :)

btw. myslim ale ze na 15,4 WXGA+ staci, jinak je to jeden z hlavniyh duvodu, proc jdu taky do dellu (dalsi dva duvody sou ta 9-clank.baterka a posledni servis NBD :) )
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

danooo
občas se tu ukáže
Příspěvky: 83
Registrován: 19 bře 2007 19:59

Příspěvekod danooo » 22 kvě 2007 13:45

Zaujimal by ma vas nazor na niektore polozky, ktore je mozne si na strankach DELL-u nakonfigurovat. Neviem sa rozhodnut, ci si mam vybrat:

--Windows XP alebo Vista. Vzhladom na to, ze su momentalne nejake problemy s ovladacmi pre gaficke karty od ATI a ja chcem Radeon X1400, nie je lepsie si vybrat XP? Teraz sa asi spytam volovinu, ale mozem si bez problemov nainstalovat na NB vlastny originalny Windows? Nestratim tym zaruku, podporu, budu mi funogvat ovladace ktore dostanem k notebooku? Ako student technickej VS mam totiz cez MSDNAA moznost stiahnut si XP-cko aj Vistu legalne a zadarmo.

--Rozhodujem sa ci si priplatit za 3 roky NDB alebo radcej ivestovat do nimi ponukaneho batohu . Financie nepustia, najskor mi ostanu prachy len na jedno z toho. Kvalitny batoh (aspon tak vyzera) by mi mal notas chranit takze by som teoreticky dalsi rok zaruku nemusel potrebovat. Ci je to hlupost? A oplati sa vobec 3 roky NBD?

Dakujem

bus

Příspěvekod bus » 22 kvě 2007 19:09

Nainštalovať si môžeš vlastný OS v pohode, záruka funguje, ovládače nájdeš na stránke Dellu. (Ale mali by ti ich dať aj na CD.) 3 roky záruka je cool, porovnávať to s batohom mi príde tak trochu vtipné :) ale zase aj dobrý batoh je celkom dôležitá vec... neviem ja môj NB nosím v úplne obyčajnom batohu a priznávam že má nejaké škrabance, odpolný proti nárazom ten batoh tiež veľmi nie je, ale zase za tie tri roky som nikdy nemal HW problém... (mám Dell.)

danooo
občas se tu ukáže
Příspěvky: 83
Registrován: 19 bře 2007 19:59

Příspěvekod danooo » 14 čer 2007 22:30

Ahojte.

Konecne mi prisiel moj Inspiron a mozem povedat ze po letmom preskusani jeho schopnosti som spokojny. Ak sa niekto zaujima o tento notebook a bude chciet vediet nejake detaily, tak rad odpoviem na vsetko co budem vediet, no zatial len na zaklade kratkodobych skusenosti.

Mam otazku na pouzivatelov ktori maju graficku kartu Radeon X1400. Myslim ze mi neide zdaleka na plny vykon. Aka moze byt pricina? Ak je to kvoli ovladacom, nedaju sa odniekadial stiahnut aktualnejsie nez zhruba rok stare ktore mam na cd od Dell-u?

Dalej, viem, ze treba bateriu najskor nechat poriadny vybit a potom uplne nabit. Potom ked sa nabije, mam mozem ho pouzivat s napajanim zo siete alebo ho mam hned nechat ist na bateriu?

Chcem sa podakovat vsetkym tym ktori mi ochotne pomohli s vyberom tohoto notaska, myslim ze nema chybu.

alfah4ns
stálý uživatel
Příspěvky: 7116
Registrován: 05 kvě 2007 15:55
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod alfah4ns » 15 čer 2007 16:58

Li-Ion bateriim skodi uplne vybijeni, proto se ntb vypinaji treba kdyz je baterie este par procent nabita....

ps. to vidis i na mobilech, kdyz budes mit vybity phone a nenabijes a nepouzivas cca pul roku, baterie se procesem samovybijeni vybije uplne, pak strcis tel.do nabijecky a hle, ono nic... pak muze trvat i nekolik hodin, abyse baterie "vzkrisila" a zacala se nabijet
kazdy velky byk byl jednou tele

Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

danooo
občas se tu ukáže
Příspěvky: 83
Registrován: 19 bře 2007 19:59

Příspěvekod danooo » 15 čer 2007 19:11

alfah4ns: Ok, tak uz budem vediet.

Nevie mi niekto poradit s tou grafikou kartou? Urcite neide na maximalny vykon, zda sa mi ze tak na polovicny. Je to radeon X1400, v inspironoch podla mna celkom bezny, preto by som bol rad keby mi niekto poradil.
Dakujem.

Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7534
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 16 čer 2007 12:15

podla coho ususdzujes, ze nejde na plny vykon? kolko ti dava v 3dmark 2006?

danooo
občas se tu ukáže
Příspěvky: 83
Registrován: 19 bře 2007 19:59

Příspěvekod danooo » 17 čer 2007 12:56

Skusil som si demoverziu noveho Tomb Ridera a slo velmi trhane, ovela pomalsie ako na pocitaci s procesorom Sempron 2500+ a grafickou kartou nVidia 6600.

Moj brat este aj naistaloval demo 3dmarku 2003 a skore bolo 907 bodov, co je urcite prilis malo.


Zpět na „notebooky DELL“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti