Aspire V Nitro

notebooky Acer (Aspire, TravelMate) a vše kolem
m1chael
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 223
Registrován: 23 led 2008 20:32

dotaz na model: Acer Aspire V15 Nitro II (VN7-592G-78K5)

Příspěvekod m1chael » 22 čer 2016 03:26

tato verze VN-592G-78K5 s 512GB SSD (bez klasickeho plotnoveho disku) ma po rozmontovani stale pritomny kabel k sata disku?

ps: Zde mozn podotázka :) předpokládám spravne ze ten ssd bude v tom pcie portu? Není to ochcane tak ze tam je to ssdcko propojené na satu? Doufám ze je v pcie portu, když ty levnější arianty s 128gb+plotnak aji ssdcko v pcie a plotnovej jako sata

Chci se zeptat, rad bych koupil tuto verzi VN-592G s ssd diskem ale potrebuji alespoň 256gb ssd a všechny ostatní maji jen 128gb, takže připadá v úvahu jen tato varianta. (Pak už jsou asi jen dve dražší okolo 40,49tisicu. Tato je za 37,9t.)

Jenže chci tam mit i disk plotnovy na data a tu tento nemá, to ze si ten disk mohu koupit a sam namontovat to chápu...me ted spis jde o to ze jestli tato verze když se rozebere ma uvnitř ten speciální kablik který ma proprietární koncovku do základní desky a na druhé straně klasicky sata konektor?

Ptám se proto ze samotný kabel na internetu nejde sehnat a tak pokud by uvnitř notebooku nebyl tak bych si tam jen tak druhy disk nedal.

Ptám se proto ze u první verze Nitra to takto bylo ze varianty jen s ssd diskem tam ten kablík na druhy disk neměli.

Tak bych chtěl podekovat vsem majitelům co ho mají a rozebrali ho už za feedback. Moc by mi to pomohlo. Předem dekuju kazdemu kdo da nějaké info.
AMD 1950X, H115i, Vega64, ASUS ZENITH, G.SKILL 16GB Z RGB, KC1000 480GB MLC, Seasonic SSR-1000TD, PHANTEKS Enthoo Pro M
Acer A515-51G (i5-8250U,..)
Samsung C24FG73, Logitech G810, G703, GPowerPlay, NETGEAR Nighthawk X4S, OnePlus 5, DXRacer RV001/N

slofman
občas se tu ukáže
Příspěvky: 37
Registrován: 31 kvě 2008 19:22

Příspěvekod slofman » 25 čer 2016 15:05

Teploty notebooku po roku od zakúpenia. Teplota v izbe 28°C tri hodiny hraná hra Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, priemerne FPS 45 . Na notebooku hrávam priemerne tri hodinky denne a aj po roku má fajn teploty. Plasty sú absolútne v poriadku a notebook ide ako nový.
Obrázek
Acer Aspire V15 Nitro VN7-591G-51CY
Lenovo ThinkPad T61-7663
Acer Aspire 5112WLMi

Rapier
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 148
Registrován: 28 srp 2008 13:51
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod Rapier » 15 črc 2016 09:34

Mám zajímavý postřeh. Nedalo mi to a furt jsem musel přemýšlet čím, že to, že můj soukromý V15 s i5-4210U a 52497 mWh baterii (nyní 19,9% opotřebení - po 1 roce +) vydrží jen 2,5-3 hod ve Windows 10 při kancelářské práci a surfování po netu. Včera jsem udělal factory reset do Windows 8.1 a nyní mám výdrž na plnou baterii 4,5-5 hod při stejných činnostech a vybíjecí výkon také klesl v idle.

Přijde mi to, že Windows 10 nejsou moc dobře optimalizované na baterii nebo chyba byla, že jsem udělal upgrade, ne čistou instalaci. Na pracovním laptopu mám W10E a výdrž s i5-5200U 10,5 hod.

PS: na Nokia Lumia 930 jsem taky udělal upgrade na W10Phone a zaregistroval vyšší nároky na HW a vyšší spotřebu.
Osobní: Acer Aspire V15 Nitro - Intel Core i5 4210U Haswell, 15.6" 1920x1080 IPS, 8GB RAM, GeForce 840M
Pracovní: Acer TravelMate P645-S, i5 5200U, 14" 1920x1080 IPS, 12GB RAM, Intel HD5500

TJK81
chodí sporadicky
Příspěvky: 2
Registrován: 07 srp 2016 17:54

Příspěvekod TJK81 » 07 srp 2016 18:03

Dobrý den všem,
mám tento NTB. ve verzi VN7-591G s dedikovanou grafikou GTX860m.
Dneska dopoledne jsem hrál hru SWTOR a během hraní mi system spadl do modré smrti a PC se restartoval. Když jsem hru chtěl znova spustit hra šla hrozně sekaně. Když jsem ji vypnut a šel jsem do správce zařízení zjistil jsem že tam dedikované grafiku vůbec není a zobrazuje se jen integrovaná HD4600. Nechtějí se přeinstalovat ovladače protože nenajdou grafiku. Zkoušel jsem i přeinstalovat win (Win10Home)... Bezúspěšně. Grafika ve správci zařízení není. Není ani v HWinfu. Může se stát že že jsem ji "upekl"?.
Díky

roman2277
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 9640
Registrován: 30 dub 2008 10:22
Bydliště: okolí Prahy

Příspěvekod roman2277 » 08 srp 2016 16:22

Je to pravděpodobné.
MSI GT73,HP G 430,Ipad Pro 10.5 256GB
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

orgasmic
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7727
Registrován: 23 dub 2007 08:54
Bydliště: International

Příspěvekod orgasmic » 08 srp 2016 17:21

Pokud si dobře pamatuju, tak když jsem měl notebook s Optimus, tak jsem ve správci zařízení také viděl jen Intel GPU.

Tím netvrdím, že nemáš notebook rozbitý.

Zkus stáhnout ovladače ze stránek Aceru, odinstaluj aktuální a v režimu Nouze nainstaluj stažené.
Nejdříve se instalují na Intel GPU a pak na dedikovanou.
Jestli to nepujde, tak bude asi nVidia v řiti.
Asus G703VI

TJK81
chodí sporadicky
Příspěvky: 2
Registrován: 07 srp 2016 17:54

Příspěvekod TJK81 » 09 srp 2016 18:34

Ty ovladače po tom co se to stalo ani nešly odinstalovat. Celou dobu jsem grafiku provozoval na ovládačich přímo od Aceru. Už se mi s tím nechtělo laborovat. Je na reklamačce. Každopádně by to bylo poprvé co bych upekl grafiku. Za cca 12 let a 4 notesy s dedikovanýma grafikama. Dám pak vědět jak jsem dopadl.

orgasmic
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7727
Registrován: 23 dub 2007 08:54
Bydliště: International

Příspěvekod orgasmic » 10 srp 2016 02:51

Ok, dej pak vědět.

Ona sama grafika odejít nemusí...může se snížit účinnost chlazení, odejít větráček, chyba power managementu...je tam vícero možných příčin.

Proto se vyplatí občas spodek notebooku sundat a pročistit, co se dá.
Notebook potřebuje také péči :D

Nebo když člověk využívá častěji výkon u her například, tak občas zkontrolovat teploty...třeba přes HWiNFO.
Asus G703VI

SpartanJay
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 168
Registrován: 05 kvě 2008 00:45

Příspěvekod SpartanJay » 04 zář 2016 21:05

Ahoj, mam Nitro asi 3/4 roky,prenasel jsem ho snad 3x, zachazim s nim jsko v bavlnce a ted v posledni dobe jsen zjistil, ze notebook ma nejakou volnou stribrnou mrizku od chladici pruduchu..vpodstate jako by to bylo zacvakavaci.
Nevim, jestli to bylo volnejsi uz pri koupi ci zda to je normalni..kazdopadne me to stve.
Muzete nekdo zkontrolovat?

slofman
občas se tu ukáže
Příspěvky: 37
Registrován: 31 kvě 2008 19:22

Příspěvekod slofman » 03 říj 2016 07:57

Ahoj.
Chcel by som na Acer Aspire V15 Nitro VN7-591G-51CY rozšíriť pamäť RAM z originálnych 8GB na 16GB ktoré moduly by som mal kúpiť? A taktiež chcem väčší HDD, máte nejaký tip?
Acer Aspire V15 Nitro VN7-591G-51CY

Lenovo ThinkPad T61-7663

Acer Aspire 5112WLMi

michalko58

Příspěvekod michalko58 » 08 lis 2016 09:17

Caute,

aj vam zacali z nicoho nic (ziaden pad ani servisny zasah) rezonovat v poslednej dobe reproduktory pri prehravani videa ako na mojom VN7-592G?

Neviem ci je na vine najnovsia verzia Dolby Audio (skusal som preinstalovat, problem zostal) alebo nejaka aktualizacia GomPlayeru ale posledny mesiac sa s tym stretavam...

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8774
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 08 lis 2016 10:07

Pokud to dělá jen v jednom přehrávači, tak by to bylo přebuzení v něm (takové to softwarové zesílení, které nad 100% dělá ořez toho nejhlasitějšího). Chce to vyzkoušet ve více programech.
Diagon Swarm - blog :arrow: http://notebookblog.cz
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, GTX860M)
14" ThinkPad T400
14" HP EliteBook 840 + dock + 3xLCD

michalko58

Příspěvekod michalko58 » 08 lis 2016 12:29

Ok, skusim, len ono to robi akosi nepravidelne, tak to bude tazsie...

EDIT:

Vyskusane. Na mieste kde dochadza k rezonancii v Gomplayeri (pri zapnutom aj vypnutom Normalizeri), v tom istom videu prehravanom cez VLC k rezonancii nedochadzalo. Hlasitost vo Windowse sa medzitym nezmenila.

Teraz by ma zaujimalo, ze kde konkretne ma Gomplayer problem a co mam prestavit, aby to fungovalo aj v nom (je to moj oblubeny prehravac)...


EDIT 2: Zda sa, ze pomohlo resetovanie Gomplayeru do tovarnych nastaveni a povolenie HW akceleracie. Pre istotu som este raz preinstaloval aj ovladac a snad to uz bude ok. :-)

slofman
občas se tu ukáže
Příspěvky: 37
Registrován: 31 kvě 2008 19:22

pamäť

Příspěvekod slofman » 15 lis 2016 12:49

No, kúpil som na ebay od Angličana použitú: Samsung RAM 8GB, 204-pin SODIMM, DDR3 PC3L-12800, 1600MHz, M471B1G73DB0-YK0
cena bola: Item Total: £34,99 GBP, Shipping: £8,00 GBP, = €50,56 EUR

Obrázek

Ak niekoho zaujíma ako vyzerá rok a štyri mesiace nečistený notebook z vnútra tak tu https://postimg.org/gallery/q5i0i8f2/ nejaké fotky. Podľa mňa to nieje moc znečistené. Sa normálne čudujem odkiaľ má ten notebook toľko výkonu keď vnútri skoro nič nieje, až som mal strach aby som nezlomil základnú dosku, také je všetko minimalistické. Ďalej ma prekvapilo že stačilo vyskrutkovať štyri skrutky a odpojiť pár konektorov a doska sa dala vytiahnuť, super riešené, chválim veľmi.
Acer Aspire V15 Nitro VN7-591G-51CY

Lenovo ThinkPad T61-7663

Acer Aspire 5112WLMi

orgasmic
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7727
Registrován: 23 dub 2007 08:54
Bydliště: International

Příspěvekod orgasmic » 15 lis 2016 13:42

A to se vyplatí, když nová stojí méně :D
Asus G703VI


Zpět na „notebooky Acer“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů