Prosím, pomozte! BSOD a další trable

Obecná témata, která přímo nezapadají do výše uvedených kategorií.
Kolikokoli
občas se tu ukáže
Příspěvky: 22
Registrován: 02 led 2010 15:25

Prosím, pomozte! BSOD a další trable

Příspěvekod Kolikokoli » 07 lis 2010 18:03

Koupila jsem si ntb (na začátku září, v czc, parametry v podpisu). Jel v pohodě, nainstalovala jsem nové ovladače atd. A pak (cca čtrnáct dní po koupi) se začaly objevovat problémy - když jsem nechala ntb otevřený a odešla od něj, tak se po nějakých pěti minutách vypnul displej (mám to tak nastavené), ale když jsem se k ntb vrátila a zmáčkla nějaké tlačítko s cílem displej normálně nahodit, tak se nic nestalo. Zkusila jsem to několikrát, pořád nic. Tak jsem držela to tlačítko na restart, ale opět nic. Ntb vůbec nereagoval, pomohlo jen vytáhnutí baterie.
Vypnula jsem si tedy to vypínání dispeje, ale pak mi to začalo občas dělat i když přešel ntb do spánku a já se ho pokoušela probudit. Naštěstí to už alespoň šlo restartovat bez vytažení baterie.
Pak už se ntb probouzel normálně (aktualizovala jsem ovladače, pročistila disky atd.), jenže se začal vyskytovat další problém - BSOD.
BSOD mi vyskočila už několikrát (ať už při hraní nebo jen se zapnutým internetem a qipem).
K tomu se objevil další problém - občas jako by se mi "restartovala" obrazovka (vypne se a pak se znovu zapne) a vyskočí hláška, že se vyskytl problém grafické karty a že byla obnovena (nestihnu to přečíst celé, vždycky to rychle zmizí - objevuje se to jako bublina u lišty).
No, včera mi zase naskočila BSOD když jsem probouzela ntb ze spánku. A dneska jsem byla na netu a qipu a najednou se všecko "seklo" (myší šlo pohybovat, ale ať jsem klikla, kam jsem klikla, tak nic nereagovalo, načítání stránky v mozille se taky zastavilo atd.). Pak se sekla i myš a naskočila BSOD. A k tomu to začalo vydávat hrozně divné zvuky (takové chrčení). Byla tam dost dlouho, takže jsem ji stačila vyfotit:
Obrázek

Někde jsem se dočetla, že je to chyba RAM. Udělala jsem si memtest, ale ten nic nenašel.

Tak se teď ptám: co mám dělat???
Reinstal? Obnovení továrního nastavení? Nebo rovnou reklamace?
Lenovo G560 - Intel Core i3-330M (2.13 GHz), RAM 3 GB, nVidia GeForce G310M, Windows 7 Home Premium 32bit

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8845
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosím, pomozte! BSOD a další trable

Příspěvekod swarm » 07 lis 2010 18:27

Kolikokoli píše:nainstalovala jsem nové ovladače atd.
Můžeš to specifikovat?
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

Kolikokoli
občas se tu ukáže
Příspěvky: 22
Registrován: 02 led 2010 15:25

Re: Prosím, pomozte! BSOD a další trable

Příspěvekod Kolikokoli » 07 lis 2010 18:35

swarm píše:
Kolikokoli píše:nainstalovala jsem nové ovladače atd.
Můžeš to specifikovat?


No, dala jsem "aktualizovat".
Lenovo G560 - Intel Core i3-330M (2.13 GHz), RAM 3 GB, nVidia GeForce G310M, Windows 7 Home Premium 32bit

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8845
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 07 lis 2010 18:58

Nejdřív bych zkusil obnovení tovární instalace. Když problém přetrvá, tak rovnou reklamovat.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

Uživatelský avatar
stavač
chodí často
Příspěvky: 766
Registrován: 12 kvě 2009 05:44
Bydliště: Hruboňovo-SR Zaporožie-Ukraina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stavač » 07 lis 2010 20:50

Niečo si postvarala zo Sata ovladačmi pevneho disku a preto ti vyhodilo chybu že ich nemáš, obnov system
P 3-733MH, zd: MSI, ram 640MH pc133, hdd 40Giga+hdd 60Giga, Ati Radeon 9600 AGP 8x, os Windows vista Ultimate SP2 An+Ua+Ru+Sk

Kolikokoli
občas se tu ukáže
Příspěvky: 22
Registrován: 02 led 2010 15:25

Příspěvekod Kolikokoli » 07 lis 2010 21:16

Dobrá, tak já obnovím systém... Snad je to fakt něco v SW... nechci reklamovat :(
Lenovo G560 - Intel Core i3-330M (2.13 GHz), RAM 3 GB, nVidia GeForce G310M, Windows 7 Home Premium 32bit

Kolikokoli
občas se tu ukáže
Příspěvky: 22
Registrován: 02 led 2010 15:25

Příspěvekod Kolikokoli » 10 lis 2010 12:06

Tak mi zase "zhasla" ta obrazovka. Stihla jsem hlášku zaznamenat pomocí PrtSc...
Obrázek

Je možné, že mi ta BSOD občas naskočí právě kvůli problému s ovladači grafické karty? Mám je nějak přeinstalovat?
Podotýkám, že jsem ještě nereinstalovala..

Jo a obnovit systém do továrního nastavení taky nemůžu. I když je to v rozšířených možnostech obnovení, tak když to dám a PC se vypne, zapne a pak mám vybrat nějaký ten bod obnovení, tak tam nic není...
Lenovo G560 - Intel Core i3-330M (2.13 GHz), RAM 3 GB, nVidia GeForce G310M, Windows 7 Home Premium 32bit

orgasmic
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8429
Registrován: 23 dub 2007 08:54
Bydliště: International

Příspěvekod orgasmic » 10 lis 2010 16:16

Ano, BSOD byva nejcasteji chybou ovladacu graficke karty. Stahni si ze stranek vyrobce ovladace primo pro Tvuj notebook a uvidis.
Alienware Area 51-M
i9 9900K + RTX2080

Uživatelský avatar
kasper
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 488
Registrován: 17 lis 2008 11:46

Příspěvekod kasper » 13 lis 2010 10:28

nebo zkus přímo od nvdia
http://www.nvidia.pl/object/notebook-wi ... er-pl.html klikni na zelené tlačitko pak ještě na jedno a stahuješ

asi máš 32bit systém .že ?
Dum spiro spero
Spem retine
S rozumem a odvahou
Audacem fortuna iuvat
Sciens vincit 
Semper Fi
Acer Aspire 5 A515-52G-52BV
HP Omen 15-ax006nc darován
Aspire E1-571G prodán
e625 rozebraný na nahradí díly
ex60 v pekle
Aspire 320wlmi vracení peněz

Kolikokoli
občas se tu ukáže
Příspěvky: 22
Registrován: 02 led 2010 15:25

Příspěvekod Kolikokoli » 13 lis 2010 11:36

kasper píše:nebo zkus přímo od nvdia
http://www.nvidia.pl/object/notebook-wi ... er-pl.html klikni na zelené tlačitko pak ještě na jedno a stahuješ

asi máš 32bit systém .že ?


Tyhle ovladače mám. Instalovala jsem je hned poté, co mi ta obrazovka zase zhasla. Zatím to jede v pohodě, takže doufám, že už to bude dobrý.
Jinak - stahuji pouze ty oficiální ovladače na nVidiu Ge Force 310M na win7 32bit.
Lenovo G560 - Intel Core i3-330M (2.13 GHz), RAM 3 GB, nVidia GeForce G310M, Windows 7 Home Premium 32bit


Zpět na „Ostatní náměty k diskusi“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti