Acer Aspire 7730G

notebooky Acer (Aspire, TravelMate) a vše kolem
Faramir
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 119
Registrován: 20 led 2007 09:54

Příspěvekod Faramir » 04 srp 2010 22:08

Já už tento notebook nemám, ale zmíněný BIOS jsem myslím normálně stáhl ze stránek Aceru.
Core i5 750@3600 MHz, Gigabyte GA-P55-UD3R, 8 GB DDR3 1600 MHz, Sapphire Radeon HD 5770 Vapor-X, Kingston SSDNow V 64 GB, 2x320 GB RAID0 + 1 TB, 24"+22", Win 7 HP x64
Acer Aspire One 110-Bw
HTC HD2

Pucooo

strata výkonu

Příspěvekod Pucooo » 25 zář 2010 14:34

Chcem sa spýtať čím to môže byť. Tento notebook mám už skoro dva roky šlapal v pohode, no zrazu stratil výkon. Hry ktoré pred tým išli bez problémov teraz sekajú, ide o to že ani ventilátor sa nespúšťa na vyššie otáčky ako keby bol stále v nejakom úspornom výkonnom režime. Môžem mať spustenu akukoľvek hru no notebook ide stale v kľude vôbec sa nenamáha no hra pri tom seká. Neviem čím to môže byť ale stalo sa mi to už viac krát. Vždy pomohlo preinštalovanie windowsu lepšie povedané len obnovenie cez Alt+F10, no po pár týždnoch - mesiacoch sa to stalo znova. Netuším či je to nejakou aktualizáciou alebo čím, s biosom ani ovládačmi som nič nerobi.
Prosím poradte mi ak s tým mal už niekto podobný problém. Ďakujem.

dzulio
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 352
Registrován: 26 čer 2008 08:02
Bydliště: Poprad

Příspěvekod dzulio » 25 zář 2010 14:58

nie je ten ventilator nahodou zaneseny prachom ? rozobrat vycistit a malo by ist vsetko jak predtym

Pucooo

Příspěvekod Pucooo » 25 zář 2010 16:24

Ale ide o to že pred týždnom som preinštaloval windows a šiel normalne plným výkonom bez čistenia...no včera už hra sekala a ventilator sa vôbec nepúštal na vysoke otáčky.

Pripadá my to ako keby celý systém blokla nejaká aktualizácia, že sa neprepne do "herného" režimu ale stále si pradie svoje ako keby som mal pustený word. Ale netuším čo to môže byť lebo ja som nič nestahoval len sama vista čo si stahuje aktualizácie.

Faramir
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 119
Registrován: 20 led 2007 09:54

Příspěvekod Faramir » 25 zář 2010 16:43

Zkus si v možnostech napájení přepnout na vysoký výkon, třeba to pomůže.
Core i5 750@3600 MHz, Gigabyte GA-P55-UD3R, 8 GB DDR3 1600 MHz, Sapphire Radeon HD 5770 Vapor-X, Kingston SSDNow V 64 GB, 2x320 GB RAID0 + 1 TB, 24"+22", Win 7 HP x64

Acer Aspire One 110-Bw

HTC HD2

Pucooo

Příspěvekod Pucooo » 25 zář 2010 19:10

Ten mám vysoký výkon zapnutý nonstop, lebo ja ho využívam 95% na hry. Čiže preto som si všimol hned tú zmenu pri hrách.

Faramir
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 119
Registrován: 20 led 2007 09:54

Příspěvekod Faramir » 25 zář 2010 19:14

OK, tak doporučím jinou věc. Projeď si PC na breberky (SpyBot, MSE, Eset Online Skener -> www.eset.cz ), aktualizuj ovladače, aktualizuj systém z WU (nemáš-li zapnuté automatické aktualizace, zapni je).
Ale já osobně tipuji na ty breberky, co používáš za antivir?
Core i5 750@3600 MHz, Gigabyte GA-P55-UD3R, 8 GB DDR3 1600 MHz, Sapphire Radeon HD 5770 Vapor-X, Kingston SSDNow V 64 GB, 2x320 GB RAID0 + 1 TB, 24"+22", Win 7 HP x64

Acer Aspire One 110-Bw

HTC HD2

Pucooo

Příspěvekod Pucooo » 25 zář 2010 20:53

Používam AVG 8.0. Ktoré ovládače myslíš?

Faramir
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 119
Registrován: 20 led 2007 09:54

Příspěvekod Faramir » 25 zář 2010 21:00

AVG klidně můžeš vyhodit, nasaď místo něj opravdový antivir, třeba Avast nebo MSE. A udělej si ten test Esetem (link jsem ti poslal výše, jdi na něj IEčkem) a SpyBotem. Ovladače myslím všechny, tedy na GPU, zvukovku, čipset, síťovku, WIFI, BT, touchpad, prostě všechno.
Core i5 750@3600 MHz, Gigabyte GA-P55-UD3R, 8 GB DDR3 1600 MHz, Sapphire Radeon HD 5770 Vapor-X, Kingston SSDNow V 64 GB, 2x320 GB RAID0 + 1 TB, 24"+22", Win 7 HP x64

Acer Aspire One 110-Bw

HTC HD2

Pucooo

Příspěvekod Pucooo » 25 zář 2010 23:41

Heh tak to bude sranda lebo ja som v živote žiadne ovládače nestahoval, nebolo treba všetko šlapalo ako malo. No uvidime spustil som tu kontrolu, tie ovladače budem hľadať zajtra.

Tachy
občas se tu ukáže
Příspěvky: 22
Registrován: 06 bře 2009 18:54

Příspěvekod Tachy » 14 bře 2011 14:23

Prosím Vás, mám dotaz, větráček má při vytíže strašně divnej chod. Třeba 2 sekundy se točí jak o život, pak třeba 2 sekundy je v klidu a tak dále. Vyřeší to nějaký novější BIOS, jak se tady píše, že sklidňuje jeho chod? Díky za odpověď
Acer Aspire 7730G-644G50MN (Core2Duo 2GHz, 4GB DDR2, GeForce 9600m GT 1GB, 500 GB HDD)

Mario89
chodí sporadicky
Příspěvky: 18
Registrován: 24 říj 2009 21:25

Příspěvekod Mario89 » 03 srp 2011 19:02

Ahoj,
mam tento notas asi 3 roky a nekdy zacatkem ledna mi proste nejdou hrat 3D aplikace, hry, zapnu jakoukoliv vice narocnejsi hru a po chvilce asi 30sec-1min se notas uplne zasekne, nahodi cernou obrazovku, zasekne se zvuk z aplikace a nejde nijak jinak nez tvrdym podzenim tlacitka vypnout. Docela me to stve, protoze si na nem nezahraju zadnou hru, mam ho akorat tak na filmy a na internet momentalne. Vyzkouseno na WIN764bit, WIN VISTA 64bit, proste nepomuze ani format disku, vsechny ovladace aktualizovane, jak na GPU tak MB tak i AUDIO. Zadny prach, po rozebrani sem jen profouknul, notebook nehreje, drive se vetrak v 3 d aplikacich sam rychle roztocil a jakoby odfukoval, ted neni vubec slyset a myslim ze v tom bude problem. Prosim o radu. DIky moc

noxman
občas se tu ukáže
Příspěvky: 83
Registrován: 04 lis 2008 07:42

Příspěvekod noxman » 04 úno 2014 13:50

Ahoj, mam prosbu na majitele tohoto notebooku. Shanim DVD recovery s Windows Vista CZ, ktera se nachazi na tovarnim disku. Dekuji
Alienware M17x R3, 2670QM, 2x4GB Kingston DDR3-1333, AMD FirePro M8900 (6970m), SSD Crucial M4 256GB + 2 TB Seagate ST2000LM003, 1080p LCD, Windows 7 Ultimate.

Kony.cz
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 187
Registrován: 07 dub 2007 19:15

Příspěvekod Kony.cz » 30 led 2017 21:29

vymenoval nekdo u toho notasu grafiku ??? mam tam 9600 GT a premyslim co za to vykonejsiho.....

Co by se tam dalo dat ??? Co presne mam hledat za typ grafiky ??? Diky moc

nasel jsem ze by se dala snad vymenit za GT240M, ma to smysl menit ??? bude tam naruzt vykonu op tolik abych to vubec pocitil na nejake hre ???

kdyz se podivam na tuto cenu tak super http://www.ebay.com/itm/Acer-Aspire-573 ... 2483062774

nebo se tam do tohoto notasu da pridat neco silnejsiho ???

roman2277
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 9948
Registrován: 30 dub 2008 10:22
Bydliště: okolí Prahy

Příspěvekod roman2277 » 30 led 2017 22:04

To nemá valný význam.
MSI GT73,Acer Predator 17,Ipad Pro 10.5 256GB
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3


Zpět na „notebooky Acer“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti