MacBook Pro a Win XP - stabilita?

notebooky Apple (iBook, PowerBook, MacBook Pro) a vše kolem nich
leon

MacBook Pro a Win XP - stabilita?

Příspěvekod leon » 17 črc 2006 00:15

jak je to se stabilitou Win XP na MacBook Pro? ... na internetu se často vysjytují informace, že to po chvilce provozu (30 min) často padá ...

má někdo osobní zkušenist?

Honza
občas se tu ukáže
Příspěvky: 60
Registrován: 12 kvě 2006 08:49
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Apple

Příspěvekod Honza » 17 črc 2006 15:35

Nevim jestli jsi cetl recenzi na MacBook Pro, tam vsechny testy byly provadeny na Windowsich a ani jednou nespadly. Myslim, ze windows tam je docela stabilni a ted dokonce byla uvolnena nova verze BootCamp, kde maji byt lepsi ovladace pro windows na MacBooku.

Jinak to musis brat, ze Windows neni hlavni OS pro MacBook. Jinak windows je pouzitelny i na praci zkousel jsem to a nestalo se me, ze by system spadl.

leon

Příspěvekod leon » 17 črc 2006 17:08

a jak dlouho v kuse si s nim pracoval pod Win XP?

Honza
občas se tu ukáže
Příspěvky: 60
Registrován: 12 kvě 2006 08:49
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

apple

Příspěvekod Honza » 21 črc 2006 09:09

kdyz jsem ho mel doma tak tam windows bezely cely den a jeli na tom i ty testy. Ale nezkousel jsem na tom treba hrat hry, delal jsem jen zakladni kancelarske prace.

leon

Příspěvekod leon » 21 črc 2006 12:59

ok ... to zni dostatecne verohodne

earth
chodí sporadicky
Příspěvky: 3
Registrován: 17 kvě 2007 22:04

XP

Příspěvekod earth » 17 kvě 2007 22:06

Hale lidi chci se zeptat jestli by šlo na apple windous xp bo wista...pokuď se tady o tom bavíte rád by jsem to věděl

maxxz
stálý uživatel
Příspěvky: 2847
Registrován: 16 říj 2006 06:26

Příspěvekod maxxz » 17 kvě 2007 22:17

na applu bezi spolehlive co ja vim Windows XP pokud mas Intel CPU. Pokud mas nejakej G4, G5 tak tam se to da nejak emulovat ale tezko rict nehovim tomu, ucitel u nas ma macbook bo co s Intelem a jede na tom Win XP v pohode ale stejne je odpurce MS takze pokud nemusi radsi pod OSx, ja mam na to odlisne nazory.
tento účet již není aktivní.

Uživatelský avatar
Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7520
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 18 kvě 2007 11:36

na apple by som xp-cka radsej riesil cez taketo nieco: http://www.parallels.com/en/products/workstation/mac/
existuje aj dualboot utilitka priamo od apple (bootcamp) pre intelovske mac-y ale naco...

Honza
občas se tu ukáže
Příspěvky: 60
Registrován: 12 kvě 2006 08:49
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Honza » 18 kvě 2007 14:28

Ahoj, na Apple bezi bez problemu Win XP nebo Vista. Pokud se jedna o Intel Mac, tak jsou dva zpusoby bud mit moznost spustit windows zaroven se spustenim Mac OS X pomoci Parallels, VMware nebo CrossOver ( na kancelarskou praci idealni) a nebo zvolit druhou moznost BootCamp, ktery windows nainstaluje na novy diskovy oddil, ktery vytvoris a pri startu si jen vyberes jestli chces Mac OS X nebo Win. Druha moznos je napriklad idealni na hry. Apple dodava jiz velmi kavlitni ovladace a nejsou s tim problemy. Je jen na kazdem co si vybere. Co se tyce starsich Mavu s PowerPC procesorem lze pouzit Virtual PC od Microsoftu, ale moc dobre se s tim neda pracovat.

earth
chodí sporadicky
Příspěvky: 3
Registrován: 17 kvě 2007 22:04

Příspěvekod earth » 18 kvě 2007 23:24

lidi já vam tady absolutně nerozumim já to spíš potřebuju na hry a do školy...mno chci Urcite tam pujde ...MacBook 13.3 White 1.83
s trošku vylepšenym systémem větší ramka místo...ae jako kdyby sem sformátoval disc a hodil tam wistu to by nešlo???nebo my prosimvás vysvětlete co mam proto přesně udělat co ste tady dělali a spíš bych chtěl tu druhou možnost

Uživatelský avatar
Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7520
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 19 kvě 2007 08:54

nemusis nic formatovat - stiahni si toto: http://www.apple.com/macosx/bootcamp/
a mas tam aj navod ako na to. http://images.apple.com/macosx/bootcamp ... e_v1.2.pdf

earth
chodí sporadicky
Příspěvky: 3
Registrován: 17 kvě 2007 22:04

Příspěvekod earth » 20 kvě 2007 11:31

jj díks

Honza
občas se tu ukáže
Příspěvky: 60
Registrován: 12 kvě 2006 08:49
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Honza » 21 kvě 2007 08:01

Pokud stahnes BootCamp, tak se spusti pruvodce a ty jen postupujes podle neho. Nejdriv probehne vypaleni ovladacu pro windows pote overeni disku a pak si nastavis jen kolik mista na disku chces pro windows. Potom vlozis CD s instalaci Win a nainstalujes tento OS. Po dokonceni instalace te to vyzve abys vlozil CD s ovladaci, ktery jsi si vypalil pres BootCamp a tim to je hotovy.

Disk klidne zformatovat muzes a nainstalovat jen windows misto OS X, ale potom budes mit problemy s aktualizacemi ovladacu, jelikoz se stale jedna jen o beta verzi BootCampu, tak obcas Apple aktualizuje ovladace a ty muzes stahnou jen v Mac OS X, jelikoz je to balicek rozbalitelny jen v tomto systemu. Mozna to pujde nejak obejit, ale proc to delat slozite kdyz to jde jednoduse.

jakudo
chodí sporadicky
Příspěvky: 1
Registrován: 26 kvě 2007 17:23

Příspěvekod jakudo » 26 kvě 2007 17:27

rozhodl jsem se pro MacBook Pro 15''. Jelikož je možné tam nahrát 2 systémy, jak je to s viditelností dat na části disku s jiným OS?
Vidí Visty Mac OS a naopak? Jde mi třeba o MP3... Když budu normálně surfovat po netu, koukat na videa atd, pustím si MAC OS, ale když budu třeba pracovat s MS Office (které prostě u nás jsou nutnost), tak budu muset být ve Vistách (Vistech nevím, jak se skloňují). U toho budu chtít poslouchat hudbu, jenže ta bude na MAC. Uvidím ta data nebo ne?

maxxz
stálý uživatel
Příspěvky: 2847
Registrován: 16 říj 2006 06:26

Příspěvekod maxxz » 26 kvě 2007 19:43

a není MS office i portovaná pro Mac OSx?
tento účet již není aktivní.


Zpět na „notebooky Apple“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host