Acer TimeLineX 5830TG

notebooky Acer (Aspire, TravelMate) a vše kolem
m1chael
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 223
Registrován: 23 led 2008 20:32

Příspěvekod m1chael » 26 kvě 2011 13:06

to orgasmic: Cus, ja to sem nahodim vsechno najednou i s odkazama na muj hwbot.org profil kde to bude uz zvalid a ohodnoceno. Neboj dam to sem co nejdriv.
LAPTOP = HP Spectre x360 13 Dark Ash Silver (i7-8565U, 16GB DDR4..)
EGPU = Mantiz Venus MZ-02 Space Grey + PSU Corsair SF600 600W 80 Plus Gold
GPU = PowerColor AMD Radeon RX Vega 64 8GB HBM2
DISPLAY = Samsung C27FG73 | ROUTER = NETGEAR Nighthawk X4S R7800

orgasmic
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8513
Registrován: 23 dub 2007 08:54
Bydliště: International

Příspěvekod orgasmic » 26 kvě 2011 13:10

To uz jsi psal pred deseti dny a porad nic :lol:
Alienware Area 51-M
i9 9900K + RTX2080

m1chael
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 223
Registrován: 23 led 2008 20:32

Příspěvekod m1chael » 26 kvě 2011 18:28

to orgasmic: Nemam na praci jenom nechavat bezet benchmarky na ruzne nastaveni ruzna rozliseni detaily testovat hry na ruzny rozliseni detaily a ruzne mod s oc bez oc atd..
Musim taky pracovat, delat svoje veci, a kdyz uz prijdu domu a je pekne tak taky nemam chut sedet porad u kompu a hlavne kdyz u nej sedim celej den protoze na nem makam vpraci. Mam taky svoje veci svou praci svuj odpocinek pritelkyni pratele a ostatni veci. A ne jen delat ruzne testy.
Proto to pisu pro tebe znova:vse poslu bud v patek v podvecer nebo pres sobotu. Kdo si pocka ten se docka:).
Kazdopadne jen kvuli tobe si nebudu zadelavat celej podvecervecer jen kvuli tomu ze nemuzes vydrzet. Musis pockat,je mi lito.
LAPTOP = HP Spectre x360 13 Dark Ash Silver (i7-8565U, 16GB DDR4..)
EGPU = Mantiz Venus MZ-02 Space Grey + PSU Corsair SF600 600W 80 Plus Gold
GPU = PowerColor AMD Radeon RX Vega 64 8GB HBM2
DISPLAY = Samsung C27FG73 | ROUTER = NETGEAR Nighthawk X4S R7800

orgasmic
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8513
Registrován: 23 dub 2007 08:54
Bydliště: International

Příspěvekod orgasmic » 26 kvě 2011 22:19

:lol:
Alienware Area 51-M
i9 9900K + RTX2080

dobi ®
občas se tu ukáže
Příspěvky: 55
Registrován: 10 črc 2010 21:16

Příspěvekod dobi ® » 12 čer 2011 11:03

to m1chael: sry že otravuju ale chci se zeptat jestli už máš hotový nějaký ty testy na tomhle netosu? Jestli jo tak je sem prosím hoď . Dík

gorgun
chodí sporadicky
Příspěvky: 9
Registrován: 28 úno 2011 18:55
Bydliště: Bojanovice (Kroměříž)

Příspěvekod gorgun » 26 čer 2011 23:46

OT: Ale nechcy zbytečně zakládat nové téma, ten kdo uvažuje nad koupí téhle mašiny (tak jako já), tak upozornění že vyšla nová verze s i7 a 8GB RAM a je v přepočtu o cca 4-5 Tisíc drahžsí, jen mě mrzí že je stále s tím (promě a pro docela dost lidí taky) malým rozlišením, udělali by líp kdyby tam dali vyšší tedy 1600x900. Zajímalo by mě jestli je to i dobrá investice, jak jsem psal chcy si tento notebok pořídit, jelikož ho má i známý a když jsem ho zkoušel byl výborný teď jen otázka jestli ta cenna je v pořádku a já bych řekl že za takový upgrade ano.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=93388

m1chael
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 223
Registrován: 23 led 2008 20:32

Příspěvekod m1chael » 01 črc 2011 08:33

to gorgun: Ahoj, tak prosimte ta i7 bude urcite o trochu rychlejsi ale protoze to je verze jen dvoujadrova takze to nebude o tolik.
Jinak ktem 8gb, sam jsem koupil verzi ktera mela v jednom slotu 4gb a druhy byl volny,ihned po koupi notebooku jsem koupil do druheho slotu dalsi 4gb ddr3 1333mhz takze mam taky 8gb. Protoze preci jenom operační paměti není nikdy dost.
Jinak co se týče výdrže na baterii, je perfektní ale u toho modelu ktery si našel s i7 bude asi nejspíš o malinko nyžší.

Když bych to měl spočítat já jsem např za ten muj dal 20.300 +760(druha 4gb ddr3,kupovana v alze) takze me celej vyšel na 21060,-

Takze jestli ti nevadi ze si kvuli procesoru priplatis 3tisice tak do nej klidne bez, jsou to dobre notebooky ale popravde ja bych si tak i tak ted znovu koupil ten model o 3litry levnejsi co ma jen i5 2410 protože přeci jenom ta i7 je stale jen dvoujadrová a připlatit si za to 3litry se mi zda moc. Ale tak jestli neresis penize tak ho klidne vem tohle sou dobry notebooky, dobry zpracovani, perfektni klavesnice,atd atd. jediny minus je rozliseni jen tech 1366*768 bo tak nak ale tak ja to neresim doma mam samsung 22' syncmaster a nacesty atd mi tohle staci.
/+ jsem si do nej dal muj disk 750gb wd black 7200ot. protoze byl vnem jen 750gb 5400ot./
Naposledy upravil(a) m1chael dne 01 črc 2011 08:42, celkem upraveno 4 x.
LAPTOP = HP Spectre x360 13 Dark Ash Silver (i7-8565U, 16GB DDR4..)
EGPU = Mantiz Venus MZ-02 Space Grey + PSU Corsair SF600 600W 80 Plus Gold
GPU = PowerColor AMD Radeon RX Vega 64 8GB HBM2
DISPLAY = Samsung C27FG73 | ROUTER = NETGEAR Nighthawk X4S R7800

m1chael
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 223
Registrován: 23 led 2008 20:32

Příspěvekod m1chael » 01 črc 2011 08:38

to All: vyšel nový bios 1.05

Changelog BIOSu v1.05 (oficiální vydání 27.06.2011):
Obrázek
LAPTOP = HP Spectre x360 13 Dark Ash Silver (i7-8565U, 16GB DDR4..)
EGPU = Mantiz Venus MZ-02 Space Grey + PSU Corsair SF600 600W 80 Plus Gold
GPU = PowerColor AMD Radeon RX Vega 64 8GB HBM2
DISPLAY = Samsung C27FG73 | ROUTER = NETGEAR Nighthawk X4S R7800

gorgun
chodí sporadicky
Příspěvky: 9
Registrován: 28 úno 2011 18:55
Bydliště: Bojanovice (Kroměříž)

Příspěvekod gorgun » 11 črc 2011 12:33

Taky jsem se na něj později díval když už bylo více informací a původní nadšení mi opadlo, jelikož jsem se špatně podíval a myslel jsem si že to bude 4 jadrový procesor, boužel má pouze 2 jádra, což mi hned změnilo názor že 3 000 za to že budu mít napsáno i7 a trochu větší výkon se mi zatu cenu neoplatí a ušetřený peníze se vždycky hodí na něco jiného, takže jsem si taky koupil ten s i5 a taktéž přidal další 4GB ;-), jak jsi psal operačních pamětí není nikdy dost.
A to rozlišení mě "štve" jelikož cestuji na více míst, takže monitor mi moc nepomůže :-/ a přecy mít 1600x900 by bylo lepší.

m1chael
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 223
Registrován: 23 led 2008 20:32

Příspěvekod m1chael » 11 črc 2011 22:14

to gorgun: Ahoj, podle me si udelal dobre prece jenom 3litry navic a stale jen za dvoujadro jen kvuli tomu ze ma otrochu vyssi takt a nejake ty instrukce navic jako aes nebo jak se to menuje ktere stejnak normalni clovek asi nikdy nevyuzije to nestoji. Udelal si dobre, fakt to nestalo za ten velkej priplatek 3tisic nerikam kdyby to uz bylo ctyr jadro to by byla uplne jina ale takhle se to nevyplatilo. Ktem pametem si udelal urcite dobre, ja taky koupil hned po nakupu notebooku druhou ramku 4gb, zaprvi vis ze mas ten notas upe namax jak jen jde protoze na dvoujadra i5(sb) jde dat nejvic prave tech 8gb a hlavne je to dobry pro hodne zravy aplikace a taky pro lepsi pocit;)
K tomu rozliseni to ti nemuzu uprit tech 1366*7.. neni moc na patnacku docela malo ale zase prezit se to da, a na hrani muzes aspon parit v native rozliseni:) a pro praci mam jak v praci externi monitor tak i doma externi takze vlastne na tom notebookovvm display pracuju hraju jen poceste do a z prace nebo kdyz sem nekde venku ale to zas neni tak casto protoze notas moc netaham ven to uz spis jen na tu cestu z a do prace a to taky nemam kazdej den chut pracovat jeste predtim nez sem v praci nebo poceste home. Takze prezit se to da. Neprohloupil si notas je to dobrej za ty prachy.
(pro porovnani ja pred 3roky koupil msi gx600 TEZKEJ PLASTAK s c2d t7500 2,2ghz@2,8ghz s 2gb ddr2 a geforce8600mgt 512mb ddr2 do ktere jsem dokoupil druhou ramku 2gb dohromady za 31tisic i s widlema, a ten byl oproti tomuhle notasu jak zpracovanim tak vykonem neco jako trabant vs mercedes:D ..a pritom me tenhle acer i s druhou ramkou vysel o celejch 10tisic min:))

ps:me napadlo jestli si usetril ty 3tisice tak si k nim prihod asi litr a muzes si koupit do tohodle notebooku lcdcko patnacku s tim rozlisenim co chces a muzes si to vymenit jen nevim co bys pak delal s tim displejem co by ti z notebooku vyndali. mozna najit kupce na ten display co mas v noubooku ted pak koupit ten s lepsim rozlisenim a ani by sis nemusel k tem tri litrum pridavat a mozna by se ti i nejaky drobny vratily a mel bys lepsi rozliseni:D
LAPTOP = HP Spectre x360 13 Dark Ash Silver (i7-8565U, 16GB DDR4..)
EGPU = Mantiz Venus MZ-02 Space Grey + PSU Corsair SF600 600W 80 Plus Gold
GPU = PowerColor AMD Radeon RX Vega 64 8GB HBM2
DISPLAY = Samsung C27FG73 | ROUTER = NETGEAR Nighthawk X4S R7800

gorgun
chodí sporadicky
Příspěvky: 9
Registrován: 28 úno 2011 18:55
Bydliště: Bojanovice (Kroměříž)

Příspěvekod gorgun » 12 črc 2011 09:59

Přesně 3K za něco co normální uživatel nevyužije a ten vyšší takt, jinak do těch RAM jsem šel taky kvůli tomu maxu a aby to jelo svižněji v náročnejších aplikacích.
Jinak nápad s výměnou displeje není tak špatný, možná o tom pouvažuji, možná bych to vyměnil sám, jen sehnat potřebnou dokumentaci a nebo to prostě odenesu do servisu ať mi to vymění a hotovo, no uvidí se.

alberth
chodí sporadicky
Příspěvky: 8
Registrován: 12 črc 2011 18:37

ovladače grafiky

Příspěvekod alberth » 12 črc 2011 18:47

zdravím mám taky tenhle kousek a jsem úplně paf s grafického systému..,nějak jsem pochopil , že se musí v balíku od nvidie přepsat inf soubor (fakt v každé verzi jiný?) pak jsem chvíli laboroval s nastaveními a takty a velmi milé překvapení Zaklínač2 na externím fullHD v pohodě , ale od té doby nejdou spustit ani Fallout3 ani FNV a v indexu windows mi stoupla hodnota aera na hodnotu grafiky, jo a přes HDMI je občas zvuk opožděn..možná jsem nějak vypl optimus nevím, celé to nastavení se mi jeví komplikované.nevíte někdo o místě kde se to řeší?(nejlépe česky) anebo nemáte radu??

m1chael
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 223
Registrován: 23 led 2008 20:32

Příspěvekod m1chael » 13 črc 2011 09:15

to alberth: Ahoj, prosimte jestli myslíš ovladače ktere muzes stahnout ze stranek laptopvideo2go tak ano ktomu musis stahnout i ten inf soubor. A jestli myslis oficialni ze stranek tak ty zatim kdyz stahnes tak instalator vypise chybu ze nepodporujou a ukonci se.
Ale pisu si z lidma z nvidia a ty mi potvrdily ze na problemu vedi a ze velmi brzy v nejakych dalsich whql ovladacich bude tenhle problem s grafikama s optimus vyresenej.
Takze muzes jestli chces ted nainstalovat nejaky novejsi pouzit tyz laptopvideo2go a nebo pockat par dnu na oficialni z nvidie. Snad jsem aspon trochu pomoh:)

to gorgun: Jako ta vymena lcd neni zas tak tezka. Ja sam jsem uz nekolikrat menil lcdčka v noteboocích. Staci si najit na netu jak jde odmontovat lcdčko a potom odpojíš jen káblík a vyndaš lcd zandáš kabel od novyho lcd a zandas lcd do ramu a uz jen zamontujes, ale presne u tohodle modelu aceru nevimkde jsou nejaky sroubky jestli pod kloubama nebo pod gum.ploškama nebo jestli pod tím vnějším malým proužkem. Ale na netu bude určitěněkde návod na rozebrání.
LAPTOP = HP Spectre x360 13 Dark Ash Silver (i7-8565U, 16GB DDR4..)
EGPU = Mantiz Venus MZ-02 Space Grey + PSU Corsair SF600 600W 80 Plus Gold
GPU = PowerColor AMD Radeon RX Vega 64 8GB HBM2
DISPLAY = Samsung C27FG73 | ROUTER = NETGEAR Nighthawk X4S R7800

nero23
chodí sporadicky
Příspěvky: 15
Registrován: 16 čer 2011 22:07

Příspěvekod nero23 » 14 črc 2011 16:21

Ahoj, narazil jsem na tenhle 5830TG http://www.tasticka.cz/okay-acer-as5830 ... -4g-n-7hp/ Jediný co se mi nelíbí je, že ve specifikaci maji Nvidia 540. Je to to samé jako Nvidia Geforce GT 540M nebo to je nějaká jiná? Nevíte co znamená před názvem to OKAY?

Díky moc

Uživatelský avatar
admin
Site Admin
Příspěvky: 1538
Registrován: 05 kvě 2006 11:52

Příspěvekod admin » 14 črc 2011 17:15

to znamená, že je to nějakej podivnej shop :)


Zpět na „notebooky Acer“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 27 hostů