Dotazy - MacBook Pro (obecne)

notebooky Apple (iBook, PowerBook, MacBook Pro) a vše kolem nich
9z9
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 355
Registrován: 29 úno 2008 19:57
Bydliště: Brno

Příspěvekod 9z9 » 22 dub 2010 20:29

Proč kvůli Office instalovat Win do virtuální mašiny, když tu máme Crossover :wink:

rebornCSP: Machinarium je i pod OSX - to jsi jen zkoušel přes Win jak to pojede rychle ? :-)
Lenovo T430s | i5 2.6GHz | 8 GB RAM | 180 GB SSD

rebornCSP

Příspěvekod rebornCSP » 24 dub 2010 09:56

9z9 píše:rebornCSP: Machinarium je i pod OSX - to jsi jen zkoušel přes Win jak to pojede rychle ? :-)


Ne :D, ale ze je to i na OS X jsem zjistil, az jsem to dohral ....

Vilcek
chodí sporadicky
Příspěvky: 16
Registrován: 25 led 2010 19:34

Klavesnice

Příspěvekod Vilcek » 04 kvě 2010 18:36

Chci se zeptat jestli je ceska klavasnice na MacBooku pro 13" podsvicena? nekde jsem cetl, ze ceska klavesnice se dela jenom nepodsvicena, tak me zajima zda je to pravda. Dekuji za odpovedi.

kovy
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 261
Registrován: 02 čer 2009 19:24

Příspěvekod kovy » 04 kvě 2010 20:02

MBP 13" mají podsvícenou klávesnici.. http://kuptolevne.cz/mac-store/macbook- ... 3-418.html ale nevím, nenašel jsem cz klávesnici..
Naposledy upravil(a) kovy dne 05 kvě 2010 11:02, celkem upraveno 1 x.
apple MacBook White 2.13GHz, 2GB RAM, 160GB, Nvidia GeForce 9400M

9z9
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 355
Registrován: 29 úno 2008 19:57
Bydliště: Brno

Příspěvekod 9z9 » 04 kvě 2010 21:24

česká je normálně podsvícená.
Lenovo T430s | i5 2.6GHz | 8 GB RAM | 180 GB SSD

rebornCSP

Příspěvekod rebornCSP » 05 kvě 2010 18:37

9z9 píše:česká je normálně podsvícená.


jj, presne tak

matmatmat

Příspěvekod matmatmat » 19 kvě 2010 14:38

ako je to s tym teplom a prehrievanim pripadnym u MB a MBP? markantny rozdiel alebo zanedbatelny? stale nwm ci priplatit za light keyboard a hlinik az tolko..

rebornCSP

Příspěvekod rebornCSP » 19 kvě 2010 16:37

matmatmat píše:ako je to s tym teplom a prehrievanim pripadnym u MB a MBP? markantny rozdiel alebo zanedbatelny? stale nwm ci priplatit za light keyboard a hlinik az tolko..


U toho hliniku se teplo o vetraku "presouva" postupne do cele konstrukce a tim se i chladi... Nevim jak ej tomu u MB White.

.. ale nemluvim ted o nove upravenych MBP, jelikoz maji ted jinou grafiku, vetsi disk a lepsi baterku, tak se zahrivaji o dost vic a je to pry obcas az neunosne, resilo se to zde nekde a je to i v testech jako velke negativum.

matmatmat

Příspěvekod matmatmat » 22 kvě 2010 22:02

chcel by som sa spytat, co znamena slovo Unibody u macbookov? je to to, ze je vyrobeny z jedneho kusu (hlinik, plast)? ak ano, su aj ine macbooky (13") ako unibody?

kovy
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 261
Registrován: 02 čer 2009 19:24

Příspěvekod kovy » 22 kvě 2010 23:08

Všechny nové modely White jsou už unibody ( ano znamená to, že jsou vyrobeny zjednoho kusu). Já mám starší verzi, takže ta ještě unibody není, ale jinak už jsou všechny :)
apple MacBook White 2.13GHz, 2GB RAM, 160GB, Nvidia GeForce 9400M

matmatmat

Příspěvekod matmatmat » 26 kvě 2010 20:13

tak som cerstvym majitelom macbooku Pro 13", jedna vec ma ale hneva. Prosim o kratke strucne zodpovedanie nasledovnych otazok...

- da sa zavret displej bez toho aby sa book vypol (uspal)?
- ako sa odinstaluvavaju programy (instalaciu som pochopil, staci pretiahnut do Apps)

alfah4ns
stálý uživatel
Příspěvky: 7116
Registrován: 05 kvě 2007 15:55
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod alfah4ns » 26 kvě 2010 20:36

- da sa zavret displej bez toho aby sa book vypol (uspal)?
nedá, notebook by se jinak neuchladil, musí být při běhu otevřený, ptž. má výdech mezi panty. Tak to mají takto pořešeno. Prý to jde obejít, ale nedoporučuje se to vzheldem k teplu.
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

matmatmat

Příspěvekod matmatmat » 26 kvě 2010 20:45

dik za super odpoved... uz mi je to jasne... a da sa niekde definovat co sa udeje po zavreti? ci sa vypne, uspi do ram, do hdd, ...?

alfah4ns
stálý uživatel
Příspěvky: 7116
Registrován: 05 kvě 2007 15:55
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod alfah4ns » 26 kvě 2010 20:48

abych řekl pravdu, netuším, jestli se jedná o klasické uspání do RAM nebo přímo hibernaci na HDD. Ale toto se rozeznat dá, pokud to hrabe na HDD, tak to byla hibernace, pač natahuje data zpět do RAMky.
Myslím ale, že to je pouze uspání do RAM.
kazdy velky byk byl jednou tele

Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8843
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 26 kvě 2010 20:49

Uspí se do RAM.

Uspání na disk je možné vidět, jen když se notebook musí vypnout kvůli vybité baterii.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)


Zpět na „notebooky Apple“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host