Ergonomie práce s NTB

Obecná témata, která přímo nezapadají do výše uvedených kategorií.

Byl by o toto téma zájem?

ANO
30
97%
NE
1
3%
 
Celkem hlasů: 31

jarkov1

Příspěvekod jarkov1 » 11 pro 2009 23:17

sirius1983:
Staré pracovisko ale nový notebook-vista

BTW: Ty si lekár?

alfah4ns
stálý uživatel
Příspěvky: 7116
Registrován: 05 kvě 2007 15:55
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod alfah4ns » 11 pro 2009 23:22

Obrázek

Tak jsem konečně to pracoviště updatoval...
tedy hlavní ergonomická změna spočívala v novém stolu se zvýšenou prac. deskou na 80cm (kdo mě zná, ví proč :D ), navýšení poličky pro LCD o 10cm (20cm nad prac.deskou) a namyšlení "megašuplíku" pod stolem (tzn. vše potřebné po ruce) :)
no a taky tím, že tiskárna je na straně, místo za notebookem, vznikne dost místa pro "uklizení" ntb, když potřebuju dělat něco vyžadujícího hodně prostoru.

designed by me, manufactured by jeden známý a paid by rodiče :)
úžasný dárek pod stromek :)

ještě musím nějak domyslet opěrku pod nohy a taky tu židli, no...
s tou ale asi nezbyde než počkat na cca léto...

swarm:
taky, taky, LCD na straně mi silně vadí.
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

sirius1983
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 4680
Registrován: 24 úno 2007 19:59
Bydliště: Všude dobře tak co doma...

Příspěvekod sirius1983 » 12 pro 2009 09:21

swarm, alf: Tam jde o to, že když jsem to takto používal, tak primárním monitorem byl stále ten notebookový, protože ten externí panel je stará 17" 1280 na 800, takže jsem uprědnostnil WSXGA+ na notebooku. Jinak je samozřejmě lepší mít hlavní externí panel přímo před sebou jako doplňkový používat ten v notebooku.

alf: už jednou jsem psal, že mi ty monitory nad sebou a ne vedle sebe přijdou zajímavé a uvažuji , že bych si to v budoucnu taky tak udělal. Jen nevím, jestli to nevyžaduje opravdu velkou výšku pracujícího, aby ten externí panel nebyl až moc vysoko.
T420, X31
Prosím, nepište mi soukromé dotazy, otázky patří veřejně na toto fórum.

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8843
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 12 pro 2009 09:46

Myslim, že monitory nad sebou taky docela zatěžujou krční páteř. Optimální je, když je vrchní hrana obrazovky ve stejný výšce jako oči, což myslim v tomhle případě může platit jen, když dole bude nějaký netbook.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

sirius1983
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 4680
Registrován: 24 úno 2007 19:59
Bydliště: Všude dobře tak co doma...

Příspěvekod sirius1983 » 12 pro 2009 10:10

To si taky myslím, nebo pokud je uživatel extrémně vysoký :lol:
T420, X31

Prosím, nepište mi soukromé dotazy, otázky patří veřejně na toto fórum.

alfah4ns
stálý uživatel
Příspěvky: 7116
Registrován: 05 kvě 2007 15:55
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod alfah4ns » 12 pro 2009 15:05

swarm:
právě když si sednu narovnaný, dívám se na tu horní hranu :)
to víš, 205cm je 205cm :)
(ostatně proto jsem to celé zvýšil i se stolem, jinak bych se i kopal do toho šuplíku pod tím, takhle tam pár cm vůli mám)

spíše mi vadí, pokud je LCD jen na stole, to se u toho krčím.

sirius:
jo no, chce to vyššího člověka, abys dobře na vrchní displej přes notebook viděl, potřebuješ ten vrchní cca těch 20cm nad stůl (ntb mám podložený, takže i 15 se tam takto vejde) + ještě jeho vlastní stojan, což je docela dost pro lidi s průměrnou výškou
kazdy velky byk byl jednou tele

Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

sirius1983
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 4680
Registrován: 24 úno 2007 19:59
Bydliště: Všude dobře tak co doma...

Příspěvekod sirius1983 » 12 pro 2009 15:24

no páni, tak to jsi určitě nejvyšší uživatel tady na foru, možná by pro tebe bylo úplně nejlepší si ten monitor napivotovat na výšku :lol:
T420, X31

Prosím, nepište mi soukromé dotazy, otázky patří veřejně na toto fórum.

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8843
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 12 pro 2009 16:27

alfah4ns píše:swarm:
právě když si sednu narovnaný, dívám se na tu horní hranu :)
to víš, 205cm je 205cm :)
(ostatně proto jsem to celé zvýšil i se stolem, jinak bych se i kopal do toho šuplíku pod tím, takhle tam pár cm vůli mám)

spíše mi vadí, pokud je LCD jen na stole, to se u toho krčím.

Tak to je pak jiná. Já nikdy moc nerostl, takže s pouhými 190 cm mám smůlu a musim dávat monitory vedle sebe.

Monitor přímo na stole mi ale taky vadí, pokud se bavíme o těch levných s malým plastovým stojanem. Svůj vlastní Samsung ale můžu zvednout docela dost, takže ho nepotřebuju ani ničím podkládat.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

alfah4ns
stálý uživatel
Příspěvky: 7116
Registrován: 05 kvě 2007 15:55
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod alfah4ns » 12 pro 2009 16:35

tak já bohužel nemám možnost nastavování výšky LCD, ani pivotování (to bych ale i tak asi nepoužíval, panel potřebuju spíše na šířku kvůli CADům, sic je výška důležitá, ale vyjma A4 se vše kreslí na šířku),
ale tak v té době jsem byl rád, že vůbec za ty peníze šlo sehnat pěkný obraz (S-IPS) i dostatečnou velikost lcd. (kupoval jsem to tehdy za 10k s daní, zrovna na potvoru za pár měsíců jsme si všiml Lenova L220x S-PVA s vyšším rozlišením... jinak bych měl ten :) )

ale s tím, že ho umístím na nějakou poličku jsem už předem počítal, takže no problem.
kazdy velky byk byl jednou tele

Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8843
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 13 pro 2009 21:14

Tak házim foto svého nového pracoviště:

Obrázek

...konečně mám stůl té správné velikosti pro moje potřeby.

Snažím se jít cestou co nejlepší ergonomie, takže monitor s dobře nastavitelným podstavcem s velkým výškovým rozpětím, ergonomicky tvarovaná myš (i když ještě kuličková a do PS/2) a "zlomená" natural klávesnice od MS. Teď už mi opravdu chybí jen nějaká pořádná židle.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

sirius1983
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 4680
Registrován: 24 úno 2007 19:59
Bydliště: Všude dobře tak co doma...

Příspěvekod sirius1983 » 13 pro 2009 21:36

Moc pěkné, konečně tam máš hodně prostoru. :wink:
T420, X31

Prosím, nepište mi soukromé dotazy, otázky patří veřejně na toto fórum.

mobilcarl
=DRTIČ=
Příspěvky: 1952
Registrován: 18 říj 2007 10:39

Příspěvekod mobilcarl » 13 pro 2009 21:50

To Swarm: nenadával jsi vždy na WM telefony? :-D a teď ti tam leží dva.
Btw: obyč stůl je většinou nej co se ergonomie týče, teda pokud tam nemáš tunu papírů jako já. Jinak možná by se ještě hodil podstavec na monitor, ale to vem čert, když máš takovej, jakej máš.:-)
ex: HP Compaq 6715s
now: DELL E6400

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8843
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 13 pro 2009 22:04

mobilcarl: Samozřejmě, že jsem vždycky nadával, a pokud se nepletu, tak už tehdy jsem měl oba dva. Přece nemůžu nadávat na něco, s čím nemám zkušenosti :D.

Jinak podstavec pod monitor u sebe nepotřebuju, ale až si sem natáhnu anténu, tak pod něj hodim settop box, takže kdyby přišel alfah4ns, bude si moct monitor nastavit i pro sebe :lol:.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

alfah4ns
stálý uživatel
Příspěvky: 7116
Registrován: 05 kvě 2007 15:55
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod alfah4ns » 13 pro 2009 22:09

swarm:
:D

jinak pracoviště pěkné - jednoduché, účelné, líbí se mi to :)
kazdy velky byk byl jednou tele

Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

mobilcarl
=DRTIČ=
Příspěvky: 1952
Registrován: 18 říj 2007 10:39

Příspěvekod mobilcarl » 13 pro 2009 22:09

lol, přinejhorším mu dáš pod zadek pár polštářů:-D sry za OT, ale musel jsem to napsat.

Btw. škoda, že se to nejmenuje neergonomie, to bych sem taky postnul foto.:-)
ex: HP Compaq 6715s

now: DELL E6400


Zpět na „Ostatní náměty k diskusi“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti