asus - nedostatek paměti - reklamace?

Obecná témata, která přímo nezapadají do výše uvedených kategorií.
Kowyss
chodí sporadicky
Příspěvky: 17
Registrován: 16 zář 2012 14:20

asus - nedostatek paměti - reklamace?

Příspěvekod Kowyss » 23 úno 2013 10:04

Zdravím,

píši sem o radu.Po zakoupení notebooku (ASUS K55V...i5..8GB ram...gt 635m)a nainstalování W7 32 bit mám problém.Když pustím render videa v premieře elemnts delšíhojak minutu,tak vyskočí hláška ''opreace nemohla být dokončena kvůli nedostatku paměti''.To samé se stane přítelkyni když pracuje v Zoneru s RAWem.

Na starým notebooku jsme měli 2GB ram a nikdy se to neukázalo na stejné instalaci systému a programů.Protože mám 32 bit systém, zkusil jsem vyndat jeden modul a ponechat pouze 4BG paměti,ale hláška nezmizela.Jediné co mě napadá je, že jsem vzal ovladače na 7-ky z jiného modelu,protože na tento model ovladače nebyly.Neví někdo čím by to mohlo být?Myslíte, že by mohla pomoct instalace 64 bitového systému?Nebo jestli je to vada na reklamaci?

Děkuji za jakoukoli radu,

Radovan

zivan
stálý uživatel
Příspěvky: 3355
Registrován: 26 kvě 2008 17:23
Bydliště: Brno

Příspěvekod zivan » 23 úno 2013 11:16

Ty sis na notebook s 8GB RAM nainstaloval 32 verzi, ktera umi vyuzit jen cca 3GB? Nemas navic vypnuty swap?

Tohle asi neni na reklamaci, servis ti rekne, ze je chyba v nastaveni OS a ten sis instaloval sam.
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, Samsung 850 EVO 500GB + Seagate 1TB 7mm, 12.5" IPS) + Mini Dock Series 3 Plus + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

Kowyss
chodí sporadicky
Příspěvky: 17
Registrován: 16 zář 2012 14:20

Příspěvekod Kowyss » 23 úno 2013 11:36

Díky díky.

Nojo,nainstaloval.Kvuli jednomu programu ProEngineer a i mladá to chtěla.No virtuální paměť mám nastavenou na 3,2GB,což předpokládám že je ten SWAP.Při vyšší zátěži se ten notes zahltí.Procesor vyletí na 80% a paměť zůstává na 2,2 GB a vyskočí hláška.Jako kdyby byl někde špunt a ta paměť nebrala víc...Ale jak říkám, u starýho byly 2GB ram a nebyl problém rendrovat 10 minutový video

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8841
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 23 úno 2013 12:58

Podívej se do správce úloh na kartu Výkon, kde ukazuje vytížení paměti a nech si to puštěné během nějaké té práce, která ti vyhodí podobnou hlášku.

1) Pokud to během hlášky dojde až na maximum, tak opravdu nestačí RAM + swap, pak musíš swap zvětšit.

2) Ukazatel by měl počítat RAM + swap, to znamená, že pokud dejme tomu při 2GB obsazení 4GB RAM je ukazatel v polovině, znamená to, že systém se swapem nepracuje.

-----

Obecně Premiera a podobné programy výrazně těží z 64bit OS a hodně RAM. Na podobné programy mám počítač s 64GB RAM a nemám problém to při větším filmovém projektu vyplnit nadoraz.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

Kowyss
chodí sporadicky
Příspěvky: 17
Registrován: 16 zář 2012 14:20

Příspěvekod Kowyss » 23 úno 2013 13:34

Tak to vypadá, že se jedná o variantu 2...Během renderu videa (HD 720p, 30fps,3 minuty) byl vykon procesoru 98-100% a paměť cvičila kolem 1,5 GHz, prakticky o 2 desetiny vyšší, než je hladina RAM při klidu systému.No jestli můžu požádat o radu jak na ten SWAP.Umim zvýšit virtuální paměť,ale víc ani ť...Díky

Kowyss
chodí sporadicky
Příspěvky: 17
Registrován: 16 zář 2012 14:20

Příspěvekod Kowyss » 23 úno 2013 19:07

Tak jsem zkusil stránkovací soubor vypnout a nic...zkusil jsem dát maximální velikost virtuální paměti na disk C a nic...Stejně tak jsem ho dak na disk D a taky nic...Prostě ani jeden program nevyleze ani nad 3 GB RAM z možných 4GB a napíše že má nedostatek paměti...Nenapadá někoho v čem může být zakopanej pes???

Uživatelský avatar
Chlebovnik
stálý uživatel
Příspěvky: 3610
Registrován: 30 bře 2008 19:20
Bydliště: K-Vary / Brno

Příspěvekod Chlebovnik » 23 úno 2013 19:59

Buď jeden modul vyndej a pracuj s 2GB RAM nebo nainstaluj 64bit OS.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p

Kowyss
chodí sporadicky
Příspěvky: 17
Registrován: 16 zář 2012 14:20

Příspěvekod Kowyss » 23 úno 2013 20:04

To jsem udělal...z původních 2x4GB tam je už jen 4GB...asi mi nezbyde nic jinýho, než 64 bitový systém.A pokud už ani ti nepomůže, potom letí z okna.Díky za rady

r4in
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 242
Registrován: 29 srp 2008 01:10

Příspěvekod r4in » 27 úno 2013 20:01

Určitě zkus 64bit systém. 32bitová wokna jsou tuším omezená, že jeden program může alokovat max. 2 GB RAM.

EDIT: For a 32-bit application launched in a 32-bit Windows, the total size of all the mentioned data types must not exceed 2 Gbytes. (Actually it is 1.75 Gbytes due to memory requirements of the operating system itself). A 32-bit program compiled with the switch /LARGEADDRESSAWARE:YES can allocate up to 3 Gbytes of memory if the 32-bit Windows is launched with the /3gb switch. The same 32-bit program launched in a 64-bit system can allocate about 4 Gbytes (actually about 3.5 Gbytes).

Proč ti to ale nic nedělalo na 2 GB setupu a dělá teď je zajímavé.
Pokud chcete regulovat chlazení u 6465b navštivte http://www.computerbase.de/forum/showth ... ?t=1070494

Jestli vám nefungují Fn klávesy u 6465b pod Windows 8/10, tak nainstalujte poslední verzi HP Hotkey.

Kowyss
chodí sporadicky
Příspěvky: 17
Registrován: 16 zář 2012 14:20

Příspěvekod Kowyss » 27 úno 2013 20:51

Díky,

v nejbližší době tam loupnu 64bit a dám vědět jestli to pomohlo.Právě to mě zaráží nejvíc, že na 2GB se rendrovalo i 10-ti minutový video v HD rozlišení a bez problému..(kromě času teda:D)..Jediný co mě napadá je teda použití ovladačů z jiného modelu K55VD a já mám K55VJ...ale uvidíme.


Zpět na „Ostatní náměty k diskusi“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti