Acer Aspire 7730G

notebooky Acer (Aspire, TravelMate) a vše kolem
Faramir
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 119
Registrován: 20 led 2007 09:54

Příspěvekod Faramir » 15 úno 2010 14:31

hassan: Ty informace zjistíš v Everestu. A co se týče SLIC, tak zjednodušeně řečeno se jedná o možnost pro OEM dodavatele (Acer, Asus, HP etc) dodávat předinstalované Windows, které nepotřebují aktivaci a jedou všechny na jedno OEM číslo (v rámci dodavatele, každý OEM dodavatel má samozřejmě vlastní číslo). Díky tomu můžeš použít certifikát výrobce, jeho číslo a aktivovat si Windows aniž bys je kupoval, nepotřebuješ ani žádný aktivátor.
Víc to veřejně rozebírat nebudu, protože to je warez.
Core i5 750@3600 MHz, Gigabyte GA-P55-UD3R, 8 GB DDR3 1600 MHz, Sapphire Radeon HD 5770 Vapor-X, Kingston SSDNow V 64 GB, 2x320 GB RAID0 + 1 TB, 24"+22", Win 7 HP x64
Acer Aspire One 110-Bw
HTC HD2

hassan
občas se tu ukáže
Příspěvky: 23
Registrován: 23 led 2009 04:35

Příspěvekod hassan » 16 úno 2010 10:40

Jeste otazka. Ja neupdatoval bios z duvodu ze nejaka novesi verze o 50% zpomalila vykon graficke karty. S tim 3809 je to v poradku? Je rychlost stejna? Diky.
Acer aspire 7730g, g-force 9600gt, razer deathader, requiem: bloodymare, sacred 2

Faramir
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 119
Registrován: 20 led 2007 09:54

Příspěvekod Faramir » 16 úno 2010 17:27

Ano, rychlost je stejná. To snížení výkonu GPU byl nějaký úlet, dotyčný BIOS velmi rychle stáhli a nahradili jiným.
Core i5 750@3600 MHz, Gigabyte GA-P55-UD3R, 8 GB DDR3 1600 MHz, Sapphire Radeon HD 5770 Vapor-X, Kingston SSDNow V 64 GB, 2x320 GB RAID0 + 1 TB, 24"+22", Win 7 HP x64

Acer Aspire One 110-Bw

HTC HD2

slava68
občas se tu ukáže
Příspěvky: 53
Registrován: 21 led 2010 09:30

Update Bios

Příspěvekod slava68 » 17 úno 2010 11:48

Ahoj,prosím o radu jak se updatuje Bios a můžu tam dát rovnou ten poslední 3809 ?Díky za pomoc

dzulio
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 352
Registrován: 26 čer 2008 08:02
Bydliště: Poprad

Příspěvekod dzulio » 17 úno 2010 12:07

stiahnes si ho zo stranok aceru pre tvoj model a je tam aj navod v tom ze co mas robit

slava68
občas se tu ukáže
Příspěvky: 53
Registrován: 21 led 2010 09:30

Příspěvekod slava68 » 17 úno 2010 14:22

Ok,Bios jsem stáhnul a jsou tam dvě položky DOS A WINDOWS. S tím Dosem mám taky něco dělat ? Díky Sláva

Faramir
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 119
Registrován: 20 led 2007 09:54

Příspěvekod Faramir » 17 úno 2010 14:28

Můžeš flashovat z prostředí Windows, takže ukonči všechny programy, rozbal adresář Windows z archívu s BIOSem, tam spusť ten jeden *.EXE soubor, který tam je a chvíli počkej, po restartu budeš mít nový BIOS. Při flashování s PC pochopitelně vůbec nic nedělej, nejlépe se i odpoj od internetu.
Core i5 750@3600 MHz, Gigabyte GA-P55-UD3R, 8 GB DDR3 1600 MHz, Sapphire Radeon HD 5770 Vapor-X, Kingston SSDNow V 64 GB, 2x320 GB RAID0 + 1 TB, 24"+22", Win 7 HP x64

Acer Aspire One 110-Bw

HTC HD2

slava68
občas se tu ukáže
Příspěvky: 53
Registrován: 21 led 2010 09:30

Příspěvekod slava68 » 17 úno 2010 15:05

Ok,díky Faramir. Už je mi to 100% jasný.Ještě mám jeden dotaz na ovladače grafiky. Mám dát ovladače grafiky ze stránek Aceru jako je Bios nebo jsou lepší ty poslední pro můj notebook přímo ze stránek Nvidie ? Díky Sláva

Faramir
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 119
Registrován: 20 led 2007 09:54

Příspěvekod Faramir » 17 úno 2010 16:17

Ovladače ze stránek nvidie jsou novější, já osobně používám vždy poslední WHQL.
Core i5 750@3600 MHz, Gigabyte GA-P55-UD3R, 8 GB DDR3 1600 MHz, Sapphire Radeon HD 5770 Vapor-X, Kingston SSDNow V 64 GB, 2x320 GB RAID0 + 1 TB, 24"+22", Win 7 HP x64

Acer Aspire One 110-Bw

HTC HD2

slava68
občas se tu ukáže
Příspěvky: 53
Registrován: 21 led 2010 09:30

Příspěvekod slava68 » 17 úno 2010 16:36

Díky,Sláva

hassan
občas se tu ukáže
Příspěvky: 23
Registrován: 23 led 2009 04:35

Příspěvekod hassan » 06 bře 2010 04:41

Panove, uz mi z toho vazne mrda, mam tenhle kram uz pul roku a neustale mi problikava displej, nahodne, zhasne tak na 1 vterinu a zase se rozne (rozsviti pro prazaky), nekdy to neudela vubec, nekdy to dela kadych 5 minut. Obcas je to doprovazeny zvukem vyjmuti/pripojeni hardware. Mate nekdo podobny problem? Zkousel jsem instalovat novejsi ovladace, jeste zkusim ten bos flashnout, zatim nic nepomohlo.
Acer aspire 7730g, g-force 9600gt, razer deathader, requiem: bloodymare, sacred 2

Faramir
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 119
Registrován: 20 led 2007 09:54

Příspěvekod Faramir » 06 bře 2010 10:47

hassan: To je na reklamaci. Já jsem ho každopádně vrátil, koupil místo něj stolní PC (jako přenosný mi stačí Aspire One) a jsem spokojený.
Core i5 750@3600 MHz, Gigabyte GA-P55-UD3R, 8 GB DDR3 1600 MHz, Sapphire Radeon HD 5770 Vapor-X, Kingston SSDNow V 64 GB, 2x320 GB RAID0 + 1 TB, 24"+22", Win 7 HP x64

Acer Aspire One 110-Bw

HTC HD2

Mario89
chodí sporadicky
Příspěvky: 18
Registrován: 24 říj 2009 21:25

Příspěvekod Mario89 » 14 čer 2010 20:03

Kde sezenu verzi biosu 3809? Na jejich strankach maji jen verzi 3636. Popripade muzete mi ho nekam uploadnout? Diky moc

Faramir
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 119
Registrován: 20 led 2007 09:54

Příspěvekod Faramir » 14 čer 2010 20:32

Jestli není na stránkách, tak jedině v servisu nebo vytáhnout z jiného. Ale podle mě není nutné BIOS aktualizovat, pokud nepřidává nějakou funkci.
Core i5 750@3600 MHz, Gigabyte GA-P55-UD3R, 8 GB DDR3 1600 MHz, Sapphire Radeon HD 5770 Vapor-X, Kingston SSDNow V 64 GB, 2x320 GB RAID0 + 1 TB, 24"+22", Win 7 HP x64

Acer Aspire One 110-Bw

HTC HD2

zirafak
chodí sporadicky
Příspěvky: 2
Registrován: 04 črc 2009 17:27

BIOS 3809

Příspěvekod zirafak » 04 srp 2010 20:07

Mario89 píše:Kde sezenu verzi biosu 3809? Na jejich strankach maji jen verzi 3636. Popripade muzete mi ho nekam uploadnout? Diky moc


Tady máš odkaz: http://rapidsh***.com/files/411033051/B ... G_7730.rar


Zpět na „notebooky Acer“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti