Aspire V Nitro

notebooky Acer (Aspire, TravelMate) a vše kolem
matoon
občas se tu ukáže
Příspěvky: 35
Registrován: 10 led 2008 15:35

Příspěvekod matoon » 09 úno 2015 22:06

Zdravim,
nevím jestli nejsem moc offtopic, když tak to smažte, ale dá se někde vypnout neustálé "uspávání" druhého disku? Mám verzy i7 s ssd. Ssd jede v pohodě, ale klasický disk se po chvilce sám uspí a potom mu trvá, než se rozjede. Stává se to jak při hraní her (třeba jednou za půl hodiny) ale i např. při čtení prezentace. Než dočtu slide (někdy mi to trvá i 30 sec dle obsahu) tak se disk uspí a když chci potom přejít na další slide, tak musím počkat, než se znova roztočí. Jediné co jsem našel bylo v nastavení možnosti napájení vypnutí disku, kde jsem dal nikdy, ale bez úspěchu.
Co mě dále štve je, že mi padají ovladače na grafickou kartu, denně tak pětkrát, zkoušel jsem je přeinstalovat a opět bez úspěchu, nějaký tip?

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8847
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 09 úno 2015 23:15

Uspávání disků bez ohledu na nastavení systému je specialitka těch od WD. Přes různé diskové utility jde změnit acoustic management a tohle uspávání deaktivovat.

Padání ovladačů - vyzkoušel bych nainstalovat originální ovladače od výrobce, s těmi to tady lidem nepadá (vlastně tu zatím nikdo o padání driverů nemluvil).
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

Thompson111
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 256
Registrován: 10 črc 2009 21:33

Příspěvekod Thompson111 » 11 úno 2015 14:14

Boože jak někdo může vychvalovat Lenovo?Naposled jsem měl Y500 a byl to shit, pochybuju že Y50 na tom bude líp.
Acer V15 nitro black i5, GTX860M
Before: Macbook Pro 15" mid 2012, GT650M ,Macbook Pro 13" retina, late 2013,Lenovo Y500 ,Asus M50VN, Asus U80V, Acer Aspire One D250

zdenda.nb
chodí sporadicky
Příspěvky: 14
Registrován: 15 zář 2014 18:54

Příspěvekod zdenda.nb » 12 úno 2015 17:59

Zdravím, mám menší dotaz, dá se GTX 860M nějak přetaktovat? a jestli ano, má to cenu? děkuji

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8847
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 12 úno 2015 18:38

Taktovat se dá samozřejmě všechno, ale zde moc výkonu nezískáš. Krom toho zrovna tento notebook má chlazení dimenzované tak na hraně, že bych u něj přetaktování vůbec neřešil.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

tiktak
chodí často
Příspěvky: 708
Registrován: 04 kvě 2014 22:21

Příspěvekod tiktak » 12 úno 2015 18:52

Přetaktovat jde, ale mimo honění pár stovek bodíků v benchmarcích a zybtečného přehřívání notebooku to moc význam nemá - ve hrách dosáhneš možná několik FPS navíc.
PS: swarm byl rychlejší :)
je: 2x T60P, X220, 2x 8570W Dreamcolor, E6420
bylo: E7440, M6600, X230T, T440P, E6400, XPS 1330, D630, D620, D610, D600, C640, HP N6200, HP NX8220, T43P

Frederik
občas se tu ukáže
Příspěvky: 58
Registrován: 02 říj 2011 00:35

Příspěvekod Frederik » 12 úno 2015 19:25

zdenda.nb píše:Zdravím, mám menší dotaz, dá se GTX 860M nějak přetaktovat? a jestli ano, má to cenu? děkuji


Jestli máš zájem taktovat, tak Ti to povolí pouze ovladače 344.75 a starší, ale pokud bys chtěl taktovat víc než je ''bezpečná'' hranice, musel bys jsi si vytvořit vlastní vbios nebo jej od někoho stáhnout...

Tady je návod kdybys měl zájem o vlastní tvorbu vbiosu
http://notebooky-forum.notebook.cz/view ... b26dc66a8f
Acer V17 Nitro Black Edition
i7-4710HQ 2.5GHz s TB 3,5GHz
NVIDIA GeForce GTX 860M
12 GB DDR3, 1TB HDD

Ex: Acer Aspire TimeLineX 5830tg-6659
Intel Core i5-2410M 2.3GHz s TB 2.9GHz
NVIDIA GeForce GT 540
8 GB DDR3
750 GB HDD

kaplii
chodí sporadicky
Příspěvky: 13
Registrován: 06 led 2015 16:41

Příspěvekod kaplii » 13 úno 2015 07:46

Může mi někdo prosím poradit? Už se tu ptám asi po třetí na tento dotaz.
Mám problém s tím, že bílá barva občas není bílá, ale spíš do šeda (ve srovnání s jiným notebookem), nebo u her, když je někde stín, tak v něm nevidím protihráče, prostě splývá s tím stínem. Celkově se mi zdají ty barvy podivné.

Hodně se tu mluvilo o "přeinstalování ovladače integrované grafiky". Může mi někdo prosím hodit přesný link?

SeTTi
chodí sporadicky
Příspěvky: 9
Registrován: 28 led 2015 08:16

Příspěvekod SeTTi » 15 úno 2015 14:43

tak nová 960 by měla být jen lehce přetaktovaná a přeznačená 860, takže nějaká možnost tam bude. Na druhou stranu to ale nestojí za riskování.
btw teď koukám, že mi to utáhne i AC Unity a vzhledemm k tomu, že se pomalu jedná o nejhůře optimalizovanou hru v dějinách :lol: tak snad ani k taktování není důvod.
Acer Aspire V15 Nitro Black edition - i5, gtx680m, 8gb ran,hdd
Acer TravelMate TG3820TG - i5, hd5650, 8gb ram, ssd

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8847
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 15 úno 2015 21:36

kaplii: Přímý link není potřeba. Můžeš se k tomu v pohodě doklikat přes stránky intel.com.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

Lukas_CV
občas se tu ukáže
Příspěvky: 53
Registrován: 03 říj 2014 23:45

Příspěvekod Lukas_CV » 16 úno 2015 18:28

Zdravím, mám problém po dlouhé době jsem stáhl Counter strike 1.6 a zjistil jsem že když hraji nezapne se GTX860M ale jedu jen na integrovanou, která to neutáhne na 100fps. Zkoušel jsem nastavit priority v Nvidia panelu ale tam je to blokované pouze na integrovanou grafiku nevíte co s tím?
Acer Aspire v15 Nitro --> i5-4210H, GTX 860M, 8GB RAM,

Uživatelský avatar
Chlebovnik
stálý uživatel
Příspěvky: 3610
Registrován: 30 bře 2008 19:20
Bydliště: K-Vary / Brno

Příspěvekod Chlebovnik » 16 úno 2015 18:39

To jsem opravoval kdysi dávno. Myslim, že jsem úspěšně použil metodu, která je popsaná v tomto videu: http://youtu.be/c3RfquxeJdw Potřebuješ k tomu nVidia Inspector.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p

Lukas_CV
občas se tu ukáže
Příspěvky: 53
Registrován: 03 říj 2014 23:45

Příspěvekod Lukas_CV » 16 úno 2015 18:46

Děkuji pomocí tohoto se to povedlo moc děkuji..:)
Acer Aspire v15 Nitro --> i5-4210H, GTX 860M, 8GB RAM,

martin12
občas se tu ukáže
Příspěvky: 45
Registrován: 13 lis 2014 22:14

Příspěvekod martin12 » 18 úno 2015 18:17

prosim vas...praska/puka aj vam ten plastovy zadok ? ked mam notas na kompe nic nekupa nic,vsetko pohode. ale ked si zoberiem na kolena,alebo zatvaram/otvaram popuka/popraska...
bojim sa,ze ked ho zacnem prenasat zacne to praskat viac a viac.

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8847
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 18 úno 2015 18:44

Zprvu se mi to taky dělo. Jak se to ochodilo (asi týden tahání všude s sebou), tak už je to tiché. Já se toho nebál, protože to znám už z jiných notebooků, ale přiznávám, že mě to taky trochu překvapilo.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)


Zpět na „notebooky Acer“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti