Acer TimeLineX 5830TG

notebooky Acer (Aspire, TravelMate) a vše kolem
nero23
chodí sporadicky
Příspěvky: 15
Registrován: 16 čer 2011 22:07

Příspěvekod nero23 » 15 črc 2011 00:13

Projel jsem i jiný eshopy a u vsech je presne tenhle model vetsinou mezi 15000 a 16000 Kc http://notebooky.heureka.cz/acer-aspire ... rhj02-108/ Je mezi timhle modelem a napr timto http://www.alza.cz/acer-aspire-5830tg-2 ... 7.htm#foto krome graficke karty nejaky rozdil? Nevite z jakyho duvodu je ta cena skoro o 5000 jina?

Diky

alberth
chodí sporadicky
Příspěvky: 8
Registrován: 12 črc 2011 18:37

Příspěvekod alberth » 15 črc 2011 11:36

to m1chael: no stahl jsem nějake vyvojářské ovladace z nvidie a použil na ně ten .inf , ale k tomu jsem z nvidie stahl ještě hromadu utilit a rozšíření , takže můžu udělat na každou aplikaci jiný profil,teď v asi 3 různých utilitách(vůbec ale nevím jak:-) ) a každou s jiným taktem takže ten zaklínač2 mi jede na fullHD fakt lépe než na 3 roky starém desktopu ,ale problém je , že Fallout3 a FNV po 15 sekundách chcípnou ať nastavím co chci , systém řešení nenalezne a vpravo v upozorněních se objeví ikona "×" v modrém (directx?) předchozí stav byl drivery z laptopvideo2go , kde fallouty jely super ale zaklínač2 jen na display ntb a ještě skoro na minimum, teď mám obě položky v indexu výkonu co se týká grafiky 6,9- před byly nižší a každá jiná,

ostatní: těch 5000 bude asi za timelinex - výdrž a USB3 a lepší grafika 1Gb×2Gb

nero23
chodí sporadicky
Příspěvky: 15
Registrován: 16 čer 2011 22:07

Příspěvekod nero23 » 15 črc 2011 12:47

u obou je baterie 6tičlánková, tak by snad výdrž měla být stejná ne?

m1chael
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 223
Registrován: 23 led 2008 20:32

Příspěvekod m1chael » 15 črc 2011 14:32

to alberth: cus, 1.OTAZKA: ta aplikace se menuje tusim nvidia inspector(posledni verze k dnesnimu dni je myslim 1.95/ale nekdo treba radsi preferuje oldschool rivatuner nebo od stejneho tvurce msi afterburn atd.), taky ji mam ale co jsem koupil tenhle notebook tak jsem jeste nemusel grafarnu pretaktovavat zatim vsechno stiha.
(ale smim predchozim notasem gx600 s geforce 8600mgt 512mb ddr2 kdyz uz obcas nestihala tak sem ji pretaktovaval z jadro500 pameti400 na jadro625 a pameti na480. A tenhle acer co mam zatim vsechno stiha na high takze zatim netaktuju ale az za par mesicu nebude stihat tak urcite pretocim:)) 2.OTAZKA: tak u tehle karty geforce gt 540m je skoro uplne jedno jestli ma 1gb nebo 2gb protoze ma sirku sbernice jen 128b a pameti jen ddr3 takze ta velikost pameti nehraje skoro zadnou roli(nula od nuly pojde). A co se tyce te trochu vyssi cena tak ano ja bych rekl ze to je kvuli tomu ze to je timelinex preci jenom je unich trosku vetsi vydrz a asi tam budou i nejake design odlisnosti(mozna i pouziti jiny druh klavesnice ale to nevim jiste notebook okterym pises sem osobne nazivo nevidel)

to nero23: Ahoj,1.OTAZKA: Ahoj, prosimte spis to vypada jen na chybu v popisu notebooku, bude to urcite nvidia gt 540m jen tam zapomely napsat to m(ko) nic vic to se obcas stava. 2.OTAZKA:jo timelinex ma: 6člankovou baterii o jmenovite kapacite 66600 a jsou pouzity vyrobce sanyo a panasonic, na panasonic baterie obcas lide na notebookreview nadavaj ze se rychle opotrebovava ale ta sanyo je perfektni. Nastesti ja v tom mym mam taky Sanyo a muzu rict ze je dobra:)
LAPTOP = HP Spectre x360 13 Dark Ash Silver (i7-8565U, 16GB DDR4..)
EGPU = Mantiz Venus MZ-02 Space Grey + PSU Corsair SF600 600W 80 Plus Gold
GPU = PowerColor AMD Radeon RX Vega 64 8GB HBM2
DISPLAY = Samsung C27FG73 | ROUTER = NETGEAR Nighthawk X4S R7800

alberth
chodí sporadicky
Příspěvky: 8
Registrován: 12 črc 2011 18:37

Příspěvekod alberth » 15 črc 2011 14:58

to m1chael: nn je to vse od nvidie pretaktovava se primo z jejiho panelu pak se tam tvori nejake krivky ci co ...:-) ale to neni problem ,zajima mne jak znovurozjet fallouty a optimus , ted jsem mimo ,bez NTB , ale pristi tyden ti nekam hodim seznam toho vseho z nvidie (v nabidce je asi 13 polozek) a screeny,nasel jsem i neco specialniho na fallouty s nvidia ale vysledek 0:?:
A jeste - existuje neco co by odebralo vse od nvidie ze systemu nejlepe najednou? zkousel jsem preinstalovat drivery ,ale zustalo vse pri starem :-( jak jsem to instaloval tak to byla spousta aplikaci knihoven atd...a je to zažrané v systému a vystrkuje růžky :twisted:

to"to ostatni": byla odpoved na nero 8)

Prometheus4
chodí sporadicky
Příspěvky: 1
Registrován: 16 črc 2011 11:30

Pískání

Příspěvekod Prometheus4 » 16 črc 2011 11:32

Zdravím místní nadšence :) Při vyšším zatížení notebooku začne větráček pískat šíleným způsobem. Čím vyšší otáčky, tím větší frekvence pískání. Napadlo mě že by se to dalo ošetřit programem na kontrolu větráčku (pokud existuje) nebo jeho výměnou či promazáním. Jaký na to máte názor vy? Děkuji Prometheus4 :)

m1chael
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 223
Registrován: 23 led 2008 20:32

Příspěvekod m1chael » 16 črc 2011 16:02

to : Cau, jo tak to pouzivas originalni nvidia aplikaci nvidia pro oc, taky neni spatna ale ja ji nemel rad protoze ma spoustu balastu navic kterej je zbytecnej instalacka okolo50/70mb myslim a oproti tomu je nvidia inspector nebo i ten afterburn fakt malilinkatej jak instalatorem tak i zabrani mysta v pameti. Jinak pro odinstalovani ovladacu: odinstaluj nejdriv vsechno od nvidia az na samotne ovladace ty odinstaluj jako posledni, pak vycisti registry, a obcas jeste zustava nejake nv soubory v c-user-$..$-appdata-roaming,c-programdata, a pak jeste v nejakejch slozkach ted zhlavy si navic znich nevzpomenu. kazdopadne ja sem nikdy s nvidia ovladacema nemel problem at jde o instalaci odinstalaci nebo snecim ostatnim. Jinak pro vycisteni tech registru atd muzes pouzit treba i obycejnej ccleaaner ale musis davat bacha abys nesmaz i neco jinyho.

to Prometheus4: Ahoj, tak to je divný protože můj větráček teda i při vysokym zatížení trochu zrychlí ale žádný pískání neslišim. Možná špatněj kus nevím ale jak píšu muj acer aspire 5830tg timelinex nepíská ikdyž hraji třeba 5hodin gta4, takze vtomhle ti moc nepomuzu mozna zkus najit nekoho komu to dela podobnou vec "na to ti doporucim forum forum.notebookreview.com" jen o tyhle rade timelinex 3/4/5-830TG je tam uz asi skoro 200 stránek takze tam jde vycist uplne vsechno:)
LAPTOP = HP Spectre x360 13 Dark Ash Silver (i7-8565U, 16GB DDR4..)
EGPU = Mantiz Venus MZ-02 Space Grey + PSU Corsair SF600 600W 80 Plus Gold
GPU = PowerColor AMD Radeon RX Vega 64 8GB HBM2
DISPLAY = Samsung C27FG73 | ROUTER = NETGEAR Nighthawk X4S R7800

nero23
chodí sporadicky
Příspěvky: 15
Registrován: 16 čer 2011 22:07

Příspěvekod nero23 » 18 črc 2011 17:56

Čaves, tak už ho mám doma, byla to opravdu GT540M 1GB, usb 3.0 má taky, takže pohodička. Chtěl bych si akorát rozšířit RAM na 8GB...jaký přesně typ mám koupit?

Díky

alberth
chodí sporadicky
Příspěvky: 8
Registrován: 12 črc 2011 18:37

Příspěvekod alberth » 19 črc 2011 08:50

to nero: zkuz prográmek CPU-Z tam zjistíš na záložce memory co tam máš a zda máš volný slot

nero23
chodí sporadicky
Příspěvky: 15
Registrován: 16 čer 2011 22:07

Příspěvekod nero23 » 20 črc 2011 02:39

Tak sem to prohnal CPU-Z a vyhodilo mi to, že mam ddr3 ale jen 667MHz...ja mel za to, že ddr3 maj bezne bud 1066MHz nebo 1333MHz...ani jsem nevygooglil, ze by ddr3 s 667MHz vubec existovala. Nemoh se CPU-Z nejak splest? :D
Acer Aspire 5830TG, Intel Core i5 2410M 2,3GHz, 8GB DDR3, NVIDIA GeForce GT540M

Uživatelský avatar
Chlebovnik
stálý uživatel
Příspěvky: 3610
Registrován: 30 bře 2008 19:20
Bydliště: K-Vary / Brno

Příspěvekod Chlebovnik » 20 črc 2011 03:20

Někde si najdi co znamená zkratka "DDR", třeba ti to potom dojde.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p

alberth
chodí sporadicky
Příspěvky: 8
Registrován: 12 črc 2011 18:37

Příspěvekod alberth » 20 črc 2011 08:02

nero23: a nechceš to raděj zanést udělat do servisu? nevím jaké jsou přesně záruční podmínky ale přijít 1. týden o pár let záruky u spotřební elektroniky je nerozumné

m1chael
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 223
Registrován: 23 led 2008 20:32

Příspěvekod m1chael » 20 črc 2011 09:03

to nero: Ahoj, prosimte v notasu jsou presne tyhle: DDR3 1333MHz CL9 (z vyroby tam davaj samsung) ale na znacce tolik nezalezi ja si koupil corsair ddr3 1333mhz cl9 a fungujou perfektne, ted mi to jede v dual channelu i kdyz pro normalni lidi dual channel nema takovej vyznam jako to ze mas dvakrat takovou ramku:)
Jinak co se tyce cpu-z to je divny urcite tam nejsou 667mhz :D to se nemusis bat nejspis sis stahnul nejakou spatnou/starsi verzi a ta asi spatne detekuje tuhle ramku. Zkus to jeste projet alikaci AIDA64 (nejnovejsi verze je 1.80, drive se to jmenovalo everest). Ale kazdopadne urcite na 100% kup DDR3 1333MHz CL9 (radsi se stejnym casovanim coz je tech cl9).
Snad jsem aspon trosku pomoh :)

to chlebovnik: Ahoj, mas pravdu jestli to cislo co napsal tech 667mhz je uz finalni nebo teprve pred ne tak to by vychazelo. Jestli finalni frekvence je 667 tak spatne detekuje jeho verze cpu-z ale jestli je to zacatecnik a nedoslo mu ze to je double date rate (3 synchronous dynamic random access memory). tak to by vychazelo:)

to alberth: Cus, STIMHLE NEMUSI DO SERVISU. sAM JSEM TAM VOLAL ZE A REKL JSEM JIM ZE SEM SI DOKOUPIL DALSI RAMKU A ONI MI DO TEL REKLI ZEKDYZ JEN SUNDAM KRYT A ZANDAM RAMKU A NICEMU NIC NEUDELAM TAK SE VUBEC NIC NEDEJE, takze kvuli vymene nebo pridani ramky nemusi do servisu a hlavne by si mu mohly rict i on nejaky drobny protoze tohle asi neni brany jako obsah zarucnich oprav.:)
Naposledy upravil(a) m1chael dne 28 črc 2011 20:27, celkem upraveno 1 x.
LAPTOP = HP Spectre x360 13 Dark Ash Silver (i7-8565U, 16GB DDR4..)
EGPU = Mantiz Venus MZ-02 Space Grey + PSU Corsair SF600 600W 80 Plus Gold
GPU = PowerColor AMD Radeon RX Vega 64 8GB HBM2
DISPLAY = Samsung C27FG73 | ROUTER = NETGEAR Nighthawk X4S R7800

nero23
chodí sporadicky
Příspěvky: 15
Registrován: 16 čer 2011 22:07

Příspěvekod nero23 » 20 črc 2011 13:27

Jo,máte pravdu, neuvědomil jsem si, že je to double data rate, takže mám skutečně 1333MHz. Dík za radu;)
Acer Aspire 5830TG, Intel Core i5 2410M 2,3GHz, 8GB DDR3, NVIDIA GeForce GT540M

m1chael
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 223
Registrován: 23 led 2008 20:32

Příspěvekod m1chael » 10 srp 2011 12:17

Včera 9.8.2011 vyšli nové whql nvidia ovladače které už podporují naší 540m grafiku. Všem doporučuji stáhnout, zlepší se výkon a přidá se podpora pro nejnovější opencl1.1, cuda4.0.1, physx, directcomputed5.0. A v pár hrách se mi zdá lepší framerate a trochu vyšší stabilita a další věci.
(zde je link na kompletní changelog ovladačů 280.26: http://us.download.nvidia.com/Windows/2 ... -Notes.pdf).

odkaz na stažení ovladče zde: http://www.nvidia.com/object/notebook-w ... r-all.html
a zde odkaz na stažení physx ovladače(protože samotné ovl. neobsahují instalátor physx): http://www.files.laptopvideo2go.com/phy ... ftware.msi
LAPTOP = HP Spectre x360 13 Dark Ash Silver (i7-8565U, 16GB DDR4..)
EGPU = Mantiz Venus MZ-02 Space Grey + PSU Corsair SF600 600W 80 Plus Gold
GPU = PowerColor AMD Radeon RX Vega 64 8GB HBM2
DISPLAY = Samsung C27FG73 | ROUTER = NETGEAR Nighthawk X4S R7800


Zpět na „notebooky Acer“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 19 hostů