WSX 6800

notebooky UMAX (VisionBook) a vše kolem nich
Palino
chodí sporadicky
Příspěvky: 9
Registrován: 15 čer 2007 16:11

Příspěvekod Palino » 15 čer 2007 16:21

Zdravím všechny.
Dlouho jsem přemýšlel, jaký notebook koupit. Pročetl jsem si vaše příspěvky
a nakonec se rozhodl pro VisionBook 6800WSX ... snad nebudu litovat, neboť tuto značku vůbec neznám a co jsem slyšel, tak levné modely se dosti kazili.
Co jsem konzultoval s technikem od UMAX, tak tento model je prý hodně povedenej co do kvality, provedení, graf. výkonu, výbavy a ceny.

Včera jsem ho objednal ... tak snad bude vše v pohodě.
Přivítám jakékoliv postřehy, poznatky, kdo ho již máte.

Lucason
chodí často
Příspěvky: 708
Registrován: 19 lis 2006 13:03

Příspěvekod Lucason » 15 čer 2007 17:32

Luxus.. já sem max spokojenej..štvou mi jen standartně Wokna.. :D

A teda cena 60 tisíc s DPH je podle tebe málo..? Někdo se holt má..
Clevo M570U +, C2D T7200 (2,0 GHz), 4GB RAM, WD 500Gb 5400 rpm, GF 7950 GTX(3DMARK06 - 5300+ b), Win 7 Prof.

Palino
chodí sporadicky
Příspěvky: 9
Registrován: 15 čer 2007 16:11

Příspěvekod Palino » 15 čer 2007 17:45

No nebuď v omylu :lol: ... 60 000Kč je taky pro mně dost ... proto jsem ve výběru celkem obezřetný.... dlouho již vybírám a tenhle mně přišel poměrně výkonný a vybavený.
Říkáš tedy, že s tímto modelem žádný problém jo :?: :wink:
Vše funguje jak má ... ovladače ... win XP ... multimedia :?:
Nové hry šlapou plynule :?:

Palino
chodí sporadicky
Příspěvky: 9
Registrován: 15 čer 2007 16:11

Příspěvekod Palino » 15 čer 2007 18:10

Co se ovladačů týče na grafiku, tak jen pro přehled.
Někdo už tu dával odkaz sem http://www.station-drivers.com/page/nvi ... e%20go.htm


Ovladače pro GeForce Go 7950 GTX Windows 2000/Xp 64bits

Forceware 97.55 beta

Quadro FX 2500M
Quadro FX 1500M
G71GLM
G72
GeForce Go 7200
GeForce Go 7300
Quadro NVS 300M
NV34MAP
GeForce FX Go53xx
GeForce FX Go5100
GeForce FX Go5700
Quadro FX Go1400
GeForce Go 7950 GTX
GeForce Go 7800 GTX
GeForce Go 7800


New Forceware 97.29 WHQL

NVIDIA GeForce Go 7950 GTX

NVIDIA GeForce Go 7900 GS


New Forceware 97.15 Beta (générique) + info

NVIDIA GeForce Go 7950 GTX
NVIDIA GeForce Go 7900 SE
NVIDIA GeForce Go 7900 GS
NVIDIA GeForce Go 7900 GTX
NVIDIA GeForce Go 7800 GTX
NVIDIA GeForce Go 7800
NVIDIA GeForce Go 7700
NVIDIA GeForce Go 7600
NVIDIA GeForce Go 7600 GT
NVIDIA GeForce Go 7200
NVIDIA GeForce Go 7300
NVIDIA GeForce Go 7400
NVIDIA GeForce Go 7400 GS
NVIDIA GeForce Go 6800
NVIDIA GeForce Go 6800 Ultra
NVIDIA GeForce Go 6600


New Forceware 96.85 Beta(générique)


GeForce Go 6150
Quadro NVS 210S / NVIDIA GeForce 6150LE
GeForce Go 6100
GeForce Go 7800
GeForce Go 7800 GTX
G70GL
GeForce Go 7950 GTX
GeForce Go 7900 GS
GeForce Go 7900 GTX
Quadro FX 2500M
Quadro FX 1500M
G71GLM
G72


New Forceware 95.62 beta (générique) + info

C51
GeForce Go 6150
GeForce Go 6100
GeForce Go 7800
GeForce Go 7800 GTX
G70GL
GeForce Go 7950 GTX
GeForce Go 7900 GS
GeForce Go 7900 GTX
Quadro FX 2500M
Quadro FX 1500M
G71GLM
G72

Lucason
chodí často
Příspěvky: 708
Registrován: 19 lis 2006 13:03

Příspěvekod Lucason » 15 čer 2007 21:32

Palino píše:No nebuď v omylu :lol: ... 60 000Kč je taky pro mně dost ... proto jsem ve výběru celkem obezřetný.... dlouho již vybírám a tenhle mně přišel poměrně výkonný a vybavený.
Říkáš tedy, že s tímto modelem žádný problém jo :?: :wink:
Vše funguje jak má ... ovladače ... win XP ... multimedia :?:
Nové hry šlapou plynule :?:


Ja ho vybíral 3 měsíce a dva pak čekal než ho zlevní.. :) cena je 60, mě osobně stál 42, takže supr.

Jenom tady na foru ho má asi 5 lidí a všický max spokojenost..

Je to muj první notes, takže mi zarazila ta vyhřátá klávesnice, ale ve srovnání s kamošovo IBM, který je prdítko o h*vno výkonu je vlastně ještě chladnej.. :D ..obecně lidi co maj zkušensoti s notesama tu píšou že hřeje mnohem mín než čekali.
Jinak výkon neuvěřitelnej..všechny hry na max rozlišení 1600x1050 a detaily a někdy tak plynulý že až nestíháš ;)
Jenom načítání je stejně rychlý jako na mým compu, je to 5400, takže žádnej zázrak. Hry kde je velkej oběm potřebných dat se třeba ze začátku párkrát drbnou než se to všechno nahraje do operačky, ale 7200 je v notesu výjmečně a děsně by hřála, takže tohle vlastně není mínus, je to standart u notesů. Wokna mi blbnou, ale to ej standart, to není notesem.. :D display užasně velkej, skvěle se na to kouká, repro průměr, co bys chtěl a konstrukce podle mě luxus, Působí odolně, nikde nic nevrže, je pevnej a podle mě má i přez víko plát asi z hliníku bo tak něco, takže taky supr..opravdu můžu jenom doporučit..a výkon je užasnej.
Naposledy upravil(a) Lucason dne 15 čer 2007 21:34, celkem upraveno 1 x.
Clevo M570U +, C2D T7200 (2,0 GHz), 4GB RAM, WD 500Gb 5400 rpm, GF 7950 GTX(3DMARK06 - 5300+ b), Win 7 Prof.

Lucason
chodí často
Příspěvky: 708
Registrován: 19 lis 2006 13:03

Příspěvekod Lucason » 15 čer 2007 21:33

A pokud jde o ovladače, dostaneš k tomu cdko s ovladačema k přímo tomuhle notesu..se všema, na grafárnu, zvuk, joypad, všechno..takže klid..
Clevo M570U +, C2D T7200 (2,0 GHz), 4GB RAM, WD 500Gb 5400 rpm, GF 7950 GTX(3DMARK06 - 5300+ b), Win 7 Prof.

Palino
chodí sporadicky
Příspěvky: 9
Registrován: 15 čer 2007 16:11

Příspěvekod Palino » 16 čer 2007 09:20

Tak to je supr ... velice jsem se bál, neboť o těchto noteboocích toho na netu zatím moc není.
Díky za rozsáhlejší popis a celkem jsi mně zaskočil s tou cenou ... kde jsi ho sehnal za 42 000,- Kč ? Já jej budu mít asi za 53 000,- i s instalací win. Xp.

Lucason
chodí často
Příspěvky: 708
Registrován: 19 lis 2006 13:03

Příspěvekod Lucason » 16 čer 2007 10:56

Ja ho platil bez DPH..
A bral sme ho z týadresy co už tady někde byla
http://barbone.tsbohemia.cz/index.asp?s ... tuner%20VB
Clevo M570U +, C2D T7200 (2,0 GHz), 4GB RAM, WD 500Gb 5400 rpm, GF 7950 GTX(3DMARK06 - 5300+ b), Win 7 Prof.

Palino
chodí sporadicky
Příspěvky: 9
Registrován: 15 čer 2007 16:11

Příspěvekod Palino » 16 čer 2007 13:39

Aha ... tak to máš supr bez DPH ... hold já musím s DPH :cry:
Taky jej mám objednaný od T.S.Bohemia ... koukám, že jej všichni další zájemci budou brát od tud :lol: ... zatím jsou hold nejlevnější no :D

Palino
chodí sporadicky
Příspěvky: 9
Registrován: 15 čer 2007 16:11

Příspěvekod Palino » 24 čer 2007 20:50

Tak jej už mám taky a bechmakr 06 přes 5250 :D ... šlape dobře

cendasss
občas se tu ukáže
Příspěvky: 32
Registrován: 24 led 2007 19:45

tak zase ja co nedelam odstavce:-)

Příspěvekod cendasss » 16 led 2008 13:44

Takze lidicky jakosto ze jsem v kontaktu z lucasonem tak si pokecame. ale pridam i zase me po nejakem case ty zkusenosti. abych zacal stale jsem nadmiru spokojen, je fakt ze jsem si musel udelat kuli crysis svoje chlazeni pod notam mam fotky kdyby nekdo chtel a i postup stavby mam tam 12 cm ventilaror takze masakr jelikoz parim pres sluchatla tak mi to ubec neprijde ale teplota hadru klesa o 15 stupinku takze pohodicka:-))).jinak jelikoz parime po sitich tak ho vozim a casto prenasim a jelikoz ke kamosovi je desnej tankodrom tak brutalne dostava i naprdel ale zatim vse uplne ok.odstavec

:-)
je fakt ze by to chtelo rychlejsi hadr kuli zacatkuma nahravanim atd ale musel by mit svoje chlazeni atd takze dalsi komplikace ..jsem rad ze zatim zvlada toto pc uplne vse. kvalita spracovani porad ok zadne vrzani. teda sem tam mi uz vrzne jen spoje vika u vebkamery jak ho porad otviram a zavirama le tot uz unava materialu neni nic vecne ze :-))).webka a vse okolo slape uplne v pohode i bezdrat i kdyz s tim mam dodneska docela sem tam problem neb do dneska nevim par vecicek treba nechytam vsechny kanali kdyz ma treba kamos bezdrat routr na kanale 6 tak to necapnu ale to se vychyta stejnak kabel je kabel a ten jede na 100%.odstavec:-)))


jelikoz jsem jeste nezkousel treva t-mobilekartu tak se chystam ze to prubnu a pak napisu co a jak..ted mi psal taky lucason ze jsou snad nejake nove ovladace na grafarnu tak to budu muset osefovat.je to pry znatelne:-)..nu musim padat de se na vec partnerka si zada pozornost:-)

cendasss
občas se tu ukáže
Příspěvky: 32
Registrován: 24 led 2007 19:45

jinak kdybych

Příspěvekod cendasss » 16 led 2008 13:51

kdybych chtel ted kupovat notak tak bych sel zase urcite do nej uz kuli pomeru cena a vykon atd. i kdyz jsem zvedavej je nejake nove lcd tak verim ze ho brzy daji do notebooku takze ceny pujdou zase dolu :-).jo a jinak jsem skousel take parit pres kabel dvi na hdmi spojen z plazmou kvalita rozliseni uz nepamatujua le nebylo to nejhorsi a byl to mazec i kdyz tohle lcd co je na notebooku je masozni alepe se pari na nem az teda na starsi hry jako je zero hour neb nemuzete zumovat a musite jezdit porad po mape a hledat jednotky:-))). takze muzu i potvrdit ze vystup dvi slape libustkove a spojenim z hdmi je bez problemu :-)) az bude poradna lcd televize z takovimhle rozlisenim jako ma tento displej a malou odezvou tak si usetrim na ni a budu parit jak silenej:-)))

Palino
chodí sporadicky
Příspěvky: 9
Registrován: 15 čer 2007 16:11

Příspěvekod Palino » 16 led 2008 15:58

Tak já přidám taky své poznatky a musím říct, že jak se pomlouvali UMAX notebooky, tak tento model se jim opravdu vydařil ... prostě šlape jak hodinky a žádný problém. několikrát jsem mu dával bechmarkový testy a vše proběhlo bez problémů až do konce. Nové hry zvládá v pohodě ... jsem s ním max. spokojený. Na to, že ho používám denně, tak celkem koukám, že stále drží a šlape. Kámoši co si koupili jinou značku např. ASUS nebo HP, tak už je reklamovali a litují, že si nekoupili tento :lol: .
Jediné, co mi nefunguje na TV+Rádio kartě, kterou tam dávali je rádio ... to nevím, proč. Televize (antenní) bezproblému. U nás zatím kabelovka není :roll: .
Funguje vám někomu klasické rádio s tou přidanou anténou (drát) ... naladíte něco ?
Jinak kdo váhá, tak nemusí ... je to opravdu povedený noťas :lol:
UMAX VisionBook 6800WSX max. výbava,
200GB SATA disk,Dual DVD , Audio DJ panel,
hybr. TV Tuner +dálkové ovládání,
širokoúhlý 17" WSXGA+ (1680x1050) Glare Type, High End grafika nVidia Go 7950GTX 512MB
2GB DDRII 667MHz Dual Channel

explosion
chodí sporadicky
Příspěvky: 11
Registrován: 01 srp 2007 11:08

Příspěvekod explosion » 21 led 2008 16:56

Cau vsem...Mam problem...proste nainstaloval jsem Visty 32bit CZ na tento notak ...a proste vsechno jede nadherne..akorat nemam DVD RW.
Proste jak v spravce zarizeni tak normalne v tento pocitac..
Proste zmizela...Nechapu..nemate nekdo zkusenosti s Vistama na tomhle NB ?Jedine co tam je ve spravce zarizeni tak je vykricnik u velkokapacitniho zarizeni, ale jestli Vista neumi najit DVD RW tak je to pekne nahovno.



Dekuji moc.

Uz si nevim rady.

Palino
chodí sporadicky
Příspěvky: 9
Registrován: 15 čer 2007 16:11

Příspěvekod Palino » 21 led 2008 17:13

S Vistou byl vždycky problém nejen na noteboocích,ale i na PC.
V zastoupení UMAX mi rovnou řekli, že pokud nechcete mít problémy s ovladačema a kompabilitou, tak si raději kupte WINDOWS XP PROFESIONÁL.
Já jsem si nainstaloval XP a je po problémech ... stále mám původní XP a ještě jsem nemusel přeinstalovávat nebo nedej bože formátovat systém.
Navíc má VISTA velké nároky na místo na disku, velikost pamětí a co si budem namlouvat i na celkový výkon noťase.
Ne díky, ale VISTU nechci ... to si raději počkám na servispack 3, kde je vzhled podobný VISTĚ .... pokud ti jde o vzhled.
Možná se časem VISTA polepší, ale zatím bych ji tam nedával.
UMAX VisionBook 6800WSX max. výbava,

200GB SATA disk,Dual DVD , Audio DJ panel,

hybr. TV Tuner +dálkové ovládání,

širokoúhlý 17" WSXGA+ (1680x1050) Glare Type, High End grafika nVidia Go 7950GTX 512MB

2GB DDRII 667MHz Dual Channel


Zpět na „notebooky UMAX“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host