Aspire V Nitro

notebooky Acer (Aspire, TravelMate) a vše kolem
Nicker
občas se tu ukáže
Příspěvky: 54
Registrován: 03 lis 2011 18:40

Příspěvekod Nicker » 04 led 2016 22:53

Poslední nainstalované updaty to ukazuje ty od Aceru někdy v říjnu.
EDIT: Na Aceru jsou na můj model 3 nové ovladače - touchpad (ten poslední dobou občas taky dělá bordel), wifi a BIOS

Castellano
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 265
Registrován: 11 srp 2008 22:01

Příspěvekod Castellano » 18 led 2016 21:06

Nevite nekdo. Jestli Acer Aspire V15 Nitro s i7 a 256 GB SSD ma volny slot na RAM? A jakou konkretne, abych mohl dokoupit do paru. Diky
Toshiba Qosmio F50-108

Nicker
občas se tu ukáže
Příspěvky: 54
Registrován: 03 lis 2011 18:40

Příspěvekod Nicker » 18 led 2016 21:29

Nainstaluj si Speccy a uvidíš...

slofman
občas se tu ukáže
Příspěvky: 37
Registrován: 31 kvě 2008 19:22

HDMI vychytávka

Příspěvekod slofman » 26 led 2016 09:51

Existuje nejaká vychytávka cez ktorú sa dá pripojiť k tomu jednému HDMI výstupu čo Nitro má dva 24 palcové monitory?
Acer Aspire V15 Nitro VN7-591G-51CY
Lenovo ThinkPad T61-7663
Acer Aspire 5112WLMi

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8843
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 26 led 2016 11:24

Matrox dělal nějaké aktivní převodníky, které ten signál uměly splitnout a v ovladači řešily, aby se to chovalo jako dva monitory. Nevim, jestli se to ještě vyrábí, ani jestli se to dělá i pro HDMI, ale určitě to nebude levné.

Řeším to USB3.0 dokynou DELL D3100.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

slofman
občas se tu ukáže
Příspěvky: 37
Registrován: 31 kvě 2008 19:22

Příspěvekod slofman » 26 led 2016 11:39

swarm dík za tip na tú DELL D3100 zvládne cez nu súčasne na dvoch monitoroch prehrávať full hd video? Napríklad na jednom monitore budem mať pustený VLC player a na druhom youtube alebo twitch
Acer Aspire V15 Nitro VN7-591G-51CY

Lenovo ThinkPad T61-7663

Acer Aspire 5112WLMi

Uživatelský avatar
Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7520
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 26 led 2016 11:43

swarm: robi, vola sa to dualhead2go. ale vstupy su afaik len VGA a DP a je to dost drahe (150+ eur). za tu cenu sa da kupit ten dell usb3 dok. obycajna usb grafika (usb2hdmi) asi vyjde najlacnejsie (cca 50 eur) a druhy monitor priamo z hdmi.
Predator 15, T410, MBP 13 Early 2015, iPad Air, Kindle Fire HD 8, Nexus 7

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8843
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 26 led 2016 15:04

2x full-HD video mi to zvládne.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

HonzaB
chodí sporadicky
Příspěvky: 12
Registrován: 07 lis 2015 16:44

Příspěvekod HonzaB » 29 led 2016 18:54

Pánové, jak vám šlapou vyměnění Predátoři? Ať se dívám na co chci, tak přemýšlím, že udělám druhý pokus. Žádný jiný se mi tolik nelíbí a opravdu to chlazení má výborné.

helps
občas se tu ukáže
Příspěvky: 87
Registrován: 28 srp 2008 12:27

Příspěvekod helps » 08 úno 2016 22:21

Zdravím :)

mám asi trošku hloupej dotaz, ale nevím si s tím sama rady. Začal mě zlobit touchpad a nevím, co dělám špatně, jakým gestem to zaviním nebo co. Čas od času se mi prostě stane, že se touchpad jakoby kousne, přestane fungovat standardním způsobem a když se s ním snažím pohnout tak jen vše označuje a jakoby něco chytí a přetahuje pryč, jak kdyby sem to měla označené na kopírování. Neumím to vyřešit a vždy pomůže jen restart. Nevím zkrátka čím to způsobím a jak uvést touchpad do normálu.... V takové situaci totiž pak nereaguje ani na normální poklepání... Vysvětluju to asi úplně blbě, ale tady jsou dva ilustrační snímky z dneška - prostě něco zřejmě zmačknu na touchpadu a on se jakoby rafne a když po něm přejedu tak namísto rolování stránky např. prostě jen označí a chytí cokoliv, co je na té stránce a krom toho přestane reagovat normálním způsobem. Stane se mi to tak třeba párkrát do měsíce, nicméně mě to dost štve. :roll: :oops:

http://i.imgur.com/ogiRtJM.jpg
http://i.imgur.com/4v4ynjf.jpg

Nicker
občas se tu ukáže
Příspěvky: 54
Registrován: 03 lis 2011 18:40

Příspěvekod Nicker » 08 úno 2016 23:57

Taky mi občas dělá šílenosti, ale vždycky pomohlo ho vypnout a znova zapnout (Fn+F7 v mém případě). Zkusil bych se podívat po jiném ovladači.

helps
občas se tu ukáže
Příspěvky: 87
Registrován: 28 srp 2008 12:27

Příspěvekod helps » 09 úno 2016 10:32

Jj, mě právě bohužel nepomůže ani vypnout a zapnout, furt je jakoby kouslej v nějakým divným režimu. No zkusím ještě zkouknout zahraniční diskuze a popřípadě kouknu po ovladačích, ale tím by to snad být nemělo?! Já jsem spíš myslela, že to způsobím nějakým mě neznámým gestem a že by se to pak třeba dalo nějak vypnout :)

Kafon
chodí sporadicky
Příspěvky: 1
Registrován: 15 úno 2016 13:36

Příspěvekod Kafon » 15 úno 2016 13:40

Discovery píše:Dobrý den, pořídil jsem si Acer Aspire V15 Nitro VN7-591G-58NM, tedy verzi s i5-4210H a 860m. Od počátku mi ovšem nepřipadal tak svižný, jak bych čekal, tak jsem ho zkoumal, až jsem narazil na problém s procesorem. Při spouštění jede vše v pořádku, a když rychle otevřu správce úloh(nebo třeba open hardware monitor), tak i vidím, že procesor jede naplno a takt se mění dle toho jak potřebuje. Problém nastává po chvíli (většinou do minuty, někdy ale funguje i pět minut správně), kdy se procesor přepne na 800 Mhz a už se z té frekvence nehne.

Zkoušel jsem ho vytížit nejrůznějšími způsoby, třeba spustit i PRIME95 a je vidět, že plně vytížím těch 800 Mhz, ale procesor takty nezvýší, ačkoli by měl. Zkoušel jsem změnit schéma napájení na vysoký výkon a nastavit tam nejrůznější minimální i maximální hodnoty v řízení spotřeby procesoru, zkoušel jsem provést update všech ovladačů i BIOSu. Zkoušel jsem notebook zapojený do sítě i jen na baterku. Zkusil jsem i odinstalovat Acer power management v naději, že třeba nějak agresivně drží cpu na nízkých taktech. A zkoušel jsem i obnovit notebook do továrního nastavení. Nic nepomohlo, procesor se stále na počátku rozjede správným způsobem, ale chvíli po startu prostě jako kdyby zaparkoval na úsporné frekvenci a už se nehne nehledě na to, jak moc ho vytížím.

Chtěl jsem se tedy zeptat jestli se někdo setkal s podobným problémem, nebo jestli někoho napadá nějaké jiné řešení? Jinak asi notebook obnovím do továrního nastavení a půjdu ho vrátit a budu chtít vyměnit za jiný kus, protože docela nutně potřebuji funkční notebook.


Ahoj, možná s křížkem po funuse, docela by mě zajímalo, zda jsi to již vyřešil, tady je můj příspěvek z jiného fóra:

Ahoj, mám sice V15 s i5-4210H, ale problém stejný, už jsem to tu řešil.

Určitě máš zapojený externí monitor přes HDMI. Přesně to se projevuje u mého kusu, pokud bootuju se zapojeným HDMI. Zjistil jsem, že se nesepne aktivní chlazení, procesor brzy reportuje PROCHOT (viz třeba program Intel Power Gadget) a zamkne se na nejnižší frekvenci.

Jediná pomoc je buď krátce po startu (do cca 2 minut) spustit aplikaci náročnou na procesor anebo, jak jsem psal výše, bootovat s vypojeným HDMI, počkat pár minut, pak zapojit, což je ale hrozná otrava.

Tento bug mě vytáčí k nepříčetnosti, na hotline aceru ze mě opakovaně dělali pitomce, že přece nemůžu chtít, aby jel proc pořád na 100proc že :angry2:
Už mám bohužel po záruce, možná, že kdyby nás bylo víc, uznají, že jde o konstrukční (snad softwarovou) vadu a vydají nějaký hotfix.

helps
občas se tu ukáže
Příspěvky: 87
Registrován: 28 srp 2008 12:27

Příspěvekod helps » 22 úno 2016 13:49

Ještě znovu dotaz k touchpadu - dají se někde vyloženě nastavit ty gesta? Protože to menu ve win 8 je takový hodně hodně odrbaný. Tak mě zajímalo, jestli se dá stáhnout jiný software/ovladač, aby se dal touchpad pořádně nastavit?

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8843
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 22 úno 2016 22:14

Nedá.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)


Zpět na „notebooky Acer“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti