Aspire V Nitro

notebooky Acer (Aspire, TravelMate) a vše kolem
Schrotty

ovladače

Příspěvekod Schrotty » 04 srp 2015 17:14

Děkuji mnohokrát za radu, už to funguje. Ještě se zeptám jestli je dobré aktualizovat všechny ovladače, když všechno ostatní funguje dobře.
Děkuji

alenka1234
chodí sporadicky
Příspěvky: 11
Registrován: 24 črc 2015 15:35

Příspěvekod alenka1234 » 07 srp 2015 11:29

Co se týče přehřívání při hraní her - řešili jste to přes nastavení "maximálního stavu procesoru"? Na kolik jste ho nastavili?

A chlazení systému jste při napájení ze sítě nechali aktivní?

Uživatelský avatar
Chlebovnik
stálý uživatel
Příspěvky: 3610
Registrován: 30 bře 2008 19:20
Bydliště: K-Vary / Brno

Příspěvekod Chlebovnik » 07 srp 2015 12:02

Mělo by to být 99 %. Pak by se nemělo aktivovat turbo. Nicméně sofistikovanější kontrolu frekvence CPU umožňuje například program ThrottleStop.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8843
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 07 srp 2015 15:15

Použij 95% pro max. Na hrách to nepoznáš a notebook bude o dost méně tepelně zatížený.

Teď v těch vedrech bych to doporučil asi u všech podobných notebooků (s výjimkou lenova y50, kde se turbo stejně okamžitě vypíná, ať už jsou okolo teploty jakékoli).
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

helps
občas se tu ukáže
Příspěvky: 87
Registrován: 28 srp 2008 12:27

Příspěvekod helps » 11 srp 2015 10:11

Tak už jsem taky konečně, zatím šťastným, majitelem Nitra. Mám jej jen pár dní a asi nejsem nijak extra náročný uživatel, ale za mě má palec nahoru. Srovnání mám např. s V7, který mi teda už bohužel nevrátili z reklamace a Nitro je zatím vítězem na plné čáře. I když tu dost lidí nadávalo na touchpad, tak musím říct, že oproti V7 je to velký pokrok a dá se celkem dobře používat, jde hlavně o zvyk. Na V7ce jsem rezignovala a koupila bezdrátovou myš po pár dnech. Displej mě taky celkem nadchl, pěkné pozorovací úhly atd. Zpracování také slušné, sice panty zavržou, ale jinak vše působí v pohodě. Wi-fi je naštěstí taky zatím v pořádku, šlape a nevypadává. Jediný trochu zklamání je výdrž na baterii, ale s tím už se holt musí počítat. Nějaký kompromis je vždycky.
BTW, instaloval tady už někdo úspěšně Win 10? Já se teda do toho moc nehrnu, ale zajímalo mě, jestli už má někdo vyzkoušené a jak to dopadlo.

Strejdo
občas se tu ukáže
Příspěvky: 49
Registrován: 22 lis 2009 10:21
Bydliště: Poprad

Příspěvekod Strejdo » 11 srp 2015 13:33

Akú konfiguráciu si si nakoniec vybrala?

vuLva
občas se tu ukáže
Příspěvky: 39
Registrován: 08 lis 2014 03:49

Příspěvekod vuLva » 11 srp 2015 15:51

helps: já už na nových W10 chvíli funguju.. provedl jsem nejprve upgrade aby se na W10 provedla aktivace a následně provedl čistou instalaci.. je to lepší a šlape to jak hodinky.. všechny nový ovladače jsou už na supportu Aceru.. jen bacha na to, po upgradu to smaže celý recovery, takže není návratu.. jedinně přes novou instalaci W8.1 nebo W10..

Uživatelský avatar
Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7520
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 11 srp 2015 16:18

vuLva píše:jen bacha na to, po upgradu to smaže celý recovery, takže není návratu..

treba si predtym spravit zalohu na USB http://acer--uk.custhelp.com/app/answer ... indows-8.1
Predator 15, T410, MBP 13 Early 2015, iPad Air, Kindle Fire HD 8, Nexus 7

helps
občas se tu ukáže
Příspěvky: 87
Registrován: 28 srp 2008 12:27

Příspěvekod helps » 11 srp 2015 16:53

@Strejdo mám tu verzi s úsporným procesorem ;) pro mě by cokoliv dražšího asi bylo zbytečný, nejsem náruživý hráč a potřebuju ho hlavně do kvůli škole a sem tam nějakej grafickej editor... zároveň, aby v poho zvládal vícero spuštěných věcí najednou a třeba streamování HD videí. Hry si zahraju, ale jen tak s mírou. Takže to pro mě byla jasná volba, navíc mi vraceli peníze za tu V7, takže to cenově odpovídalo a nemusela sem ani skoro nic připlácet.

@vuLva díky za report. Mě už se noťas dvakrát aktualizoval, ale Win 10 mi nenabízí, tak zatím žádný stres, ale zajímalo mě to.Zatím se do toho moc nehrnu, protože si říkám, že Win 8.1 zatím šlapou v pohodě a o nic tolik nepřicházím. :D

vuLva
občas se tu ukáže
Příspěvky: 39
Registrován: 08 lis 2014 03:49

Příspěvekod vuLva » 11 srp 2015 17:16

helps: moje pravidlo zní: pokud něco funguje, je lepší se v tom nešťourat a nechat to bejt tak jak to je jinak zbytečně ztratíš nervy a několik dní života jako třeba já :D

Hromovlad
občas se tu ukáže
Příspěvky: 20
Registrován: 21 srp 2011 21:51

Příspěvekod Hromovlad » 11 srp 2015 21:37

Pri vysokom vytazeni CPU mi dost casto zasne "sekat" prehravanie hudby v spotify / youtube / hocikde inde. Je to normalne? Na inych PC som sa s tym este nestretol..
Taktiez neviem, ci pouzite program f.lux, ale vzdy ked sa spusta nocny rezim, tak mi zacne sekat absolutne vsetko, vratane mysi. Co je dost otravne, ked sa to stane napr. pocas hrania nejakej online hry.

Uživatelský avatar
Chlebovnik
stálý uživatel
Příspěvky: 3610
Registrován: 30 bře 2008 19:20
Bydliště: K-Vary / Brno

Příspěvekod Chlebovnik » 11 srp 2015 22:06

To je normální. Nastav si ve fluxu pomalý přechod (60m).
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p

vuLva
občas se tu ukáže
Příspěvky: 39
Registrován: 08 lis 2014 03:49

Příspěvekod vuLva » 12 srp 2015 13:37

http://aeronet.cz/news/analyza-windows- ... h-a-hlasu/

tak to je síla! :shock: vesměs nic novýho pod sluncem v dnešní době, ale jakej na to máte názor lidi?

riki1
občas se tu ukáže
Příspěvky: 61
Registrován: 27 črc 2012 10:27

Příspěvekod riki1 » 12 srp 2015 15:42

Tak to sa mi nezda, ze by si Microsoft dovolil urobit taku vec, ze by zbieral udaje o tom ake klavesy som stlacal, napriklad pri https (sifrovanej) komunikacii povedzme s mojou bankou.

Tomu jednoducho neverim, ale pubertacky management co si nevidi dalej od nosa som uz zazil vela krat, tak kto vie. Uvidime ako sa to vyvinie dalej.

Ked som si precital, ze vo Win10 sa neda zakazat automaticky update OS, tak som o nom uplne prestal uvazovat. O win 8 som nikdy ani neuvazoval, takze mam stale win 7 co je asi najpodarenejsi OS od Microsoftu.

Vzdy si sledujem pomer odoslanych a prijatych dat, vacsinou je to u mna 1:10 az 1:5 (odoslane/prijate), ale par dni dozadu to bolo aj 1:2, podozrievam z toho Google CHROME prehliadac, ale nie som si isty. Takze spionov je vela, ale loging klavesnice by uz bola prilis silna kava.

alenka1234
chodí sporadicky
Příspěvky: 11
Registrován: 24 črc 2015 15:35

Příspěvekod alenka1234 » 12 srp 2015 21:30

riki1 píše:Tak to sa mi nezda, ze by si Microsoft dovolil urobit taku vec, ze by zbieral udaje o tom ake klavesy som stlacal, napriklad pri https (sifrovanej) komunikacii povedzme s mojou bankou.

Tomu jednoducho neverim, ale pubertacky management co si nevidi dalej od nosa som uz zazil vela krat, tak kto vie. Uvidime ako sa to vyvinie dalej.


Aeronet je ruská (a) konspirační propaganda nejhrubšího zrna, takže no stress :wink:

Nehrajete náhodou někdo GTA V? Mám všechny grafická nastavení na minimu (normal), jen rozlišení 1280x720 a hodně se mi to seká.. přitom by to měla grafika (GTX 860) na střední detaily pohodlně utáhnout, tak nevím, v čem je problém :?
http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeF ... 794.0.html


Zpět na „notebooky Acer“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů