14" Aspire TimelineX 4830TG - postřehy a zkušenosti

notebooky Acer (Aspire, TravelMate) a vše kolem
Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8848
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 16 čer 2011 18:36

S tím throttlingem je to divný... Já záměrně nechtěl používat testy na max výhřevnost. Vyzkoušel jsem cpu burn-in na všechna jádra a to jsem se na tu teplotu ani nedostal. Pak jsem zkusil Crysis2, kde jsem se dostal na 86°C, ale výkon byl pořád v pořádku.

Jako nevim, možná už jsem byl kousek od toho problémového bodu, ale myslim, že při běžných úkonech člověk na nic podobného nemá šanci přijít. Jen se to rozmázlo v jednom magazínu, tak to teď všichni řeší.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

bLs
chodí sporadicky
Příspěvky: 4
Registrován: 16 čer 2011 16:12

Příspěvekod bLs » 16 čer 2011 20:44

toho throttlingu se taky tolik nebojim, spíš mě teď děsí ta baterka, zvlášt když je tam napevno..nezaregistroval jsi nějaký zmenšení výdrže? mohl bys případně zkontrolovat opotřebení baterie např. pomocí BatteryBaru?

http://forum.notebookreview.com/acer/55 ... g-124.html - tady se ta baterka posledních pár dní řeší...

dík

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8848
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 18 čer 2011 19:07

Notebook jsem už vrátil a baterka se během těch dvou/tří týdnů nijak nezměnila. Vzhledem k tomu, že si Acer baterky sám nevyrábí, budou tyhle vady ze strany dodavatele omezené (jak už to bývá snad vždy) jen na konkrétní série.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

bLs
chodí sporadicky
Příspěvky: 4
Registrován: 16 čer 2011 16:12

Příspěvekod bLs » 18 čer 2011 21:42

dik za info...no, asi do něj půjdu :)

Kabelinho
chodí sporadicky
Příspěvky: 1
Registrován: 20 čer 2011 10:56

ACER Aspire 4830TG-244G64MNbb TimeLineX

Příspěvekod Kabelinho » 20 čer 2011 10:59

Ahoj, zrovna si chci koupit notebook a tento mi přijde nejlepší (ACER Aspire 4830TG-244G64MNbb TimeLineX). Máte s tim zkušenosti? Jak na tom chodí novější hry? Rychlost počítače a další věci? Díky za informace. :wink:

DANIK
občas se tu ukáže
Příspěvky: 95
Registrován: 15 črc 2007 18:27
Bydliště: SNV / KE

Příspěvekod DANIK » 22 čer 2011 18:36

takziez horlivo ocakavam vasu recenziu, ktora dufam pomoze mojmu finalnemu rozhodnutiu ..kedze som prepasol 3820-tku ktora splnala moje poziadavky, no momentalne sa mi ju uz nepodarilo nikde zohnat, mam v hladaciku 4830-tku ..chcel by som sa vsak opytat ci existuje pre tento model nejaky neoriginalny dock ktory by umoznoval miesto dvd-romky osadit dalsi hdd
born to be ....

Guddrog
chodí sporadicky
Příspěvky: 5
Registrován: 06 srp 2008 18:56

Příspěvekod Guddrog » 28 čer 2011 12:04

Zdravim,

od včerejška mám doma tento stroj, takže zatím nemůžu psát pohled z hlouhodobého užívání, ale s prvnímy poznatky bych se podělit mohl.

Po vybalení mě velmi potěšila barva - je opravdu perfektní. Měl jsem z ní trochu strach (moc nemusím experimenty a tak nevsazení na "klasickou" černou, byl trochu risk), ale myslím, že jsem udělal dobře.

Vzhledem k http://www.youtube.com/watch?v=QRTYTuOaeSw a http://www.youtube.com/watch?v=jKznrL7Qlhs jsem se dost bál zpracování, ale na víko je imho potřeba větší síla, než z videi vypadá. Horší je to se základnou, skutečně se celkem pěkně prohne, když se ntb chytne za roh, samozřejmě se prohne i po zatlačení na snad nejslabší bod ntbku a to je nad mechanikou. Na, prvním videu jde pěkně vidět průhyb klávesnice. Ta se sice prohne, ale až po zatlačení celu dlaní na klávesnici (nebo jak je na videu), při běžným psaní se nehne.

Na klávesnici se minimálně mě píše líp, než jsem čekal a překlepy jsou minimální (do tohle místa jen 2 a to na "normální" klávesnici skoro nenapíšu větu bez překlepu)

Okolo teplot. Notebook přišel s BIOSEM 1.4 (takže po tom problému s podtaktováním). Po vybalení, jsem zhruba 2hod instaloval různý programy (firefox, winrar, devcpp atp) a mazal předinstalovaný zbytečnosti. Za tu dobu se skoro nezahřál. Akorád v pravým horním rohu touchpadu a cca 5cm kruh okolo tohohle bodu, byla teplota vyšší, než jinde (jen že byla vyšší než jinde, ne že byla vysoka - byla přijemně vlažná). Větráček se točil, ale skoro nebyl slyšet. Pak jsem na hodinu pustil Risen, takže ne zas až tak naročná, ale pořád hra. Nativní rozlišení, max detaily. Větráček se roztočil docela hodně a byl podstatně hlučnější. Teploty se o něco zvyhly, ale pořád příjemné (u vydechu chlazení se pořád dala v pohodě udržet ruka), nejvyšší teplota kromě výdechu zase byla v místě nad touchpadem, který jsem už popisoval. Na teploty procesoru/grafiky jsem se ale bohužel nepodíval.

Dneska mám v plánu mu dát pěkně pohulit a doufám, že nehodla zlobit s teplotama...


No, takže jen doufam, že mě šasi nezradí a můžu být celkem hodně spokojenej.

Už mě nenapadá, co bych ještě mohl napsat, jestli má ale někdo nějaký otazky... tak do mě

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8848
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 29 čer 2011 10:14

swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

Pekáček

Příspěvekod Pekáček » 29 čer 2011 13:00

Je to velice zajímavý notes, to jo, ale není lepší koupí prakticky stejně vybavený TravelMate podobné (nebo větší) úhlopříčky? Trochu mě děsí ta vestavěná baterie a prohýbání. Chlazení u obou bohužel BFU doma nevyčistí :(

dobi ®
občas se tu ukáže
Příspěvky: 55
Registrován: 10 črc 2010 21:16

Příspěvekod dobi ® » 29 čer 2011 13:32

to Guddrog: vím že už je to tu asi hodněkrát omývané ale mohl bys změřit teploty a hodit to sem (nejvíc mě zajímají teploty při hrách např Mafia 2, Crysis2) dik

Guddrog
chodí sporadicky
Příspěvky: 5
Registrován: 06 srp 2008 18:56

Příspěvekod Guddrog » 29 čer 2011 21:14

Mafia II - po hodině na nativni rozlišeni a vše na max (nevím přesne fps, ale moc to nebude, takže by to chtěl trochu ubrat) cpu těsne pod 70 (obě jádra), grafika kolem 65.

Docela mě to překvapilo, protože u Risen má cpu - 75 a grafika 70... tzn větší

Povrchový teploty přijemný

Crysis nemám..:(

Steenko
chodí sporadicky
Příspěvky: 2
Registrován: 03 črc 2011 11:30

Vdaka

Příspěvekod Steenko » 03 črc 2011 11:51

to Guddrog: Velka vdaka za podrobne info a skusenosti - nasledujuci tyzden ho budem mat doma. Najviac som sa obaval spracovania a toho, ze je to Acer, s ktorymi som doteraz mal velmi zle skusenosti.

Rozhodoval som sa tiez medzi 13.3 a 14" modelom, ale vo vacsine testov ma 14" nizsie teploty a o kusok vyssi vykon. Na druhej strane, 13" ma o nieco vyssiu vydrz a nizsiu hmotnost.

Chcel by som sa ta opytat este na adapter - udajne je rozmerovo dost velky, ale mna by zaujimalo, aky je tazky?

Dakujem!

Guddrog
chodí sporadicky
Příspěvky: 5
Registrován: 06 srp 2008 18:56

Příspěvekod Guddrog » 03 črc 2011 14:03

Má 13x5,5x3 cm + dráty a váží cca půl kila (i s drátama).

Steenko
chodí sporadicky
Příspěvky: 2
Registrován: 03 črc 2011 11:30

Adapter

Příspěvekod Steenko » 03 črc 2011 14:07

Super, dik za info.


Zpět na „notebooky Acer“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 26 hostů