Acer M5- win 8 - dlhé bootovanie

notebooky Acer (Aspire, TravelMate) a vše kolem
flyingislife
občas se tu ukáže
Příspěvky: 61
Registrován: 20 čer 2012 23:36

Acer M5- win 8 - dlhé bootovanie

Příspěvekod flyingislife » 30 dub 2014 09:38

Ahojte,
Mal som Acer M3 ale nakoľko bol viac v servise ako doma, rozhodli sa mi v aceri vymeniť notebook a iný ak chcem. Zvolil som M5ku nakoľko M3 sa mi dizajnovo vždy páčila a M5 je v hliníku.
Je na ňom však Windows 8 a po prvom načítavaní windowsu to pár hodín krásne fungovalo, uspával sa a vstával veľmi rýchlo. reštart krátky a rýchly. Po pár hodinách sa to začalo strašne dlho načítavať.. Napríklad pri zobúdzaní z klasického (nie hlbokého spánku) to trvá vyše 45sekúnd, proste čierna obrazovka a až potom prihlásenie do konta. Tak isto aj spustenie notebooku, po zobrazení loga acer sa asi 40 sekúd nič nedeje len čierna obrazovka a až potom vidím prihlásenie do konta.
Nemáte niekto info čo s tým? som z toho strašne nešťastný lebo notebook vyzerá skvelo no takéto problémy mu hrozne uberajú na mobilite.
Je to 500GB plus 20GB SSD disk a má zatiaľ len 4GB Ram.
ďakujem a každú radu.

riki1
občas se tu ukáže
Příspěvky: 61
Registrován: 27 črc 2012 10:27

Příspěvekod riki1 » 30 dub 2014 13:36

Otazka znie tak, ci ti dali naozaj novy notebook, alebo iba nepodarok, co im vratil niekto iny, v ktorom mozno iba reinstalovali windows. Pri rozbalovani si si to mohol vsimnut, ci je novy.

Ja mam M5 uz skoro 2 roky denne ho pouzivam, (mam sice W7 a normalny SSD disk, 6 GB RAM), a absolutne ziadny problem.

flyingislife
občas se tu ukáže
Příspěvky: 61
Registrován: 20 čer 2012 23:36

Příspěvekod flyingislife » 30 dub 2014 14:50

ide o to že mám reworkovaný notebook, nemohli mi vrátiť peniaze za tú M3. M3 som mal na Win 7 s 6Gb RAM a tiež úplne v pohode.A to mal ten notebook rok a pol. Čiže otázka aj keby mal tento notebook rok, mal by byť aspoň na úrovni tej M3 nie?
Rád by som urobil downgrade na WIN7 ak je to možné. Možno by to potom pomohlo...
Inak repasovaný notebook má vymenené všetky diely ako touchpad klávesnica veko plasty atď, lebo vyzerá ako top stav. ale neviem čo je vo vnútri...

riki1
občas se tu ukáže
Příspěvky: 61
Registrován: 27 črc 2012 10:27

Příspěvekod riki1 » 30 dub 2014 16:07

Ak nie si nejaky mantak - kazisvet, tak notebook ti musi vydrzat aj 10 rokov (az na disk, ten tak aspon 5 rokov)

Pises, ze ta M3 bola v pohode, tak preco si ju reklamoval ?

Mal som uz 4 notebooky, rozne znacky ACER,COMPAQ,DELL, od nova, kazdy mal nejaku tu malu "muchu" (tento posledny zatial ziadnu). Nikdy som ale neuvazoval poslat ho do servisu, aby mi ho tam dokalicili este viac a potom som sa dostal do nekonecneho kruhu poruch a reklamacii.

flyingislife
občas se tu ukáže
Příspěvky: 61
Registrován: 20 čer 2012 23:36

Příspěvekod flyingislife » 30 dub 2014 21:02

Takto sa má vec.
Mal som svoju M3, potom po pár mesiacoch nešla klávesnica resp blok kláves- reklamačka
Dlho bol pokoj a potom sa notebook nedal uspať ani reštartovať len na tvrdo vypínať - výmena základnej dosky.
Po čase podobné javy- výmena ďalšej základnej dosky plus sa totálne začali uvoľnovať pánty a praskol rámček touchpadu - reklamačka, uznané vymenené opravené.
Pred pár týždňami- notebook sa pri baterke samovoľne natvrdo vypol-
poslané s tým že chcem vrátiť prachy, ale kedže som to kupoval od veľkoobchodu čoź je právnická osoba , na neho sa vzťahuje obchodný zákonník a nie občiansky zákonník, a obchodný nezahŕňa situáciu kedy máš viac násobnú vadu, zahŕňa len tovar ktorý príde s vadou že je na neho možná zľava.
Preto mi ako vyriešenie služby ponúkli že mi dajú novú E1 Acer s 8GB pamäťe radeon 2gb grafikou a I7 Haxwell úplne nový notebook ale že záruka bude platiť pôvodná ako na M3, čiže do konca augusta( ak rátam aj predĺženie doby čo bol notebook v servise). Potom som povedal že nakoľko potrebujem ľahký tenký notebook ale zároveň relatívne výkonný, a hlavne s dlhou výdržou tak túto ponuku nevyužijem a že moja predstava je skôr že si vezmem späť M3 s tým že po čase som chcel kupovať M5ku, navrhli mi ako protislužbu že mi dajú repasovanú M5tku (tj všetky vonkajšie kryty, klávesnica, touchpad atď vymenené za nové) zvyšok osudu toho notebooku neviem. Problém je ale v tom že môj starý hdd v M3 ostal a odkúpenie stojí 42eur s poštovným tak som ho chcel lebo tam mám asi 400Gb dát ktoré by som rád mal. Následne som im tam poslal M3ku so 6Gb Ram, pôvodne tam je 2Gb na doske a 2gb DDR3 pamäť, ja som tú 2ku nahradil 4kou a mal tka 6Gb. Povedali mi však že určite moja 4Gb pamäť v notebooku nie je a mám tam 4Gb dokopy. Problém je ale v tom, že ich pôvodnú 2Gb pamäť mám doma na stole takže neexistuje aby bola u nich v servise.
Poslali mi teda repas M5ku s tým že mám na to 1 rok záruku, čož mi prišlo ako lepšia varianta kedže už som si na to že je notebook skoro furt v servise zvykol a mám záložné 6 ročné Lenovo a že do roka si splaším iný notebook.
Notebook dorazil, po prvotnom načítaní windowsu super, stačilo však nainštalovať napríklad Google chrome a už uspanie trvalo minútu, nekonečné bootovanie atď. Tak som urobil znova obnovu a chvlu to zas fungovalo, potom to zasa hapruje.
Takže im to posielam zasa naspäť s tým že mi majú nájsť moju 4Gb pamäť, nie je mi to ukradnu´te lebo tá ktorú som tam kupoval stojí v alze asi 35eur a to nie je zopár centov.
Povedali mi že by mohol byť zlý HDD.
Proste mám z toho nervy v riti a už na to nemám ani slov, ale tá m5ka je vizuálne aj spracovaním fakt krásna, ale som z neho na nervy.

riki1
občas se tu ukáže
Příspěvky: 61
Registrován: 27 črc 2012 10:27

Příspěvekod riki1 » 30 dub 2014 22:29

Hmmm, tak asi mas smolu, alebo si ten "kazisvet" :)

Do tej M5 by som dal SSD disk, staci aj 128 , ten sa uz da zaplatit, treba sa kusok uskromnit s miestom ale to je neporovnatelne rychlejsie ako obycajny a potom 6 GB RAM a vypnut strankovaci subor (aby si pocitac nevytvaral RAMku na disku, lebo 6 GB je uz dost).

Normalny SSD disk to je uplne iny level v rychlosti !

flyingislife
občas se tu ukáže
Příspěvky: 61
Registrován: 20 čer 2012 23:36

Příspěvekod flyingislife » 30 dub 2014 22:57

no kazisvet neviem, mal som kopec notebookov a všetky OK. Ale ten SSD disk zvážim ale mne stačila aj rýchlosť klasická z M3 čo som mal, 500GB sata plus 20GB ssd. Zvykol som si ale teraz na tej M5 čo sa deje to je katastrofa...

jjilek
občas se tu ukáže
Příspěvky: 22
Registrován: 04 říj 2012 21:52
Bydliště: Olomouc

Příspěvekod jjilek » 05 čer 2014 13:40

Měl jsem zničeho nic podobný problém na starých XP Pro (desktop IBM NetVista). Postupně se začal načítat systém dlouho. Otestoval jsem celý počtač programem Spybot Search, našel kopec balastu. Po jeho odstranění ještě prověřen pomocí Tune Up 360. Nyní PC načítá OS bez problémů jako dřve.

helps
občas se tu ukáže
Příspěvky: 87
Registrován: 28 srp 2008 12:27

Příspěvekod helps » 06 čer 2014 12:40

Taky si myslím, že ti to něco brzdí. Jinak i ve Správci úloh ve Win 8 vidíš, které procesy zpomalují při startování noťas hodně a které míň. A taky můžeš zkouknout procesy na pozadí, překvapilo mě, kolik mi toho běží.


Zpět na „notebooky Acer“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 hostů