zvuk z HDMI pouze 2.0

Obecná témata, která přímo nezapadají do výše uvedených kategorií.
mir77
občas se tu ukáže
Příspěvky: 66
Registrován: 03 říj 2008 14:37

zvuk z HDMI pouze 2.0

Příspěvekod mir77 » 11 srp 2011 12:01

Ahoj,
jen rychlej dotaz. Přiznám se, nehledal jsem, dneska odpoledne pořádám doma promítání, ještě nemám nakoupeno a teď jsem zjistil zvláštní věc, tak mi třeba někdo poradí.
Mám notebook (FS Amilo Xi2550) připojený k obejvákový aparatuře. Receiver Samsung s 5.1 repro a TV LG, nějaký LCD. Vcelku asi nepodstatný vědět přesný typový označení.
Z notebooku vedu HDMI kabel do receiveru, z receiveru vedu HDMI kabel do TV. Obraz jede naprosto bez problémů (i když se musím podivovat nad tím, proč není obraz přes celou tv, ale po stranách je asi centimetr a půl proužek, ale to vem čert) a zvuk se zdál být také ok. V přehrávači v PC jsem nastavil 5.1, chvíli jsem si sednul k filmu a přišlo mi to nějaký divný. Nedalo mi to, tak jsem začal šťourat v nastavení zvuku a ukázalo se, že z notebooku jede zvuk pouze jako 2.0 a toto nejde přenastavit. REceiver si zvuk rozloží do všech repráků, ale neni to prostorový, bohužel.

Můžete mi někdo poradit, jak to změnit na 5.1, případně osvětlit, proč to nejde?

Operační systém je Windows 7 32-bit, HDMI output je na Mobility Radeon HD 2700. Prolezl jsem v rychlosti pár zahraničních stránek a nejsem sám, kdo toto řeší.

Uživatelský avatar
admin
Site Admin
Příspěvky: 1525
Registrován: 05 kvě 2006 11:52

Příspěvekod admin » 11 srp 2011 13:00

jsi si jist, že nahrávka obsahuje 5.1 zvuk?

s okrajem obrazu jsem se také setkal ... na stejné TV to jeden model notebooku dělá (ATI grafika) a druhý ne (Intel grafika) ... odhaduji, že to bude něco s ovladači a v komunikaci notebooku s TV

mir77
občas se tu ukáže
Příspěvky: 66
Registrován: 03 říj 2008 14:37

Příspěvekod mir77 » 11 srp 2011 13:19

Ano, zdroj má 5.1 zvuk. Ve zdroji problém není. Můžu si hrát i s nastavením zvuku v přehrávači jak se mi zachce, ale bude to k ničemu, protože 2.0 je uvedeno přímo v driverech. Když si kliknu pravým na repráček u hodin, dám playback devicec, tak mi tam přibyla s připojením HDMI položka s ikonou vypadající jako LCD televize. Když to chci konfigurovat, tak se mi nabízí pouze stereo...

Uživatelský avatar
admin
Site Admin
Příspěvky: 1525
Registrován: 05 kvě 2006 11:52

Příspěvekod admin » 11 srp 2011 18:05

jakou specifikaci má zvuková karta použitá v notebooku?

JejKey
chodí často
Příspěvky: 633
Registrován: 27 bře 2011 19:20
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JejKey » 11 srp 2011 19:37

admin píše:jakou specifikaci má zvuková karta použitá v notebooku?
To by s tím nemělo souviset, předpokládám, že zvuk leze ven přes HDMI output (tj. přes virtuální zvukovku na grafice)...?
MSI GT628 (C2Q9000@0,9125 V, 2×2 GB DDR3, GTS160M@0,9 V, Intel X25-M 80 GB G2 + ST9500420AS, Intel 5100AGN + SparkLAN WPER-116GN) + NEC 2070NX

Uživatelský avatar
admin
Site Admin
Příspěvky: 1525
Registrován: 05 kvě 2006 11:52

Příspěvekod admin » 11 srp 2011 20:57

tak tohle nevím ... možná by věděl swarm

mir77
občas se tu ukáže
Příspěvky: 66
Registrován: 03 říj 2008 14:37

Příspěvekod mir77 » 11 srp 2011 23:26

Netuším, jaká tam je specifikace. Kde to zjistím?

Uživatelský avatar
admin
Site Admin
Příspěvky: 1525
Registrován: 05 kvě 2006 11:52

Příspěvekod admin » 12 srp 2011 18:03

ve správci zařízení se podívej jakou máš zvukovou kartu

oneill_sx1
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 298
Registrován: 09 bře 2010 17:12

Příspěvekod oneill_sx1 » 12 srp 2011 18:28


mir77
občas se tu ukáže
Příspěvky: 66
Registrován: 03 říj 2008 14:37

Příspěvekod mir77 » 13 srp 2011 00:46

Tak, zvukovka ve správci zařízení je... no... předpokládám AMD High Definition Audio Device... jsou tam ještě dvě zařízení, jedno je High Definition Audio Device a další je Unimodem Half-Duplex Audio Device... Takže předpokládám, že to co mě zajímá je ta první záležitost. Upřímně, docela se divím, čekal bych tam nějakýho Realteka, jako jsem na starym Fujitsu. Anyway, to je vcelku jedno.
Jako driver provider mám uvedený AMD, datum driveru je 17.11.2010, verze je 7.12.0.7700...
předpokládám tedy, že někde musím sehnat jiný driver, kouknu na AMD stránky, jestli něco objevím, ale nevím nevím.

//EDIT
Hádám, že toto by mohlo být ono. Tak to prubnu a uvidím, co to provede ;)

http://support.amd.com/us/gpudownload/w ... mi_xp.aspx

Uživatelský avatar
admin
Site Admin
Příspěvky: 1525
Registrován: 05 kvě 2006 11:52

Příspěvekod admin » 15 srp 2011 12:30

dej vědět, jak jsi dopadl

mir77
občas se tu ukáže
Příspěvky: 66
Registrován: 03 říj 2008 14:37

Příspěvekod mir77 » 15 srp 2011 15:19

Vše při starém :(

Uživatelský avatar
admin
Site Admin
Příspěvky: 1525
Registrován: 05 kvě 2006 11:52

Příspěvekod admin » 15 srp 2011 15:26

zkus někde zjistit, jakou máš verzi HDMI


Zpět na „Ostatní náměty k diskusi“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti