notebook pro grafiku

Obecná témata, která přímo nezapadají do výše uvedených kategorií.
Jindra

notebook pro grafiku

Příspěvekod Jindra » 29 srp 2006 15:44

Dobry den,

uz pomerne delsi dobu se snazim najit nejaky vhodny NB s vhodnout cenou,....naroky jsou mozna trochu velke, jelikoz bych na nem pracoval s jak 2D tak 3D grafikou....u 3D tak vysokou narocnost ani nekladu, ale spis co se tyce 2d tak pracuji s pomerne velkymi a obcas i dosti narocnymi soubory,.....jsem schopen ozelet i nepritomnost mechaniky, externich zarizeni, pripadne i mensi uhlopricky displaye,......byl bych ochoten do nej dat cca kolem 20.000-30.000(to je opravdove maximum).

poradite mi prosim vas nekdo,....predem dekuji...

Krevety
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 2352
Registrován: 11 kvě 2006 21:10
Bydliště: † Ostrava †

Příspěvekod Krevety » 29 srp 2006 15:57

nevim, vyber treba neco s X1400 nebo gf7400 :wink:
Samsung 730U
(i5 3337U; 8GB RAM; Radeon HD 8570M; 480GB SSD; Win8.1 x64)

Jindra

Příspěvekod Jindra » 29 srp 2006 16:04

a vylozene konkretne nejakej typ ? co je podstatny je pro me silny procesor, pamet a grafika

Nowi
občas se tu ukáže
Příspěvky: 72
Registrován: 26 čer 2006 18:58

Příspěvekod Nowi » 29 srp 2006 17:58

Ty brďo tady je tolika možností...stači aby si se naučil trochu hledat na internetu a hlavně číst!!! na notebook.cz je tam toho tolik že by ses z toho vopupínkoval

leon

Re: NB pro grafiku

Příspěvekod leon » 29 srp 2006 18:08

Jindra píše:Dobry den,

uz pomerne delsi dobu se snazim najit nejaky vhodny NB s vhodnout cenou,....naroky jsou mozna trochu velke, jelikoz bych na nem pracoval s jak 2D tak 3D grafikou....u 3D tak vysokou narocnost ani nekladu, ale spis co se tyce 2d tak pracuji s pomerne velkymi a obcas i dosti narocnymi soubory,.....jsem schopen ozelet i nepritomnost mechaniky, externich zarizeni, pripadne i mensi uhlopricky displaye,......byl bych ochoten do nej dat cca kolem 20.000-30.000(to je opravdove maximum).

poradite mi prosim vas nekdo,....predem dekuji...


pokud delas s velkejma souborama tak potrebujes hlavne rychlej disk, hodne operacni pameti RAM a silenj procesor ... na grafice uz to tak moc nezalezi

Jindra

Re: NB pro grafiku

Příspěvekod Jindra » 30 srp 2006 11:16

leon píše:pokud delas s velkejma souborama tak potrebujes hlavne rychlej disk, hodne operacni pameti RAM a silenj procesor ... na grafice uz to tak moc nezalezi


to ano, ale stale minimalne rok budu muset pracovat s aplikacema na tvorbu 3D grafiky ,...

leon

Příspěvekod leon » 30 srp 2006 14:55

psal si, ze na 3D naroky neklades ... pokud ano tak samozrejme potrebujes i 3D vykonnou grafiku, ale na velke soubory stale plati to co jsem psal ... hodne RAM, rychlej HDD a vykone CPU

Jindra

Příspěvekod Jindra » 30 srp 2006 20:05

leon píše:psal si, ze na 3D naroky neklades ... pokud ano tak samozrejme potrebujes i 3D vykonnou grafiku, ale na velke soubory stale plati to co jsem psal ... hodne RAM, rychlej HDD a vykone CPU


ano,...psal...a omlouvam se za to ,...trochu mi vypadlo, ze jeste rok budu s 3D aplikacema bohuzel pracovat ,....poradite tedy nejaky typ....bohuzel jsem zjistil, ze vice nez 25.000,- na to nemam,.....

leon

Příspěvekod leon » 31 srp 2006 14:52

o jak náročnou 3D aplikaci jde? ... v její specifikaci by se mělo uvádět jaký potřebuje HW ... podle toho se pak dá vybírat ... odhaduji ale, že půjde o základní potřebu Open GL a to splnuje dnes vicemene kazda grafika

Jindra

Příspěvekod Jindra » 31 srp 2006 23:03

leon píše:o jak náročnou 3D aplikaci jde? ... v její specifikaci by se mělo uvádět jaký potřebuje HW ... podle toho se pak dá vybírat ... odhaduji ale, že půjde o základní potřebu Open GL a to splnuje dnes vicemene kazda grafika


no jedna se predevsim o 3Ds Max vice mene ve verzi 7-8 ....minimalni zamena s Rhinoceros nebo ukazkove Maya .....vite co ,...mam to soucasne i na praci a rad bych, abych nemusel za rok kupovat novej stroj ,....ackoli se stolnim pocitacem si stacim uz kolem 5ti let

pro upresneni ,....provozoval bych na nem 3Ds Max, Flash, Photoshop, Rhinoceros, (obcas tedy) Maya...na dalsi si momentalne nevzpomenu,...ale hruby vycet snad staci

leon

Příspěvekod leon » 31 srp 2006 23:14

ja ty programy znam jen z doslechu ... je treba se podivat na jejich specifikaci ... ale pokud je limitujici cena notebooku tak stejne neni co resit

Peca-on-line
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1420
Registrován: 12 kvě 2006 14:02
Bydliště: Trutnov, ale teď spíš kolej v Brně

Příspěvekod Peca-on-line » 31 srp 2006 23:21

Na to by měly zmiňovaný X1400 nebo gf7400 stačit (ale taky jen z doslechu).
Asus A6T (Turion X2 1600Mhz@0,9V(800MHz@0775V)), 1GB RAM, nVidia Go7600(450/400(OC:500/420)), Vista Business MSDNAA)

no.667
chodí sporadicky
Příspěvky: 14
Registrován: 20 srp 2006 19:17

Příspěvekod no.667 » 01 zář 2006 10:28

to bych moc neřešil. výsledná scéna se stejně renderuje přes CPU.
a co se týče 2D,tak tam je úplně jedno, jaká je grafická karta.
ASUS A6J-Q017

Vlada Dutka
občas se tu ukáže
Příspěvky: 63
Registrován: 05 kvě 2006 14:00

Příspěvekod Vlada Dutka » 01 zář 2006 18:16

2 no.667: Hm a pro 3ds max 8.x se doporucuje 256MB video ram, aby byly hezci ikony na liste? Prosim te neber si to osobne, ale tomu se mi vazne nechce verit. Mam zkusenost akorat s ArchiCADem 7, ale to bylo s integrovanou grafikou pri vetsim modelu docela neprijemne pomaly a procesor byl Athlon XP 2600+.

Muzeme tvymu prispevku (co se tyce 3D) naprosto verit?

Peca-on-line
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1420
Registrován: 12 kvě 2006 14:02
Bydliště: Trutnov, ale teď spíš kolej v Brně

Příspěvekod Peca-on-line » 01 zář 2006 18:50

Jindra píše:
leon píše:o jak náročnou 3D aplikaci jde? ... v její specifikaci by se mělo uvádět jaký potřebuje HW ... podle toho se pak dá vybírat ... odhaduji ale, že půjde o základní potřebu Open GL a to splnuje dnes vicemene kazda grafika


no jedna se predevsim o 3Ds Max vice mene ve verzi 7-8 ....minimalni zamena s Rhinoceros nebo ukazkove Maya .....vite co ,...mam to soucasne i na praci a rad bych, abych nemusel za rok kupovat novej stroj ,....ackoli se stolnim pocitacem si stacim uz kolem 5ti let

pro upresneni ,....provozoval bych na nem 3Ds Max, Flash, Photoshop, Rhinoceros, (obcas tedy) Maya...na dalsi si momentalne nevzpomenu,...ale hruby vycet snad staci

Jakej hw má počítač na kterým tý programy v současný době provozuješ?
Asus A6T (Turion X2 1600Mhz@0,9V(800MHz@0775V)), 1GB RAM, nVidia Go7600(450/400(OC:500/420)), Vista Business MSDNAA)


Zpět na „Ostatní náměty k diskusi“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host