Obsah fóra notebooky-forum.notebook.cz notebooky-forum.notebook.cz
Notebooky a vše kolem
 
  Přihlášení Přihlášení     NOVÝ UŽIVATEL NOVÝ UŽIVATEL     Hledat Hledat     Seznam uživatelů Seznam uživatelů     Uživatelské skupiny Uživatelské skupiny     FAQ FAQ  
Přihlášení
Uživatel:    Heslo:      Přihlásit automaticky při příští návštěvě    
Thinkpady a SATA300
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra notebooky-forum.notebook.cz -> notebooky Lenovo (dříve IBM)
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
zivan
stálý uživatel


Založen: 26.5.2008
Příspěvky: 3265
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: pá 01.10.2010 10:39    Předmět: Thinkpady a SATA300 Citovat

Chlebovnik napsal:
Na L2V2GO jsem narazil na odkaz na zajímavý "patch". Jedná se o modifikovaný bios, který podporuje SATA 2 (3Gb/s). Ještě jsem ho nezkoušel, každopádně tady je ten thread: [odkaz]

Kdyžtak dejte vědět.


Shrnuti z anglickych stranek [odkaz]

Aktualne podporovane modely: T61, X61, X300, R61

Upravy:
- SATA300
- SLIC 2.1
- Whitelist (funguji i jine nez Lenovo WiFi karty)
- Thermal sensing error (problem nekterych T61, R61 a procesoru Penryn)
- prehozeni CTRL a FN (v ZIPu verze biosu pro klasicke i prehozene rozlozeni)

Moje zkusenosti:
Nefungovalo mi vypalene ISO, tak jsem risknul flash z WinXP. Po restartu byla vypalovacka v PIO modu (predtim jsem to nekontroloval, takze to nemusi souviset), stacilo ji prepnout na DMA. Testy SSD (80GB X25-M) se v souvislem cteni dostavaji pres 200MB/s.

Edit:
Koukam, ze uz jsou podporovany i 15" R61
_________________
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, Crucial M4 128GB + Seagate 1TB 7mm, 12.5" IPS) + Mini Dock Series 3 Plus + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W


Naposledy upravil zivan dne út 11.01.2011 15:33, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Guf
chodí často


Založen: 8.6.2007
Příspěvky: 511

PříspěvekZaslal: ne 03.10.2010 22:07    Předmět: re Citovat

Prosímtě jaká verze BIOS to přesně je? System update mi nic nenašel.

Je ten flash lepší přes CD/DVD než přímo přes system update?

Jaké hodnoty jsi měl na tom disku před tím flashem, díky?
_________________
IBM/Lenovo ThinkPad R61 C2D T7100 1,8GHz, 4Gb RAM/667MHz, Hitachi 120GB/5400ot., Intel GMA X3100, 14,1 WXGA(matný), WIN 7, 3roky carry-in
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
zivan
stálý uživatel


Založen: 26.5.2008
Příspěvky: 3265
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: ne 03.10.2010 23:05    Předmět: Citovat

Verze BIOSu najdes na tom odkazu na anglicke stranky, jde o BIOS, ktery nejaky uzivatel upravil, takze ti ho System Update nenabidne. Pri nahrani neoficialni verze BIOSu muze byt problem s reklamaci.

Predtim jsem se nedostal pres hodnoty SATA150, tj. realne nejakych 135MB/s. V uvodnim prispevku jsem predpokladal, ze kazdy z majitelu tusi, ze tyhle starsi Thinkpady maji SATA rozhrani omezene na rychlost starsi verze (v jine terminologii je to SATA II omezene Lenovem na SATA I).
U klasickych disku je to celkem jedno, protoze jen nejnovejsi a nejrychlejsi disky se postupne blizi tomu limitu 135MB/s, neco jineho je to u SSD, ktere atakuji i rychlosti SATA II rozhrani.
_________________
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, Crucial M4 128GB + Seagate 1TB 7mm, 12.5" IPS) + Mini Dock Series 3 Plus + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
swarm
Moderátor
Moderátor


Založen: 9.2.2007
Příspěvky: 8885
Bydliště: zpět v ČR

PříspěvekZaslal: po 04.10.2010 12:10    Předmět: Citovat

Tohle vypadá dobře. Možná, že to zkusim na svém R61, až ho příští rok uvidim. Fakt je, že to SATA I mě štvalo, protože limitovalo maximální rychlosti SSD, které tam mám.
_________________
Diagon Swarm - blog Arrow http://notebookblog.cz
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, GTX860M)
14" ThinkPad T400
14" HP EliteBook 840 + dock + 3xLCD
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
GR!nCh
zběhlý návštěvník


Založen: 16.9.2007
Příspěvky: 265
Bydliště: Olomouc, Brno

PříspěvekZaslal: čt 06.01.2011 18:29    Předmět: Citovat

Tak už jsem taky v tom... Nemohl jsem odolat OCZ Vertex 2. Flash BIOSu proběhl bez problému z bootovacího CD (pouze si to vyžádalo v BIOSu zapnout Flash over LAN --> Enabled ... nevím proč). A...
kód:
$ sudo hdparm -t /dev/sda

/dev/sda:
 Timing buffered disk reads:  624 MB in  3.00 seconds = 207.74 MB/sec

Cool
_________________
Linux Mint Debian Edition @ Lenovo ThinkPad T61 14.1'' 1440x900, SSD OCZ Vertex 2 60GB, Ultra-Bay HDD, Advanced Mini Dock, 24" + 17" LCDs
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
burticek
občas se tu ukáže


