Aspire V Nitro

notebooky Acer (Aspire, TravelMate) a vše kolem
majo009
chodí sporadicky
Příspěvky: 7
Registrován: 21 úno 2015 20:42

Příspěvekod majo009 » 27 úno 2016 20:42

Nemáte odskúšaný program na snímanie obrazovky(video),ktorý by fungoval na
full hd (1920x1080)? Mám win.10.
Skúšal som CamStudio,Hypercam,any-video-recorder,fraps,LiteCam ale ani jeden nedokáže snímať celú plochu obrazovky,dokonca nedokážu snímať správne ani časť obrazovky keď mám rozlíšenie 1920x1080.Až keď zmením rozlíšenie na 1280x720 tak dokážu snímať aj celú plochu ale pri zmene rozlíšenia mi komplet rozhádže ikony na ploche.
Win+G ---> Sa dá tiež natáčať ale len v hrách.
17,3" Acer Aspire V17 Nitro
i5-4210H , GTX860M , 8GB SSD+1TB HDD
Win.10 64bit

kubino
chodí často
Příspěvky: 801
Registrován: 15 čer 2007 19:07

Příspěvekod kubino » 27 úno 2016 20:44

Vyzkoušené nemám, ale Bandicam je docela schopný
http://www.bandicam.com
[size=92]Compal->Asus->Dell (Razer->Logitech)[/size]

majo009
chodí sporadicky
Příspěvky: 7
Registrován: 21 úno 2015 20:42

Příspěvekod majo009 » 27 úno 2016 22:09

Ďakujem moc.
Bandicam ide fantasticky aj na 1920x1080 px.
17,3" Acer Aspire V17 Nitro

i5-4210H , GTX860M , 8GB SSD+1TB HDD

Win.10 64bit

sajty
chodí často
Příspěvky: 922
Registrován: 18 bře 2014 16:09
Bydliště: Praha

Příspěvekod sajty » 29 úno 2016 08:40

Bandicam je ale nějaký trial, ne?
Acer Aspire S13 S5-371 (i5-6200U, Intel HD520, 8GB RAM, 256GB SSD)

kubino
chodí často
Příspěvky: 801
Registrován: 15 čer 2007 19:07

Příspěvekod kubino » 29 úno 2016 08:58

Tazatel nepsal, že by měl být free. V neregistrované verzi má limit 10 minut na záznam + watermark.
[size=92]Compal->Asus->Dell (Razer->Logitech)[/size]

ashi
chodí sporadicky
Příspěvky: 14
Registrován: 15 črc 2007 20:35

Příspěvekod ashi » 07 bře 2016 22:26

Chci odstranit ten nesmyslný balast, který je na nitru předinstalovaný. Je nějaká aplikace, kterou má smysl si tam nechat, nebo můžu smazat vše? Dík.

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8848
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 07 bře 2016 22:40

ashi píše:Chci odstranit ten nesmyslný balast, který je na nitru předinstalovaný. Je nějaká aplikace, kterou má smysl si tam nechat, nebo můžu smazat vše? Dík.
Já smazal všechno až na recovery a nějak mi to za ten rok nechybí.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

Torment
chodí sporadicky
Příspěvky: 7
Registrován: 08 dub 2015 08:47
Bydliště: Ústí nad Labem

Samsung 950Pro 256GB NVMe

Příspěvekod Torment » 09 bře 2016 10:39

Jelikož se mi dostal výhodně do rukou Samsung 950Pro 256GB NVMe, ihned jsem ho testnul v dva dny starém Apire VN7-592G (Bios 1.07). V notebooku VN7-592G-741S je předinstalován MZNLF128HCHP (CM871) 128 GB SATA M.2. Vše je funkční a odezvy jsou neuvěřitelné oproti původnímu SSD. Ve Windows jste v mžiku. Je radost s ním pracovat, můžete dělat více věcí a žádný náznak zaškobrtnutí. Tahle technologie se povedla. Vysoké teploty nepozoruji, jsou sice vyšší než klasika, ale 256GB model tolik netopí.

http://i.imgur.com/9WW6pdA.png

Jinak je zajímavé, pokud máte v biosu přepnuto na UEFI, bios 950Pro nevidí.

http://i.imgur.com/B3kPR3N.jpg

Pokud přepnete na legacy, je vidět. Ale instalace Windows 10 z USB disk vidí v UEFI a vše proběhne hladce. Takže pohoda.
Aspire V15 Nitro BE II VN7-592G-741S
i7 6700HQ
16GB DDR4 2133MHz
GTX 960M 4GB
512GB 960Pro NVMe
500GB 850EVO

Mr.Disaster
občas se tu ukáže
Příspěvky: 56
Registrován: 12 úno 2007 10:05

Příspěvekod Mr.Disaster » 13 bře 2016 01:20

Zdravím lidi, koupil jsem NITRO 2 a mám 3 dotazy, třeba mi pomůžete.

1) dá se nějakým způsobem vypnout automatické rozsvícení klávesnice při zapnutí PC? Po 99,8 % času využívání ji nepotřebuju a její vypínání je pro mě zbytečný krok navíc.
2) snad na všech noteboocích, které mi prošli pod rukama, byla pravá hrana touchpadu využitelná pro scrollování a tohle je snad jediný notebook, kde mi to nefunguje. Dá se to někde zapnout? Jestli ne, tak je to od Aceru pěkná prasárna!
3) Při spuštění vypnutého PC se mi nezapne numerická klávesnice a musím ji ručně zapínat. Pěkně mi to pije krev, dá se to někde zapnout trvale?

Díky za pomoc.
Fujitsu Siemens AMILO A1667G => Acer Aspire TimelineX 5820TG => Acer Aspire V15 Nitro Black Edition II

Torment
chodí sporadicky
Příspěvky: 7
Registrován: 08 dub 2015 08:47
Bydliště: Ústí nad Labem

Příspěvekod Torment » 13 bře 2016 08:03

Mr.Disaster:

Zdravím, mám takový dojem že na min dvě otázky tu na předchozích stránkách najdeš odpověď. Ale co:

1: Co vím, tak to řešit nejde. Určitě by se to hodilo.

2: No zapnout to asi nikde nepůjde, osobně ale nemám problém použít gesto dvou prstů na touchpadu, které funguje spolehlivě na scroolování.

3. Ve Windows se mi numlock už na BE II nedeaktivuje, mám takový dojem že pomáhá odinstalovat Acer Quick Access. No a také by mohlo pomoci:
Ovládací panely\Všechny položky Ovládacích panelů\Možnosti napájení\Nastavení tlačítek napájení a tam odškrtnout Zapnout rychlé spuštění.
Ale asi to nevyřeší to, že po každém spuštění (z vypnutého, nikoli po restartu) to chce šáhout po Numlocku :-( To by musela být pravděpodobně nějaká podpora v biosu, ale nic tam takového není !

Hodně zdaru
Aspire V15 Nitro BE II VN7-592G-741S

i7 6700HQ

16GB DDR4 2133MHz

GTX 960M 4GB

512GB 960Pro NVMe

500GB 850EVO

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8848
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 13 bře 2016 08:39

Na tu trojku stačí odinstalovat programy od Aceru. Od té doby už mám NumLock pořád zapnutý a nemusim na to šahat.

Dvojka není otázka aceru, ale Microsoftu, který už prostě používá jen gesto dvěma prsty. Precision touchpady jsou řízeny přímo integrovaným ovladačem v OS, takže nemají žádná další gesta než ta, co přidal Microsoft. Zas jsou díky tomu mnohem přesnější.

Jednička nejde.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

Mr.Disaster
občas se tu ukáže
Příspěvky: 56
Registrován: 12 úno 2007 10:05

Příspěvekod Mr.Disaster » 13 bře 2016 10:47

Děkuju pánové, gesto dvěma prsty jsem neznal a myslel jsem, že to nejde vůbec. Funguje to pěkně, takže takhle mi to stačí.
Fujitsu Siemens AMILO A1667G => Acer Aspire TimelineX 5820TG => Acer Aspire V15 Nitro Black Edition II

Chuck808
chodí sporadicky
Příspěvky: 1
Registrován: 26 bře 2016 22:03

Pískání notebooku při pohybu myši

Příspěvekod Chuck808 » 26 bře 2016 22:12

Zdravím,
mám v15 nitro black edition 2 cca měsíc a objevil se tento problém. Mám-li v usb zapojenu myš, ozývá se při každém pohybu myši hlasité pískání. Je jedno, ve kterém usb je myš zapojena, výsledek je stejný. Skusil jsem různé myši, drát i bezdrát a je to pořád stejné. Pískání je nejzřetelněji slyšet shora v místě nad numerickou klávesnicí.
Věděl by někdo co s tím?

roman2277
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 10105
Registrován: 30 dub 2008 10:22
Bydliště: okolí Prahy

Příspěvekod roman2277 » 27 bře 2016 07:02

Reklamace.(cívky)
MSI GT73,Ipad Mini 2019,Naim Uniti Atom,Dali Rubicon 6,Yamaha RX A 2060,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

michalko58

Příspěvekod michalko58 » 02 dub 2016 17:28

Poprosil by som majitelov modelu Aspire VN7-592G o informaciu, ci je tam defaultne volny 1 slot na RAM a ak skusali doplnat M2 SSD, ci mali bud v notebooku alebo s novym diskom aj tu skrutku, co ho drzi na doske.
Pripadne ak niekto vie, tak akeho typu je ta skrutka.

Uvazujem nad nim a planujem k nemu pridat Crucial MX200 500GB M.2 2280SS a este 8GB RAM.

Vdaka.


Zpět na „notebooky Acer“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti