Aspire V Nitro

notebooky Acer (Aspire, TravelMate) a vše kolem
Uživatelský avatar
Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7492
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 02 dub 2016 22:53

michalko58: M2x3mm. podla mna tam nebude ak to nie je konfiguracia so ssd. ja som ju v predatorovi nemal. k Samsungu EVO tiez nebola.
Predator 15, T410, MBP 13 Early 2015, iPad Air, Kindle Fire HD 8, Nexus 7

michalko58

Příspěvekod michalko58 » 05 dub 2016 15:36

Vdaka za odpoved, taku by som teoreticky mohol mat aj niekde doma.

Upravene 5.4.2016, po doruceni VN7-592-54U4. Predosle otazky zmazane kedze som sa nedockal odpovedi a uz to vidim realne.

Mam vsak dalsiu otazku, ohladne wifi: Aj vam dosiel model s kartou od Atheros - konkretne Atheros/Qualcomm QCA6174 802.11ac?

Pytam sa preto, lebo "experti" na Alze uvadzaju podporu WiDi, tak som odtial vydedukoval, ze by vnutri mala byt karta od Intelu. Tiez som tu na fore cital o problémoch s kartami od Atherosu, tak sa pytam ako to ma byt - hlavne predtým ako ho zacnem rozoberat kvôli RAM a SSD, ci ho nemma rovno vratit radsej... Rolling Eyes


Vdaka

sajty
chodí často
Příspěvky: 880
Registrován: 18 bře 2014 16:09
Bydliště: Praha

Příspěvekod sajty » 05 dub 2016 15:41

Pamatuji si,že se o tom dost namluvilo.Problémy s WiFi servis řešil rovnou výměnou síťovky.Problémy ale neměli všichni,je to o štěstí.
Acer Predator G9-591 (i5-6300HQ, GTX 970M, 16GB RAM, Samsung 860 EVO 250GB + 1TB HDD)
Acer Aspire S13 S5-371 (i5-6200U, Intel HD520, 8GB RAM, 256GB SSD)

Torment
chodí sporadicky
Příspěvky: 7
Registrován: 08 dub 2015 08:47
Bydliště: Ústí nad Labem

Příspěvekod Torment » 05 dub 2016 16:28

michalko58 píše:Mam vsak dalsiu otazku, ohladne wifi: Aj vam dosiel model s kartou od Atheros - konkretne Atheros/Qualcomm QCA6174 802.11ac?


Starší model VN7-571G (Broadwell) měl Atheros a vše bylo v pořádku.
Nynější model BE II VN7-592G-741S má Atheros QCA6174 802.11ac a jede parádně s lepším dosahem. Řekl bych že u nových BE II je už vše vychytáno a problém s wifi by nastat neměl jako u starších modelů.
Aspire V15 Nitro BE II VN7-592G-741S
i7 6700HQ
16GB DDR4 2133MHz
GTX 960M 4GB
512GB 960Pro NVMe
500GB 850EVO

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8722
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 05 dub 2016 17:12

Problém Atheros Wifi se týkal jen těch 802.11n. Ti, co už mají modul s 802.11ac, jsou v pohodě.

Nicméně WiDi tam podporované samozřejmě není. To je jen na Intelu.
Diagon Swarm - blog :arrow: http://notebookblog.cz
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, GTX860M)
14" ThinkPad T400
14" HP EliteBook 840 + dock + 3xLCD

michalko58

Příspěvekod michalko58 » 05 dub 2016 22:47

Ved prave o to WiDi mi ide, ze by som ho rad mal. Je pravda, ze som ho pouzil zatial iba 1x ale aj tak...

Asi mi s tym nic neurobia ale keby som sa rozhodol a kupil na eBay Intel kartu, fungovala by aj 8260ac? Na strankach Aceru, maju pri jednom popise biosu uvedene, ze pridali podporu pre 7265. Dufam, ze Acer nezaviedol take obstrukcie ako Dell/Lenovo a spol., ktori blokuju iny hw.

Postup rozoberania kvôli pridaniu RAM a SSD je rovnaky ako pre vn7-571g alebo skor ako pre vn7-792g? Pri 571g sa oproti 792g modelu nemusi(?) vylupnut ten zadny strieborny horny kryt za displejom - podla týchto videi:

vn7-571g: https://www.youtube.com/watch?v=xGsPqWtYXXw

vn7-792g: https://www.youtube.com/watch?v=0hT2ZCEzI78

Je to rozdiel 15" vs. 17" alebo verzii Nitra I a II? Nemate niekto nahodou servisny manual k tomuto modelu?

Dalej, podarilo sa tam niekomu dostat W7? Ako je to s ovladacmi? Cital som o problémoch s Touchpadom. Tieto W10 vazne nemusim.

Budem velmi vdacny za odpovede.

Uživatelský avatar
Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7492
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 06 dub 2016 09:43

michalko58 píše:Ved prave o to WiDi mi ide, ze by som ho rad mal. Je pravda, ze som ho pouzil zatial iba 1x ale aj tak...

widi bolo mozno zaujimave pred par rokmi ked alternativou bolo len drahe wireless hdmi. teraz uz mas aj miracast, chromecast, airplay, steam link a co ja viem co este a vsetko ostatne funguje na vsetkych znackach wifi. a minimalne miracast adaptery su vyrazne lacnejsie ako widi a podporuju to uz aj niektore TV priamo. 20eurovy ezcast dongle z dx.com dokaze viac ako 80eurovy belkin widi adapter (oba mam doma).
Predator 15, T410, MBP 13 Early 2015, iPad Air, Kindle Fire HD 8, Nexus 7

michalko58

Příspěvekod michalko58 » 06 dub 2016 09:59

2 Ghost: Miracast od nejakej verzie je kompatibilne s WiDi. Mame doma TV od Philipsu, s ktorou to funguje, cize ziaden adapter naviac netreba.

Pre doplnenie po live chate s podporou Acer.cz:

WiDi nepojde, pretoze grafika na CPU je zablokovana :shock: Nemam momentalne notebook pri sebe ale na predoslom modeli to bolo povolene. Zeby to blokovali kvoli TDP?

Servisny manual je majetkom spolocnosti Acer a dotycny k nemu nema pristup, maju ho technici. Ak by ho aj poslal, vraj by ho vyhodili. Toto sice chapem, ale na fore acerfans.ru niekomu z ruskej podpory poskytli aspon jeden obrazok odtial. Ohladne rozoberania nevedel povedat nic konkretne (ani po poslani linku na YouTube - bohvie ci ho pozrel) a vraj servisaci rady na dialku nedavaju - riesia iba fyzicky na mieste.

Doplnenie komponentov v servise by stalo 25,- € ale citujem: "Pokud rozeberete notebook, o záruku nepřijdete."

W7 som s nim nerozoberal ale nasiel som na acerfanbs.ru nejake ovladace: http://acerfans.ru/drivers/1789-drayver ... -592g.html
Vyskusam, ked a mi podari nahodit RAM a SSD.

Teda jedinou otazkou pre mna zostava ten strieborny kryt za displejom, ci sa dava alebo nedava prec.

roman2277
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 9581
Registrován: 30 dub 2008 10:22
Bydliště: okolí Prahy

Příspěvekod roman2277 » 06 dub 2016 15:20

Windows 7 je už mrtvej OS.Win 10 má budoucnost.To časem pochopíte.
MSI GT73,HP G 430,Ipad Pro 10.5 256GB
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

michalko58

Příspěvekod michalko58 » 06 dub 2016 15:42

Mrtvy mozno, ale automaticke aktualizacie bez kontroly pouzivatelom su pre mna NO-GO. Snad to raz v Microsofte pochopia, ale to je skor na debatu do iného vlakna.

michalko58

Příspěvekod michalko58 » 11 dub 2016 08:26

Tak W7 sa zda, ze nie je mozne nainstalovat. Neexistuju ovladace od Intelu... Nekona sa kvôli nim ziaden zvuk :evil:

Ako riesite typicku klavesovu skratku Fn+F3? Pod W7 s Launch Managerom funguje klasicky WiFi+BT, pod W10 iba prepina rezim lietadla (=zap./vyp.WiFi). Je nejaky sposob ako toto zmenit?

Skusal som aj Linux Mint 17.3 (zatial iba Live usb), ale odmieta tam ist touchpad, ked je prepnuty v biose na Advanced. Ak je prepnuty na Basic, tak sice ide, ale zas vo W10 sa sprava ako obycajna PS/2 mys, takze nefunguje multidotyk. Nuz co, dan za kupu novinky... :?

roman2277
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 9581
Registrován: 30 dub 2008 10:22
Bydliště: okolí Prahy

Příspěvekod roman2277 » 11 dub 2016 10:10

Tak už jsi pochopil moji větu o Windows 7? Microsoft časem všechny přinutí přejít na Windows 10.
MSI GT73,HP G 430,Ipad Pro 10.5 256GB
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

michalko58

Příspěvekod michalko58 » 11 dub 2016 12:34

Len tuto je aj spolupachatel - Intel. Keby vydal ovladace na Serial IO a Management Engine aj pre W7, vsetko by bolo funkcne. Acer ma pre TravelMate so Skylakom ovladace aj pre W7, cize ist by to slo, keby bola vola...

Mimochodom uz sa mi podarilo zahltit W10 tak, ze bol potrebny tvrdy restart. Stacilo dat vytvorit bootovatelne CD Trend Micro - postupne zahltil pamat (16GB!!!) na 100% a nebolo mozne ho ukoncit cez spravcu uloh, pretoze ten tiez nebol schopny nabehnut.

Ovladace na grafiku Intel som musel nahodit este pred tym ako si ich stiahne W10 sam, inak odmietne Intel Update utility aktualizovat ovladace s hlaskou, ze sa mam obratit na vyrobcu a nejde ich nahodit ani po spusteni normalnej instalacky. A vsetci vieme, ze vyrobca sa na to vykasle.
Toto vsetko s preinstalaciou (keby som nedoplnal SSD) by som musel absolvovat tak ci tak, lebo update na novsiu verziu W10 spomalil uz tak dost pomaly HDD, ze start a vypinanie trvalo dlhsie nez na starom notebooku s Vistou. Doslova sa desim dalsieho nevyziadaneho a nanuteneho) updatu.

Dalej, neviem preco, ale vo vlastnostiach siete W10 vobec neukazuje aktualnu rychlost pripojenia (WiFi) ale iba maximalnu (na rozdiel od W7, kde to bolo aspon priblizne).

GUI radsej nehodnotim, lebo to je individualne, ale nemoznost pripnut si program do ponuky start muselo vymyslat minimalne niekolko pomazaných hlav. Esteze, existuje ten Classic Shell.

Tolko krokov spat som necakal, co bolo dobre zrusili, co bolo zle, este viac zhorsili... :evil:

roman2277
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 9581
Registrován: 30 dub 2008 10:22
Bydliště: okolí Prahy

Příspěvekod roman2277 » 11 dub 2016 12:45

Neboj v červenci bude nový update.
MSI GT73,HP G 430,Ipad Pro 10.5 256GB
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

slofman
občas se tu ukáže
Příspěvky: 36
Registrován: 31 kvě 2008 19:22

Licencia Win 8.1/Win10

Příspěvekod slofman » 12 dub 2016 10:07

Ahoj
Zaujíma ma ak si na Acer Nitre zaregistrujem windows 8.1 na svoje meno/svoj microsoft účet ktorý by som si vytvoril a upgradnem ho do termínu 29.7.2016 na Win 10. Tak ako to bude z licenciu OS, keby som ho chcel predať? Dá sa tá licencia preniesť na iné meno?
Acer Aspire V15 Nitro VN7-591G-51CY
Lenovo ThinkPad T61-7663
Acer Aspire 5112WLMi


Zpět na „notebooky Acer“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti