Acer Aspire 7730zg - zamrzanie

notebooky Acer (Aspire, TravelMate) a vše kolem
mamlaas
chodí sporadicky
Příspěvky: 5
Registrován: 20 čer 2011 23:09

Acer Aspire 7730zg - zamrzanie

Příspěvekod mamlaas » 20 čer 2011 23:52

Ahojte mam acer aspire 7730zg 323g32mn a tu vam popisem problem:
ked si pustim hru po chvilke mi pc zamrzne ale tak ze ostane stat obraz ktory je momentalne na obrazovke, pomoze len tvrdy restart. nikdy sa mi nezobrazil blue screen
podozrievam z tohto problemu procesor intel t3200
ked som meral teploty tak boli taketo

bez zataze:
gpu: 50°
hdd: 36°
core 0: 54°
core 1: 54°

v zatazi:
gpu: 70°
hdd: 45-50°
core 0: 88°
core 1: 84°

tie teploty procesoru sa mi zdaju byt velke :(
pri zatazi je vyuzitie cpu skoro na 100%

aby som este upresnil - chladenie bolo cistene, nanesena nova pasta na procak aj grafiku, notebook ma vzdy volne vetraky a z vyfukovacej casti ide stale velmi teply vzduch. moze byt procesor poskodeny? pomohla by vymena procesoru za lepsi?

roman2277
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 9972
Registrován: 30 dub 2008 10:22
Bydliště: okolí Prahy

Příspěvekod roman2277 » 21 čer 2011 01:04

Hm....CPU by mohlo mít teploty nižší.Jinak co hraješ za hry?
MSI GT73,Ipad Pro 10.5 256GB,Ipad Mini 2019
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

JejKey
chodí často
Příspěvky: 633
Registrován: 27 bře 2011 19:20
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JejKey » 21 čer 2011 07:18

Zkus použít RM Clock/ThrottleStop a snižovat napětí CPU. To výrazně sníží tepelné vyzařování. Ale důkladně testuj stabilitu, při moc nízkém napětí to může padat.
MSI GT628 (C2Q9000@0,9125 V, 2×2 GB DDR3, GTS160M@0,9 V, Intel X25-M 80 GB G2 + ST9500420AS, Intel 5100AGN + SparkLAN WPER-116GN) + NEC 2070NX

mamlaas
chodí sporadicky
Příspěvky: 5
Registrován: 20 čer 2011 23:09

Příspěvekod mamlaas » 21 čer 2011 07:33

roman2277 - hravam len jednu hru a to onlinovku Lineage2

JejKey - no skusim sa s tym pohrat ale toto su programy s ktorymy ja robit neviem urcite su nejake navody na nastevanie tak to skusim kuknut.

je mozne ze sam o sebe je ten procesor vadny? uvazujem nad vymenou

edit: este by som doplnil ked sa napriklad stahuju a instaluju updaty windowsov tiez sa zacne zvysovat teplota cpu a spusta sa aj ventilator. neni to sice nejak dramaticke ale pride mi to zvlastne

mamlaas
chodí sporadicky
Příspěvky: 5
Registrován: 20 čer 2011 23:09

Příspěvekod mamlaas » 21 čer 2011 16:02

tak som dnes spravil test 3dmark, podla mna dost o nicom vysledok

http://3dmark.com/3dm06/15822222;jsessi ... E4aYSsya5L

vanilka
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 269
Registrován: 18 črc 2009 19:20
Bydliště: v zamestnani, u notebooku, pod pritelkyni...
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vanilka » 26 čer 2011 16:18

malokdy je pricinou primo CPU. kdyz uz zamrzani souvisi s CPU, vetsinou je na vine nizke VCore, tzn.obvod rizeni VCore (napr.MAX). pricinou muze byt i selhavajici grafika, jelikoz 9300M neni nic jineho, nez "prevlecena" 8400M osazena defektni G84/G86. v takovyhle pripadech je nejlepsi odpojit vse co neni zapotrebi a booka postupne testovat. ovsem nejlepsi moznosti je postupne menit vsechny dulezity komponenty (CPU, grafika, RAM) a testovat.

mamlaas
chodí sporadicky
Příspěvky: 5
Registrován: 20 čer 2011 23:09

Příspěvekod mamlaas » 26 čer 2011 21:41

no ramky som uz skusal ine a problem pretrvaval.
teraz je na rade procesor a ked to nepomoze skusim vymenit aj grafiku.
teoreticky by takyto problem mohlo sposobit aj poskodene HDD?

bender007
chodí sporadicky
Příspěvky: 18
Registrován: 23 bře 2011 16:21

Příspěvekod bender007 » 26 čer 2011 21:59

1. čim bych začal je právě HDD, následně RAM, pak GK když ani jedno tak je na řadě ta nejhorší možná varianta MB nebo CPU

vanilka
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 269
Registrován: 18 črc 2009 19:20
Bydliště: v zamestnani, u notebooku, pod pritelkyni...
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vanilka » 26 čer 2011 22:44

pochybuju, ze by HDD zpusobil zamrznuti systemu. kdyz uz, tak BSOD.

sel bych cestou grafika, CPU, zbytek. samozrejme pri odpojenych vsech periferiich (WiFi, BT, DVD mechanika atd.).

mamlaas
chodí sporadicky
Příspěvky: 5
Registrován: 20 čer 2011 23:09

Příspěvekod mamlaas » 30 čer 2011 20:50

takze problem je pravdepodobne vyrieseny.
vymenil som procesor za t6600 a skoncilo zamrzanie a prehrievanie

teplota mimo zataze cca 40°
teplota v zatazi max 66° - notebook bol zatazeny viac ako predtym ked zamrzal.

som rad ze ste mi napisali postrehy a rady :)
teraz este ramky pomenim za rychlejsie :)


Zpět na „notebooky Acer“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti