Aspire V Nitro

notebooky Acer (Aspire, TravelMate) a vše kolem
N3xtGeN
chodí sporadicky
Příspěvky: 5
Registrován: 08 pro 2014 00:30

Příspěvekod N3xtGeN » 03 úno 2015 17:22

Taky mam velkej problem s wifi. Sem od nej o patro niz a o jeden pokoj vedle, ale skrz otvor mezi patry pro schody je jakoby prima viditelnost pomoci odrazu od steny.
Se starym routerem sem na starem notebooku (Lenovo Y570) nemel problem, stabilni pripojeni, adapter nakej standartni Intelackej.
Tady tahle "nadhera" s "2krat rychlejsi wifi" jak je na nalepce, router z tohoto mista ani nevidela!! Byl to 802.11G router, dokonce aji slabej 5 let starej mobil se s trochou problemu na ten router odsud dokazal pripojit s mensimi vypadky.

Tak sem koupil hardcore 802.11ac router Netgear AC1900 Nighthawk za 4000Kc, kterej ma spolecne s jednim od Asusu prej nejsilnejsi signal vubec co se da ted sehnat, jeste s pritom s implicitnim Beamformingem!!

Tak ted se mi tu ten starej mobil pripoji na 2.4GHz pasmo uplne bez problemu a vali krasne. A tahle nadhera se sice obe dve pasma uz aspon vidi s jednou carkou. Ale na 2.4Ghz se ani nepripoji! A na 5GHz se sice pripoji, ale tak kazdych par minut vypadne a mezi tim se taky naky pakety ztraceji (vidim to na net_graphu) Counter-striku.. Nedaji se na tom hrat absolutne hrat hry. PROSTE HRUZA A DES!!! Jak muze !@#$@#% notas za 30 litru mit tak v @#%& wifinu!?!? Podelanej Atheros, to tam sakra nemuzou dat nakou kvalitni wifinu jako nakej Intel?? Dyt samotnej ten adapter stoji pro koncovyho zakaznika neco kolem 600Kc, ale ne oni tam radsi naserou nakej low-cost adapter aby usetrili 300 korun na 30k a pritom potencionalne nasrali zakazniky, protoze doufaji ze snad vetsina bude Wi-Fi pouzivat tak ze stejne bude sedet 10mteru od wifini na primou viditelnost!

Schvalne vsichni kdo tu rikate ze s wifi nemate problem zkuste si nakej jinej notas co mate doma z zjistete az pokad udrzi signal na par mistech. Pak dete s touhle nadherou na stejny misto a vratte se sem s reporty. Vsadim se ze vsichni co mate v tom notase ten podelanej Atheros zjistite jak moc shit je to adapter. Ze to testujete par metru od APecka nebo na primou viditelnost je nic nerikajici. Na foru Aceru je u tohodle notasu obrovskej hate na wifinu a maji s ni problemy stovky lidi, ktery notas nepouzivaji zrovna par metru od routeru.

Pravdepodobne je to tim adapterem teda, bal sem se ze to bude treba antenama nebo neco jinyho, ale jestli staci vymenit adapter tak to neni tak hrozny a jak vidim kolegovy designme se to povedlo vyreklamovat a technik mu vymenil adapter. Zajimalo by me jestli za nakej jinej nebo stejnej typ, jestli teda maji tyhle adaptery treba hodne pokazenejch kusu. Zkusim to jit teda reklamovat, protoze dosud sem nemel cas kvuli zkouskam a notas sem potreboval a nechtel sem riskovat ze notebook bude mesic v haji a pak se vrati s "its not a bug, its a feature!"

@designme Mohl by ses prosim podivat do spravce zarizeni jakou tam mas ted wifinu?

Nejradsi bych aby mi tam dali nakou Intel wifinu, protoze mi dost chybi WiDi, ktery sem pouzival na starym Lenovu, mozna si sam koupim a namontuju ten Intel adapter.

Treba tady
http://www.alza.cz/acer-aspire-v15-nitr ... .htm#popis
prodavaji nakej model a dole inzeruji ze ma Intel WiDi, cili musi mit nakej Intelackej adapter.. Taky sem cetl myslim na tom Acer foru ze tento notas ma nakou pozdejsi dalsi verzi ve ktere prave vymenily problemove Wifiny a ma i lepsi obrazovku.. Nevite o tom neco. I kdyby se spravila ta wifina tak by me mrzela ta horsi obrazovka za stejnou cenu.

N3xtGeN
chodí sporadicky
Příspěvky: 5
Registrován: 08 pro 2014 00:30

Příspěvekod N3xtGeN » 03 úno 2015 17:39

Jo jeste sem zapomnel rict, ze sem zkousel vsechny ovladace co sem nasel a problem se nezlepsil, naokpak seu nekterych zhorsil, aby me tu nahodou nekdo neradil at to zkusim.. :)

Taky me zas dostalo kolik moc bloatwaru bylo v notasu od starajiciho se Aceru nainstalovano. Dokonce samotnej nakej Acer program co bezel na pozadi vzdycky po par minutach od startu systemu zkolaboval a vyskocila zprava ze "prestal odpovidat". A to sem jeste v notasu nemel nic nainstalovany ani sem nic nemenil. Asi protoze bylo nestabilni pripojeni k netu a panove z Aceru nemeli moc poresenou funkci "volani domu" :D
Tahle bezna praxe vyrobcu notebooku, ktera funguje diky nestezujicim si a benevolentnim BFUckam je jedna z mou nejvice nenavidenych, kazdej novej notas se proste MUSI okamzite preinstalovat, takova zbytecna otrava. Ale urcite si nechcu nechat na pocitaci furu spatneho reklamniho software a spyware vyrobce k jejich zbirani statistik. :(

designme
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 217
Registrován: 19 črc 2008 11:36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designme » 03 úno 2015 18:12

@N3xtGeN
adapter mi menil za rovnaky typ. Ale daval mi zo spodnej strany maticnej dosky nejaky tieniaci pliesok ci co to bolo. Dnes bolo WiFi v praci stabilne cely den.

Adapter je AR5BWB222
Tiez by som radsej nejaky Intel wifi :)
Ale zatial to ide. Uvidime ci to vydrzi.
Digital designer
Acer Nitro V15 VN7-591G-76L9 (i7-4710HQ, 16GB, 128GB SSD + 1TB HDD, GF 860M, Win10)

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8847
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 03 úno 2015 19:06

Všechny notebooky s touhle wifinou určitě vadné nejsou. Mám s ním zkušenosti i mimo barák a přes tři zdi. Všechno v pohodě. Pokud má někdo problém s Wifi, je podle mě zbytečný zkoušet jiný ovladače. Měli byste rovnou reklamovat. Servis Aceru je docela rychlý, tak se akorát teď zbytečně trápíte. Většina lidí, co ten notebook má, s Wifi žádné potíže nepociťuje...
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

Flp
chodí sporadicky
Příspěvky: 7
Registrován: 10 led 2015 16:05

Příspěvekod Flp » 04 úno 2015 00:18

SeTTi píše:jinak dával si tam už do té 15" někdo ten m2 ssd? Je tam krátký nebo dlouhý, abych nekoupil blbě. Klasický plotnový disk mě už hoodně vadí, tak tam dam ssd + m2


Sedí tam ta delší 2280 verze M.2. Taky mě ta hlučnost HDD štvala, tak jsem dokoupil M.2 256gb SSD pro systém a původní 1TB HDD jsem si nechal na filmy...


Jinak já už budu mít tenhle notebook (verze s i5 a GTX860M) dva a půl měsíce a zatím velká spokojenost.
S wifi jsem taky nikdy neměl problém. Signál chytám i mimo dům a to máme nějaký narychlo kupovaný router z tesca a ještě navíc umístěný na půdě :) .
S přehříváním při hraní her (s vypnutým Turbo Boost) taky nemám problém. Spíš mě občas vadí, že větráky spínají zbytečně už při nízký teplotě a minimální zátěži, i když mam v napájení nastaveno pasivní chlazení...

m1chael
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 223
Registrován: 23 led 2008 20:32

Příspěvekod m1chael » 04 úno 2015 00:48

zdravim vsechny majitele Nitra, rad bych se vas zeptal
budu take jeden kupovat a rozhodoval jsem se mezi dvema modelama (viz muj thread http://notebooky-forum.notebook.cz/view ... 662#352662)

volim mezi Acer VN7-591G-76L9 a Acer VN7-591G-788L, jsou nachlup totožné až na

PRVNÍ - Acer VN7-591G-76L9
+ má dvakrát tolik ram (2x8GB)
+ má v m.2 slotu malej ssd disk (128GB)
- jen a/g/n wifina
- jen 2GB GDDR5 u maxwell GeForce GTX 860M
- vyšší cena (29.990)

DRUHEJ - Acer VN7-591G-788L
- má polovinu ram (2x4GB)
- nemá v m.2 slotu ssd disk
+ má ac wifinu
+ má 4GB GDDR5 u maxwell GeForce GTX 860M
+ nižší cena (27.990)

nakonec u me asi vyhrava ta novejsi varianta s lepsi wifi a vic gddr5 u grafiky, to ze nema 16 ram mi neva (prinejhorsim muzu v budoucnu vymenit) a to ze nema uz pri koupi ssd neva protoze bych si tam stejne v prubehu doby dal asi 256ku nebo vic (128 by u me bylo na disk s winama a vsema apkama a hrama porad dost limitujici)

JEN SE ALE CHCI UJISTIT - MA TA NOVEJSI VARIANTA S LEPSI GRAFIKOU PORAD M.2 KONEKTOR?
ptam se proto ze napriklad ta varianta s 840M a dvoujadrem tento konektor nema
tak bych se chtel jen nejakeho majitele tohoto modelu (VN7-591G-788L) ujistit ze tam doopravdy ten M.2 je

Vsem co mi daj info predem moc dekuju

jinak vsiml jsem si ze v alze je uz updatovana i 17nactka za 29.990 s 4GB GDDR5kou a AC wifinou a 4720HQ (pravda jen s 8gb ddr3 misto 16gb) http://www.alza.cz/acer-aspire-v17-nitr ... .htm#popis
bohuzel 17nactka uz je na me moc velka jinak bych vzal asi tenhle, a ma uz i dustdefender ale prdim na to 17 uz se mi fakt tahat v batohu nechce
..no ikdyz :D kurna ja si mezi tema vsema modelama snad nevyberu ten jeden
LAPTOP = HP Spectre x360 13 Dark Ash Silver (i7-8565U, 16GB DDR4..)
EGPU = Mantiz Venus MZ-02 Space Grey + PSU Corsair SF600 600W 80 Plus Gold
GPU = PowerColor AMD Radeon RX Vega 64 8GB HBM2
DISPLAY = Samsung C27FG73 | ROUTER = NETGEAR Nighthawk X4S R7800

keoanu
občas se tu ukáže
Příspěvky: 82
Registrován: 09 lis 2009 20:11

Příspěvekod keoanu » 04 úno 2015 09:01

Podla mojich informacii, maju obe varianty V15 Nitra M.2 slot. Teda aj s 840M. Vid. moj predosly prispevok s odkazmi na zdroj. A nevidim dovod, preco by "refresh" konfiguracie nemali mat M.2 slot, zakladna doska urcite nebude ina, ani v VN7-571G, ani v VN7-591G. Inac 4GB vs 2GB pre grafiku je uplne nepodstatne pre Teba, cize by som to nevidel ako plus, podla mna. To skor 16GB RAM je vacsie plus, kedze budes musiet "vyhodit" 2x4GB moduly, ak budes chciet upgradnut na 16GB, s ohladom na dane ceny.

keoanu píše:Trochu Ta poopravim, aspon teda podla mojich informacii... Acer V15 Nitro su v 2 modeloch VN7-571G a VN7-591G. Ta o ktorej pises, ze je bez mechaniky + ma 2 ventilatory(lepsie chladenie) a teda aj logicky inu zakladnu dosku + ma H/HQ procesor + GTX860M grafiku je VN7-591G. Model VN7-571G, ktory mas aj Ty, ma mechaniku + 1 ventilator + U procesor + GT840M(niekde aj GTX850M).

To su zakladne rozdiely a na zaklade nich maju inu zakladnu dosku, s inym layoutom samozrejme, a teda model VN7-571G by mal mat M.2 slot na druhej strane dosky, ktoru nevidno na obr. Tak ako sa pise aj v tej recenzii, z ktorej su obr.

Ono sa to tam dokonca priamo pise, v sekcii Wartung/Udrzba:
"Um beim VN7-571G Zugriff auf den Arbeitsspeicher und die SSD zu bekommen, muss die Hauptplatine ausgebaut werden. Wir haben darauf verzichtet, um sie nicht zu beschädigen. Beim VN7-591G ist die SSD direkt zugänglich."

Volny preklad:
"Pre ziskanie pristupu k RAM pamati a SSD v modeli VN7-571G musi byt zakladna doska "vybrana"(t.j. musi byt pristup na druhu stranu). Zdrzali sme sa toho kvoli pripadnemu poskodeniu. V modeli VN7-591G je SSD priamo pristupne."

SeTTi
chodí sporadicky
Příspěvky: 9
Registrován: 28 led 2015 08:16

Příspěvekod SeTTi » 04 úno 2015 10:10

je tam 1x 8gb, takže druhý slot je volný.

Já v těch dvou vidím rozdíl jen v tom kolik najednou do toho chce člověk vrazit. 23k základ a pak počkat a dokoupit za 1800,- m2 + 1500,- 8RAM se už také přibližuje.
Každopádně ten 1TB HDD půjde ven. Jednak dělá bordel, a jednat je strašně zabržděný. Ale s tím jsem počítal od začátku.
Acer Aspire V15 Nitro Black edition - i5, gtx680m, 8gb ran,hdd
Acer TravelMate TG3820TG - i5, hd5650, 8gb ram, ssd

Razlik
občas se tu ukáže
Příspěvky: 72
Registrován: 02 úno 2009 21:01

Příspěvekod Razlik » 04 úno 2015 17:47

Nastavovali jste si někdo z vás barvy, kontrast a podobně věci u displeje? Já poslední dobou pozoruji, že displej je bezkonkurenční na sledování filmů či hraní her, ale když dlouhodobě čtu nějaký článek (bílý podklad, černé písmo) nebo i sepisuji něco do wordu, tak mě po chvíli bolí hrozně oči a zdá se mi, že je všechno tak nějak rozmazané. Netuším, jestli se tohle děje i u klasických displejů s rozlišením 1366x768, ale mám pocit, že na starém notebooku se na displej dalo dívat o něco déle. Zkouším si různě měnit intenzitu svícení, ale přijde mi že, pokaždé to není to pravé ořechové.

Pokud je nějaký návod jak zpříjemnit pozorování displeje, tak mi ho sem napište. Pokud je to normální, tak bych u toho asi neměl tak dlouho sedět. :D
Acer Aspire V15 Nitro,
i5 4210U Haswell,
GeForce 840M 2GB,
8GB RAM DDR3L.

m1chael
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 223
Registrován: 23 led 2008 20:32

Příspěvekod m1chael » 04 úno 2015 18:23

keoanu píše:Podla mojich informacii, maju obe varianty V15 Nitra M.2 slot. Teda aj s 840M. Vid. moj predosly prispevok s odkazmi na zdroj. A nevidim dovod, preco by "refresh" konfiguracie nemali mat M.2 slot, zakladna doska urcite nebude ina, ani v VN7-571G, ani v VN7-591G. Inac 4GB vs 2GB pre grafiku je uplne nepodstatne pre Teba, cize by som to nevidel ako plus, podla mna. To skor 16GB RAM je vacsie plus, kedze budes musiet "vyhodit" 2x4GB moduly, ak budes chciet upgradnut na 16GB, s ohladom na dane ceny.

keoanu píše:Trochu Ta poopravim, aspon teda podla mojich informacii... Acer V15 Nitro su v 2 modeloch VN7-571G a VN7-591G. Ta o ktorej pises, ze je bez mechaniky + ma 2 ventilatory(lepsie chladenie) a teda aj logicky inu zakladnu dosku + ma H/HQ procesor + GTX860M grafiku je VN7-591G. Model VN7-571G, ktory mas aj Ty, ma mechaniku + 1 ventilator + U procesor + GT840M(niekde aj GTX850M).

To su zakladne rozdiely a na zaklade nich maju inu zakladnu dosku, s inym layoutom samozrejme, a teda model VN7-571G by mal mat M.2 slot na druhej strane dosky, ktoru nevidno na obr. Tak ako sa pise aj v tej recenzii, z ktorej su obr.

Ono sa to tam dokonca priamo pise, v sekcii Wartung/Udrzba:
"Um beim VN7-571G Zugriff auf den Arbeitsspeicher und die SSD zu bekommen, muss die Hauptplatine ausgebaut werden. Wir haben darauf verzichtet, um sie nicht zu beschädigen. Beim VN7-591G ist die SSD direkt zugänglich."

Volny preklad:
"Pre ziskanie pristupu k RAM pamati a SSD v modeli VN7-571G musi byt zakladna doska "vybrana"(t.j. musi byt pristup na druhu stranu). Zdrzali sme sa toho kvoli pripadnemu poskodeniu. V modeli VN7-591G je SSD priamo pristupne."


no pokud by to tak bylo tak bych se aspon nemel ceho bat :)
ale ptal jsem se proto protoze jsem nasel jedno Nitro ktere melo tu horsi grafiku 840M s mechanikou a tam pry nebyl m.2 slot - nevim jen tipuju ale ze by to mozna byla ta edice ktere chybi nakonci to Edition? nevim

SeTTi píše:je tam 1x 8gb, takže druhý slot je volný.

Já v těch dvou vidím rozdíl jen v tom kolik najednou do toho chce člověk vrazit. 23k základ a pak počkat a dokoupit za 1800,- m2 + 1500,- 8RAM se už také přibližuje.
Každopádně ten 1TB HDD půjde ven. Jednak dělá bordel, a jednat je strašně zabržděný. Ale s tím jsem počítal od začátku.


jo tak o tom samozrejme vim, pokud bych vzal ten novejsi model ze bych v prubehu dobu dokoupil za 2000/3000 tisice nejake ssd (spis uz ale 256) a pak dalsi ramky (pokud bych musel koupit jen jednu 8gb tak 2000kč a pokud by to bylo osazene 2x4 tak bych musel koupit 16gb kit za 4000kc)
takze by me casem ten upgrade na 16gb ram a (aspon) 256 ssd vysla na plus minus 6tisic
takze ve vysledku by byla cena 34tisic vs 30,7 kolik by stal ten top model u ktereho bych mel ale porad jen 128gb ssd a za tech 700kc bych musel dokoupit ac wifinu a vymenit

ale zase bych tam mel tu vetsi pamet na grafice, budu stim delat hlavne photoshop dreamweaver visualstudio vmware a pak hry no (d3,sc2,btf4 a az vyjde gtacko tak i gta5) tak se prave zamejslim jestli se mi spis nevyplati jit do ty zezacatku levnejsi ale po upgradu o trochu drazsi variante s vic gddr5 protoze obcas ty prevody grafika apod docela zerou :/ no jeste to promyslim, jedu pro nej v patek tak snad se doty doby na 100% rozhodnu :D
LAPTOP = HP Spectre x360 13 Dark Ash Silver (i7-8565U, 16GB DDR4..)
EGPU = Mantiz Venus MZ-02 Space Grey + PSU Corsair SF600 600W 80 Plus Gold
GPU = PowerColor AMD Radeon RX Vega 64 8GB HBM2
DISPLAY = Samsung C27FG73 | ROUTER = NETGEAR Nighthawk X4S R7800

keoanu
občas se tu ukáže
Příspěvky: 82
Registrován: 09 lis 2009 20:11

Příspěvekod keoanu » 04 úno 2015 19:04

Ak sa mozem spytat, kde si nasiel VN7-571G verziu (s 840M a ODD), kde vraj nebol M.2 slot?

Ono to asi vyznieva z toho, ze ten slot nevidno, ked otvoris notebook, tak ako pri verzi VN7-591G, kedze je(podla mne dostupnych info) na druhej strane zakladnej dosky, tak ako u verzie VN7-791G (na tej strane, kde su RAM moduly).

Podla mna vsetky verzie nitra VN7-571G, VN7-591G a VN7-791G maju M.2 slot.

Edit: Nasiel som na nete, ze existuje aj strucny navod na upgrade pre VN7-571G verziu [VN7-571G Upgrade SSD, RAM Guide].
Tym su uz hadam vsetky dohady, ci VN7-571G verzia (840M+ODD) ma alebo nema M.2 slot, ukoncene :-)

SeTTi
chodí sporadicky
Příspěvky: 9
Registrován: 28 led 2015 08:16

Příspěvekod SeTTi » 04 úno 2015 21:06

m1chael. Ty 4gb nevyužiješ u notebooku, je to jen na 4k rozlišení a na to ta GPU nemá propustnost.
1x8gb tam je psané od výrobce tak bych se nebál, že tam bude 2x4.
Ten top model má stejně klasicky hdd na data. Já ho vyměním za 120ssd+m2 takže získám 240 a to bohatě stačí na vše. Na data mám dva externí disky.
Takže jediný rozdíl co tu je bude i5 vs i7. i7 prý víc topí, ale za to ruku do ohně nedám jen jsem to někde četl. Mě stačí i5. Stějně hry běhají primárně z gpu.
Acer Aspire V15 Nitro Black edition - i5, gtx680m, 8gb ran,hdd

Acer TravelMate TG3820TG - i5, hd5650, 8gb ram, ssd

m1chael
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 223
Registrován: 23 led 2008 20:32

Příspěvekod m1chael » 04 úno 2015 22:00

SeTTi píše:m1chael. Ty 4gb nevyužiješ u notebooku, je to jen na 4k rozlišení a na to ta GPU nemá propustnost.
1x8gb tam je psané od výrobce tak bych se nebál, že tam bude 2x4.
Ten top model má stejně klasicky hdd na data. Já ho vyměním za 120ssd+m2 takže získám 240 a to bohatě stačí na vše. Na data mám dva externí disky.
Takže jediný rozdíl co tu je bude i5 vs i7. i7 prý víc topí, ale za to ruku do ohně nedám jen jsem to někde četl. Mě stačí i5. Stějně hry běhají primárně z gpu.


no ja delam ve photoshopu a pak upravv videi takze tam se mi kazdej gb navic hodi :) kdyz hodim napr 100 a vic fotek raw tak to sezere fakt dost
ale jinak co se tyce her tak ano tam je zrovna u 860m 4GB GDDR5 vs 2GB jedno to je prvda.
ktem cpu, no prave tady se mi zda zbytecne koupit tu nejlevnejsi variantu :/ ale nemel sem to nitro s i5 a i7 vruce takze tohle je jen muj nazor, ale tyhle obe cpu maj stejne tdp 47w a to dvoujadro ma dokonce vyssi zakladni takt takze tady si nemyslim ze by rozdil v teplote mezi nima byl nejakej rozdil. ale pokud tu je nekdo kdo mohl otestovat obe varianty budu rad kdyz napise jakej mezi tim je rozdil.

keoanu píše:Ak sa mozem spytat, kde si nasiel VN7-571G verziu (s 840M a ODD), kde vraj nebol M.2 slot?

Ono to asi vyznieva z toho, ze ten slot nevidno, ked otvoris notebook, tak ako pri verzi VN7-591G, kedze je(podla mne dostupnych info) na druhej strane zakladnej dosky, tak ako u verzie VN7-791G (na tej strane, kde su RAM moduly).

Podla mna vsetky verzie nitra VN7-571G, VN7-591G a VN7-791G maju M.2 slot.

Edit: Nasiel som na nete, ze existuje aj strucny navod na upgrade pre VN7-571G verziu [VN7-571G Upgrade SSD, RAM Guide].
Tym su uz hadam vsetky dohady, ci VN7-571G verzia (840M+ODD) ma alebo nema M.2 slot, ukoncene :-)


ja nikde nikdy nenapsal presnej typ kterej by to mel byt co nema m2, ale nasel jsem na netu nekolik recenzi am teardownu kde byl ten uplne nejobycejnejsi model s dvoujadrem a nejhorsi gpu kde byla i mechanika a tam ve vnitr m2 nebyl. (jinak vybiram si jaky nitro poslednich asi pet deset dni takze jsem prosel fakt hromady recenzi testu teardownu benchmarku apod takze si presne nepamatuju kde jsem na toto narazil ale pokud bys moc chtel tak se to muzu pokusit zpetne dohledat. zhlavy myslim ze to byla ta patnactkova verze bez toho edition ktera ma dvd, myslim ze to bylo Acer Aspire V15 NX.MQKEC.002 ale nastopro to nevim. kazdopadne m2 slot zdruhe neboli spodni strany to ma snad jen sedmnactka ne patnactka pokud se nepletu)

tak proto sem se chtel jen ujistit ze u toho prostredniho modelu bude. ale jak mi tu uz nekdo napsal tak prej urcite je takze tohle sem uz vyresil

EDIT: jo jo tohle sem uz vyresil ale i tak jeste jednou dik tobe za nalezeni tohodle trdownu aspon vim ze by mel bejt u komplet vsech :) clovek radeji predem proveri nez abchy si rikal koupim verzi bez m2 ssd a po pul roce kdy dokoupi ssd zjisti ze tam ten slot neni :D dikec
LAPTOP = HP Spectre x360 13 Dark Ash Silver (i7-8565U, 16GB DDR4..)
EGPU = Mantiz Venus MZ-02 Space Grey + PSU Corsair SF600 600W 80 Plus Gold
GPU = PowerColor AMD Radeon RX Vega 64 8GB HBM2
DISPLAY = Samsung C27FG73 | ROUTER = NETGEAR Nighthawk X4S R7800

m1chael
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 223
Registrován: 23 led 2008 20:32

Příspěvekod m1chael » 04 úno 2015 23:24

jen bych se chtel jeste zeptat na 6 otazek

1. (pro majitele verzi s m2 ssd) kolik ma uzivatel po prvnim zapnuti uzivatel k dispozici mista na tom ssd?

2. pokud bych vzal verzi bez m2 ssdcka, rikam spravne kdyz si myslim ze ten sroubek co drzi m2 ssd je nejaky uplne normalni typ nebo jde o nejaky atipicky typ?

3. (pro majitele nitra kteri ho maji uz delsi dobu aspon mesic a vic) jaka je realna teplota cpu pri normalni zatezi, a ve hrach? nemyslim nejake testovani furmarku apod ale doopravdy realne teploty,ja jestli je u tohoto notebooku doopravdy nutne rucni kompletni schozeni turboboostu nebo ne

4. (pro majitele nitra kteri ho maji uz delsi dobu aspon mesic a vic) jaka je kvalita šasi? vim neni to zadny hlinik nebo nejakej specialni komponenty jako ma napr lenovo x1, ale jde mi o to jestli ty plasty jsou aspon prumerne dobre
/ osahal jsem si notebook v showroomu ale to bylo jen na par minut tak bych radeji vedel jak to vidi uzivatele co ho maj uz delsi dobu doma /

5. (toto je otazka pro vsechny majitele nitra co ho uz zkousell otevirat) dival jsem se na nekolik videi a je tam videt ze po odsroubovani sroubku se z horni strany musi ta klavesnice vycvakavat. a tady bych se rad zeptal jak to jde a jestli je u tohoto modelu nutne se bat pripadneho oteviratni
/ protoze co jsem videl na videich tak to vypada ze ty plastove pacicky jsou takove dost male a ze by se je dalo hodne lehce zlomit a potom to je vcudu /

6. jak je to s Display Bleedingem u toho IPSka co je v nitrech?
je to stejna hruza jakou maji ty ipska u zenbooku od asusu kde je to fakt hruza?
LAPTOP = HP Spectre x360 13 Dark Ash Silver (i7-8565U, 16GB DDR4..)
EGPU = Mantiz Venus MZ-02 Space Grey + PSU Corsair SF600 600W 80 Plus Gold
GPU = PowerColor AMD Radeon RX Vega 64 8GB HBM2
DISPLAY = Samsung C27FG73 | ROUTER = NETGEAR Nighthawk X4S R7800

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8847
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 05 úno 2015 09:30

3) Běžně při hrách tak 90°C, v Crysis mám v průměru asi 94°C a občas se mi stalo, že na chvíli výkon spadl. Používám ale ten windows profil bez turba a jede to se stejnýma fps a teploty 80°C. ...To se týká procesoru. Grafika ta hřeje minimálně.

4) Kvalita šasi je podle mě super. On to neni vyloženě plasťák a právě třeba ta odolnost se podobá notebookům jako X1. Teď mám ASUS G551, kde mě neuvěřitelně štvou studené hliníkové opěrky na ruce, takže za mě je volba materiálů u Nitra nejlepší možná. Přenáším ho občas za roh a nekroutí se. Nosim ho každý den v batohu už měsíce a nic mu neni.

6) Můj kus je v pohodě. V noci s vyšším jasem displeje na celé černé obrazovce to je vidět. Jinak by mě to tam nepadlo hledat. Nicméně u těch IPS to bývá kusová záležitost. Když to ale porovnám celkově kvalitou s TNkama, tak je to o několik levelů výše.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)


Zpět na „notebooky Acer“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů