Acer Predator 15 - overview, postřehy a zkušenosti

notebooky Acer (Aspire, TravelMate) a vše kolem
Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8774
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 24 led 2016 15:38

HonzaB píše:Swarme, omlouvám se ale kdyby jsi pozorně četl můj příspěvek , tak se tam dočteš o tom num locku, opravdu je to můj několikátý notebook acer. Nic nového si mi tím nenapsal. Na nový notebook jsem si jen stáhnul 3 oficiální hry, zatím nic jiného. Předchozí notebook to začal dělat v době kdy jsem hry ještě nehrál. Prosím nedělej ze všech lidí hlupáky, snad chybu udělat acer může, ne? Nenapsal jsem, že je špatný. Líbí se mi a proto počkám jestli to bude dělat dále a uvidím co s tím.
Další Swarme, pokud by sis můj příspěvek četl opravdu pozorně, tak tam píšu, že u tohoto samého problému mne diagnostikovali špatný disk. Omlouvám se ale tvá odpověď nebyla vůbec správná, když si nedáš čas aby jsi můj text pozorně přečetl. Ještě jsem jinou značku notebooku neměl a tuto značku nechci hanit.
Buď tak hodný Swarme a lidi, kteří nejsou tak kolem notebooků našlapaný jako ty hned nehaň.
Děkuji všem za rady, kterých se mi s tímto přístupem asi nedostanou. Byl bych rád kdyby se mi k tomu vyjádřil Roman, ten mi připadá na tomto fóru nezaujatý a opravdu kvalifikovaný.

Děkuji

Nevim, co musíš najednou tak vytéct... Nikoho jsem nehanil. Prostě to z popisu nevypadalo/nevypadá jako HW problém s diskem (možná ani u prvního notebooku - jak přesně byla provedena ta diagnostika?).

Pokud jde o NumLock, tohle je novinka poslední rok. Jedna z aplikací (Acer "něco"... bohužel už ji mám smazanou, smazal jsem všechno až na Recovery Management) ten NumLock v určitých situacích vypíná (a bohužel to pak působí jako docela často).

Ty zbylý urážky už asi nechám bez reakce...
Diagon Swarm - blog :arrow: http://notebookblog.cz
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, GTX860M)
14" ThinkPad T400
14" HP EliteBook 840 + dock + 3xLCD

HonzaB
chodí sporadicky
Příspěvky: 12
Registrován: 07 lis 2015 16:44

Příspěvekod HonzaB » 24 led 2016 16:20

Swarme, přijmi prosím mou omluvu.

roman2277
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 9651
Registrován: 30 dub 2008 10:22
Bydliště: okolí Prahy

Příspěvekod roman2277 » 24 led 2016 16:39

No vypadá to na problém s driverem,ale i tak bych to u nového NTB nečekal.Na vině je pravděpodobně Microsoft a jeho Win10 i výrobce.Tohle má prostě MSI vyladěno o dost lépe.Můj skromný názor.
MSI GT73,HP G 430,Ipad Pro 10.5 256GB
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8774
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 24 led 2016 16:49

Pokud jde o MSI (píšu právě z GS40), tak to o moc lépe odladěné asi nebude. Je to už druhý MSI notebook, který ve factory instalaci hází občas nějaká chybová okna při přihlašování a odhlašování v OS.
Diagon Swarm - blog :arrow: http://notebookblog.cz
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, GTX860M)
14" ThinkPad T400
14" HP EliteBook 840 + dock + 3xLCD

HonzaB
chodí sporadicky
Příspěvky: 12
Registrován: 07 lis 2015 16:44

Příspěvekod HonzaB » 24 led 2016 18:04

Tak nakonec jsem našel mechanika a ten se na notebook podíval. Chybové hlášky tam jsou od samého spuštění notebooku do dnes. Před chvilkou to zase hodilo výstražné oznámení, že je problém s grafikou. Mechanik doporučil reklamaci, popřípadě se zkusit domluvit v TSBohemia na výměně - notebook jsem koupil v pátek. Snad mi ho doufám zítra vymění a reklamaci si vyřídí.
Děkuji vám všem za názory.

tiktak
chodí často
Příspěvky: 708
Registrován: 04 kvě 2014 22:21

Příspěvekod tiktak » 24 led 2016 18:52

Pokud je to detekovaný problém s drivery pro Intel grafiky, můžeš i po výměně za nový kus mít úplně stejný problém - zatímco by možná stačilo reinstalovat nebo updatovat driver ke grafice.
Pokud nemá grafika potřebné drivery, na které "sahá" při svém provozu, samozřejmě to bude vyhazovat hlášky o "špatné" grafice.
Nicméně dělej jak myslíš - někdy mám pocit, že lidé jedou do servisu proto, že jim došla voda do ostřikovače a výrobce je na to dostatečně neupozornil (analogie s kočkou, sušící se v mikrovlnce) - mám nějaký problém, nehledám řešení (nebo jen okrajově) a radši hned reklamuju.
Bohužel notebook/PC je vždy závislé na bezchybném hardware a bezchybném software - při problému HW i SW je prostě potíž a spousta potíží softwarových jsou řešitelné - nalezením odpovědi, jak to vyřešit a pak to udělat.
PS: Kdybych volal mechanika Dellu pokaždé, když mi M6600 napoprvé nenabootoval (díky kombinaci mSATA SSD + 2 x HDD se specifickým nastavením řadiče, asi by se ze mne zbláznili. Pak stačilo něco specificky "přepnout" a od té doby to byl nejspolehlivější notebook, jaký jsem měl.
je: 2x T60P, X220, 2x 8570W Dreamcolor, E6420
bylo: E7440, M6600, X230T, T440P, E6400, XPS 1330, D630, D620, D610, D600, C640, HP N6200, HP NX8220, T43P

roman2277
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 9651
Registrován: 30 dub 2008 10:22
Bydliště: okolí Prahy

Příspěvekod roman2277 » 24 led 2016 21:11

No nevím,ale nový NTB by toto neměl dělat.Já bych jim to omlátil o hlavu.
MSI GT73,HP G 430,Ipad Pro 10.5 256GB
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8774
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 24 led 2016 21:13

Pokud jde o ty problémy s grafikou, tak tam mám pocit, že v tom má prsty Windows 10 a jejich automatický update ovladačů, co nejde snadno vypnout - měl jsem restarty driveru grafiky v poslední době jak na jednom MSI, tak na DELL Precision 5510 (kde se pak dokonce děl takový ten soft-restart driveru při spuštěném Edge klidně 3x za minutu v nejhorších chvílích).
Diagon Swarm - blog :arrow: http://notebookblog.cz
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, GTX860M)
14" ThinkPad T400
14" HP EliteBook 840 + dock + 3xLCD

roman2277
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 9651
Registrován: 30 dub 2008 10:22
Bydliště: okolí Prahy

Příspěvekod roman2277 » 24 led 2016 23:09

Jo jo teď jsem dával win 10 na starší ntb a byl tam problém s jedním ovladačem.Nicméně stačilo zakázat update jakéhokoliv ovladače.
MSI GT73,HP G 430,Ipad Pro 10.5 256GB
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

tiktak
chodí často
Příspěvky: 708
Registrován: 04 kvě 2014 22:21

Příspěvekod tiktak » 24 led 2016 23:26

To je to, co jsem se snažil říct já - vrátit jinak HW hodně slušný notebook, protože přišla debilní aktualizace v nových Widlích a vzít jiný - možná horší a za týden přijde aktualizace i tam a může se řešit stejný problém...
Proto, když je někdo schopný zabloudit až sem a hledat odpovědi, mohl by zkusit vyřešit možná jednoduchý softwarový problém a být spokojený, ne se rovnou "vzdát" a jít vracet nový noťas, kterému HW na 99% nic není.
je: 2x T60P, X220, 2x 8570W Dreamcolor, E6420
bylo: E7440, M6600, X230T, T440P, E6400, XPS 1330, D630, D620, D610, D600, C640, HP N6200, HP NX8220, T43P

roman2277
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 9651
Registrován: 30 dub 2008 10:22
Bydliště: okolí Prahy

Příspěvekod roman2277 » 24 led 2016 23:36

Jenže problém je ,že si s tím běžný uživatel neporadí.A my zkušení dávat rady na dálku je taky obtížné.(jedině na skype apod.)
MSI GT73,HP G 430,Ipad Pro 10.5 256GB
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

Amfus
chodí sporadicky
Příspěvky: 7
Registrován: 19 črc 2012 11:47

Příspěvekod Amfus » 25 led 2016 12:01

Kluc, tak jsem pořidil predatora 17ku s gtx970m a mam zajimavy problem, civky piskaji(tiše) když chejbu myši+vždy po par hodinach hrani(+/-4) odpoji myš,musim ji vyndat z usb a zandat a zas facha nekolik hodin,s tou myši to děla jen pod zatěži... volal jsem acer ale i na blbou otazku nejsou schopni odpovědět několik hodin, co myslite vyměnit za nový kus?

btw. samosebou mam odzkoušeno na 2 myšich a všechny usb,jakmile neni připojen zdroj tak civky nepiskaji...

orgasmic
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7775
Registrován: 23 dub 2007 08:54
Bydliště: International

Příspěvekod orgasmic » 25 led 2016 12:03

Ale výrobce by neměl dávat na trh nestabilní produkty.
Když už nabízí nový HW s novým SW, který hned po vybalení dělá problémy?
Buď daný produkt nebyl testovaný nebo je to výrobci jedno.
Asus G703VI

roman2277
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 9651
Registrován: 30 dub 2008 10:22
Bydliště: okolí Prahy

Příspěvekod roman2277 » 25 led 2016 13:25

Už to vypadá jako produkt bez výstupní kontroly.Vrátit a zkusit jiný kus.Ovšem je otázka zda touto vlastností netrpí celá řada.
MSI GT73,HP G 430,Ipad Pro 10.5 256GB
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8774
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 25 led 2016 14:33

Amfus píše:Kluc, tak jsem pořidil predatora 17ku s gtx970m a mam zajimavy problem, civky piskaji(tiše) když chejbu myši+vždy po par hodinach hrani(+/-4) odpoji myš,musim ji vyndat z usb a zandat a zas facha nekolik hodin,s tou myši to děla jen pod zatěži... volal jsem acer ale i na blbou otazku nejsou schopni odpovědět několik hodin, co myslite vyměnit za nový kus?

btw. samosebou mam odzkoušeno na 2 myšich a všechny usb,jakmile neni připojen zdroj tak civky nepiskaji...
To bych jim vrátil. Podobný problém už jsem zažil u notebooků mockrát, takže jestli můžeš, ušetříš si trápení s reklamací.

tiktak píše:To je to, co jsem se snažil říct já - vrátit jinak HW hodně slušný notebook, protože přišla debilní aktualizace v nových Widlích a vzít jiný - možná horší a za týden přijde aktualizace i tam a může se řešit stejný problém...
Proto, když je někdo schopný zabloudit až sem a hledat odpovědi, mohl by zkusit vyřešit možná jednoduchý softwarový problém a být spokojený, ne se rovnou "vzdát" a jít vracet nový noťas, kterému HW na 99% nic není.

Záleží, jak se člověk nudí. Když bych měl náladu je vyškolit, tak bych jim to vracel klidně opakovaně, protože je to jejich blbost, že se nedohodnou s Microsoftem, ať ty updaty dělá lépe. Když nebudou lidi tlačit na výrobce, tak ti nebudou tlačit na MS...

Na druhou stranu tohle je spíš otázka principu a někdy člověk potřebuje taky pracovat a v takovém případě bych si raději nahrál ten správný ovladač a vygooglil, co s tím, aby mi to tam necpalo nekompatibilní ovladače. Ostatně problémů s ovladači grafiky po update je kolem Win10 plný internet...
Diagon Swarm - blog :arrow: http://notebookblog.cz
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, GTX860M)
14" ThinkPad T400
14" HP EliteBook 840 + dock + 3xLCD


Zpět na „notebooky Acer“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů