MacBook Pro a Win XP - stabilita?

notebooky Apple (iBook, PowerBook, MacBook Pro) a vše kolem nich
Uživatelský avatar
Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7520
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 27 kvě 2007 12:09

maxxz píše:a není MS office i portovaná pro Mac OSx?

starsie verzie boli na OS 9. potom je tusim office 2004 co bezi cez rosettu (emulator)

maxxz
stálý uživatel
Příspěvky: 2847
Registrován: 16 říj 2006 06:26

Příspěvekod maxxz » 27 kvě 2007 20:15

aha ok
tento účet již není aktivní.

Honza
občas se tu ukáže
Příspěvky: 60
Registrován: 12 kvě 2006 08:49
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Honza » 28 kvě 2007 08:09

MS Office jsou i pro mac konkretne Office 2004 for Mac. Nevyhoda je ze jsou zatim pouze psany pro PPC procesory a na Intel macich bezi pres Rosetu, coz je trosku pomalejsi nez kdyby byly napsany primo pro Intel, ale rozdil je minimalni. Mam office for mac a delam na nich kazdy den bez problemu. K tomu nemusis mit druhy OS nainstalovany. Co se tyce druheho systemu na applu, tak pokud pouzijes Paralles nebo VMware data vidis bez problemu. Dokonce funguje drag and drop muzes proste data pretahovat jak chces bud z Mac OS X do Win nebo naopak. Co se tyce BootCampu zalezi jak naformatujes oddil pro win. Pokud naformatujes na NTFS, tak vidis data ale z Mac OS X nemuzes zapisovat, jen cist, proto pokud chces i zapisovat na tento oddil naformatuj win oddil na FAT-ku. Jinak pokud pustis Win tak na oddil Mac OS X se nedostanes. Nevim jestli Vista umi cist souborovy system HFS+. Ale nejlepsi je pouzit Parallels nebo VMware, pokud potrebujes jen obcas do Win.

Pokud ti jde jen o ten Office, tak neni duvod ten je i pro Mac a funguje bez problemu

jeffers
chodí sporadicky
Příspěvky: 14
Registrován: 23 kvě 2008 21:59

POMOC !!!

Příspěvekod jeffers » 26 zář 2011 09:42

Dobrý den,
mám doma 2 dny starý MacBook Pro a už jsem ho stihl pokazit. Popsal bych to asi takto. 1.den, když jsem ho měl doma tak jsem si chtěl vyzkoušet jak funguje BootCamp, protože jsem do budoucna plánoval, že Win7 časem budu muset nahrát. Tak jsem jen tak nezávazně pustil BootCamp, ten po mě chtěl prázdné DVD, které jsem vložil a počítač na něj NĚCO nahrál/vypálil. Po té jsem BootCamp vypnul a MacBook používal normálně dál. Na druhý den jsem zapl iTunes, které se mě zeptalo, zda nechci stáhnout aktualizace, dal jsem že ano, pak jsem aktualizaci nainstaloval a poté byl požádán o restart počítače. Tak jsem Maca restartoval a poté mi naskočila černá obrazovka, že : ,, No Boot Disc detected", tak jsem nad tím nějakou dobu přemýšlel a nakonec usoudil, že to bude asi dohra včerejšího pokusu s BootCampem a tak jsem nainstaloval jediný Windows, který jsem měl doma a to XP Home Premium. Nainstaloval jsem ho na disk se jménem BootCamp, instalace proběhla v pořádku, XPčka fungujou. Jenže když zapnu Mac, tak při volbě operačního systému se mi zobrazí možnosti : 1. Win XP Home , 2.Neznámý operační systém na jednotce C: . Samozřejmě, že když zkusím možnost číslo 2. tak mi obrazovka vyhodí: ,,Non-system disk, Press any key to reboot" . Dále jsem samozřejmě zkoušel použít DVD, které si po mě BootCamp na začátku vyžádal, ovšem ani toto nepomohlo. A tak se ptám, nemáte někdo prosím nějakou radu ??? Nejlépe abych s tím nemusel do servisu...?

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8843
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 26 zář 2011 10:27

Vlož tam instalační CD MacOS X (které jsi dostal s notebookem) a po zapnutí drž klávesu Alt (na nových strojích se jmenuje tuším Option). Pak ti naskočí výběr zařízení k bootu a tam vybereš DVD.

Přímá instalace XP byla docela hloupý nápad, ale data by tam měla být zachována.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

jeffers
chodí sporadicky
Příspěvky: 14
Registrován: 23 kvě 2008 21:59

Příspěvekod jeffers » 26 zář 2011 21:56

No právě, že já jsem žádné CD k počítači nedostal.

9z9
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 355
Registrován: 29 úno 2008 19:57
Bydliště: Brno

Příspěvekod 9z9 » 17 říj 2011 22:43

Pokud jsi žádné DVD nedostal, tak máš asi už Liona a tedy na disku skrytou partišnu s údaji pro obnovení.
Pro více informací si prostuduj tento článek na SuperApple.
(případně se poděl, jak jsi svůj problém vyřešil, přece jen je měsíc starý)
Lenovo T430s | i5 2.6GHz | 8 GB RAM | 180 GB SSD


Zpět na „notebooky Apple“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host