Dell Precision M7710 - zapnutí

notebooky DELL (Precision, Latitude, Inspiron) a vše kolem nich
docent
chodí sporadicky
Příspěvky: 8
Registrován: 13 čer 2017 11:49

Dell Precision M7710 - zapnutí

Příspěvekod docent » 13 čer 2017 12:14

Zdravím Vás, nesetkali jste se někdo s problémem, že při zapnutí notebooku, se rozsvítí kontrolka, je slyšet nabíhání disku, a po cca 2 s. se notebook vypne, a za chvíli (cca zase 2 s.) začne normálně nabíhat. Pokud notebook vypnu a po třeba 1-3 hodinách zapnu, spustí se normálně. Jestli notebook vypnu do hibernace, kdy zůstane otevřený např. Excel, další den notebook zapnu, spustí se s mezivypnutím, tak Excel zahlásí, že byl nestandardně ukončen.... Systém jsem přeinstaloval, spustil všechny možné testy a nic :cry:
Dokážete někdo poradit?
Díky

Uživatelský avatar
admin
Site Admin
Příspěvky: 1384
Registrován: 05 kvě 2006 11:52

Příspěvekod admin » 13 čer 2017 13:01

jak je na tom baterka?

docent
chodí sporadicky
Příspěvky: 8
Registrován: 13 čer 2017 11:49

Příspěvekod docent » 13 čer 2017 14:02

Pokud funguju na int. grafiku, tak je výdrž asi 3 - 4 hodiny s dedikovanou okolo 1,5 hodiny. Fakt je, že jsem ji nezkoušel odpojovat, ale problém se zapnutím je stejný jako s napájecím adaptérem.

Uživatelský avatar
admin
Site Admin
Příspěvky: 1384
Registrován: 05 kvě 2006 11:52

Příspěvekod admin » 13 čer 2017 16:25

v hybernaci si notebook kontroluje stav baterie, pokud by měla sníženou kapacitu, mohlo by se stát, že se notebook vypíná úplně

pokud je baterie v pořádku a zkoušel si recovery systému, bude pravděpodobně problém někde v elektronice

docent
chodí sporadicky
Příspěvky: 8
Registrován: 13 čer 2017 11:49

Příspěvekod docent » 14 čer 2017 06:23

toho jsem se obával, takže servis. Každopádně díky.

docent
chodí sporadicky
Příspěvky: 8
Registrován: 13 čer 2017 11:49

Příspěvekod docent » 21 čer 2017 12:20

Pro informaci, vyměněna základní deska a paměť. Co se týče přístupu na hotline Dellu, nemohu vytknout vůbec nic, perfektní. V pondělí jsem zavolal, v úterý přijel technik a díly vyměnil. Technik byl profesionál, už podle vybavení a i přístupu, takže opravdu maximální spokojenost :D

Uživatelský avatar
admin
Site Admin
Příspěvky: 1384
Registrován: 05 kvě 2006 11:52

Příspěvekod admin » 21 čer 2017 13:57

takže problém vyřešen? : )

docent
chodí sporadicky
Příspěvky: 8
Registrován: 13 čer 2017 11:49

Příspěvekod docent » 21 čer 2017 14:45

vidíš, to mě nenapadlo napsat :D
Ano, problém vyřešen, zapínání funguje jak má. Dnes tam chci hodit další disk - Samsung 960 Pro 2TB M.2, tak jsem zvědav, jak to pofičí...

Uživatelský avatar
admin
Site Admin
Příspěvky: 1384
Registrován: 05 kvě 2006 11:52

Příspěvekod admin » 22 čer 2017 12:25

SSD na M.2 je bomba věc ... taky jeden mám : )

docent
chodí sporadicky
Příspěvky: 8
Registrován: 13 čer 2017 11:49

Příspěvekod docent » 22 čer 2017 14:24

no, instalace úplně bezproblémová nebyla. Při čisté instalaci W10 napřed jednotka nebyla vidět a pak jsem asi udělal chybu, že jsem tam dal ovladač od Intelu a ne od Samsungu, takže ve správci zařízení - Řadiče paměťových zařízení - nevidím Samsung NVMe Controller. Disková jednotka je vidět a je správně pojmenována - NVMe Samsung SSD 960, systém funguje svižně, potud je to OK. Problém je, že když nainstaluju Samsung Magician tak tam disk nevidím :(

Uživatelský avatar
admin
Site Admin
Příspěvky: 1384
Registrován: 05 kvě 2006 11:52

Příspěvekod admin » 23 čer 2017 14:23

a potřebuješ Samsung Magician?

docent
chodí sporadicky
Příspěvky: 8
Registrován: 13 čer 2017 11:49

Příspěvekod docent » 27 čer 2017 13:49

no, potřebuješ - ani ne, protože tam v celku nic není, spíš mi vadilo, že ten disk neviděl.
Dopadlo to tedy tak, že jsem udělal novou instalaci WIN, změnil nastavení v biosu a vnutil mu ovladač od Samsungu - pak už to bylo OK

Uživatelský avatar
admin
Site Admin
Příspěvky: 1384
Registrován: 05 kvě 2006 11:52

Příspěvekod admin » 27 čer 2017 16:53

aha, podstatný si bude to nastavení v BIOSu : ) ... cos přesně tam měnil?

docent
chodí sporadicky
Příspěvky: 8
Registrován: 13 čer 2017 11:49

Re: Dell Precision M7710 - zapnutí

Příspěvekod docent » 07 črc 2017 09:44

Původně jsem tam měl RAID ON, které jsem změnil na AHCI. Pak už šlo vnutit mu ovladač od Samsungu.

Uživatelský avatar
leon
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 222
Registrován: 25 zář 2014 20:46

Re: Dell Precision M7710 - zapnutí

Příspěvekod leon » 12 črc 2017 16:44

raid on se dvěma ssd by mohlo být fajn : )


Zpět na „notebooky DELL“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host