Založen: 23.4.2008
Příspěvky: 51

PříspěvekZaslal: ne 30.01.2011 22:55    Předmět: Citovat

Kdo máte přeflashováno, běhá všechno v pohodě? Nenarazili jste při používání na nějaké problémy?
_________________
Lenovo Thinkpad R61 - 15,4" WSXGA+ 1680 x 1050, C2D T8100 2,10 GHz, 2x2 GB RAM 667MHz, nVIDIA Quadro NVS 140M, 80GB SSD Intel X25​-M G2 + 320 GB WD Scorpio Black 7200 ot. v Ultrabay, Win 7 Pro x64
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
JR
zatím moc nechodí


Založen: 18.8.2007
Příspěvky: 17

PříspěvekZaslal: po 31.01.2011 05:01    Předmět: Funguje dobře Citovat

Používám upravený BIOS od zveřejnění na těchto stránkách 4.10.2010 na T61 7664-18G, Win 7 64 Ultimate, SSD Kingston V-Series, a vše funguje bez sebemenších problémů.
_________________
ThinkPad T420
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
uiqjirka
zběhlý návštěvník


Založen: 19.8.2008
Příspěvky: 253

PříspěvekZaslal: st 02.02.2011 18:10    Předmět: Citovat

Take mam preflashovano,jak R61 tak T61,oba chodi bez sebemensiho problemu.
_________________
Momentálně používám..
Lenovo Thinkpad T430 a T430s - na cesty a pracovně
Toshiba Qosmio G30 - dědeček na doma, ale stále v kondici a plně funkční
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
burticek
občas se tu ukáže


Založen: 23.4.2008
Příspěvky: 51

PříspěvekZaslal: st 02.02.2011 23:56    Předmět: Citovat

Ještě poslední dotaz. Který BIOS jste fleshovali - normal nebo ten s prohozením FN a CTRL?

Teď jsem na tom anglickém fóru četl, že autor bude muset ten ISO BIOS s CTRL-FN swap předělat. Je tam chyba, takže přehození nefunguje. Ale nějak jsem z toho nevykoukal, jestli je to jediná chyba. Klávesy přehazovat nemusím, takže bych tam kdyžtak hodil tu druhou verzi.
_________________
Lenovo Thinkpad R61 - 15,4" WSXGA+ 1680 x 1050, C2D T8100 2,10 GHz, 2x2 GB RAM 667MHz, nVIDIA Quadro NVS 140M, 80GB SSD Intel X25​-M G2 + 320 GB WD Scorpio Black 7200 ot. v Ultrabay, Win 7 Pro x64
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
PT
zatím moc nechodí


Založen: 16.8.2010
Příspěvky: 15

PříspěvekZaslal: čt 03.02.2011 15:55    Předmět: Citovat

Jen by me zajimalo - je mozne neco podobneho cekat i u jinych modelu nez T61, X61, X300, R61 anebo je to vazano na specificky hardware techto rad? Sata-II u me T-400 by me vice nez potesilo....
_________________
LENOVO Thinkpad T400 / C2D P8700 / 14,1 WXGA+ LED / 4GB / ATI 3470 / PATRIOT INFERNO SSD 120GB / win 7 Professional x64 / Advanced Mini Dock
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ghost
Moderátor
Moderátor


Založen: 25.10.2006
Příspěvky: 7593
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: čt 03.02.2011 16:16    Předmět: Citovat

PT: na T400 by malo SATA II fungovat normalne s oficialnym biosom. u tychto modelov je problem, ze ich HW SATA II podporuje ale Lenovo sa ju z roznych dovodov rozhodlo vypnut.
_________________
T60, T410, W520, Predator 15, MBP 13 Early 2015, Nexus 7, iPad Air
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
PT
zatím moc nechodí


Založen: 16.8.2010
Příspěvky: 15

PříspěvekZaslal: čt 03.02.2011 16:28    Předmět: Citovat

Ja si prave myslel ze T400 ma SATA1 a pricital jsem tomu i horsi vysledky rychlosti disku...
_________________
LENOVO Thinkpad T400 / C2D P8700 / 14,1 WXGA+ LED / 4GB / ATI 3470 / PATRIOT INFERNO SSD 120GB / win 7 Professional x64 / Advanced Mini Dock
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
uiqjirka
zběhlý návštěvník


Založen: 19.8.2008
Příspěvky: 253

PříspěvekZaslal: so 05.02.2011 14:10    Předmět: Citovat

burticek napsal:
Ještě poslední dotaz. Který BIOS jste fleshovali - normal nebo ten s prohozením FN a CTRL?

Teď jsem na tom anglickém fóru četl, že autor bude muset ten ISO BIOS s CTRL-FN swap předělat. Je tam chyba, takže přehození nefunguje. Ale nějak jsem z toho nevykoukal, jestli je to jediná chyba. Klávesy přehazovat nemusím, takže bych tam kdyžtak hodil tu druhou verzi.


Instaloval jsem verzi bez swapu,klavesi prehodit nepotrebuji.
_________________
Momentálně používám..
Lenovo Thinkpad T430 a T430s - na cesty a pracovně
Toshiba Qosmio G30 - dědeček na doma, ale stále v kondici a plně funkční
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
wern_er
chodí často


Založen: 10.5.2007
Příspěvky: 1176

PříspěvekZaslal: út 22.05.2012 11:26    Předmět: Citovat

Nemáte někdo daný BIOS k nasdílení? Nové jsou jen včetně DUAL-IDA, ale o přetaktování a tím vyšší teploty nemám zájem (výkon procesoru mi stačí, brzdou je disk). Nebo je dané vypínatelné?
_________________
TP T61 7664-18G, 2x2GB RAM 800MHz, Intel SSD 330 180GB, Advanced Mini-Dock
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x8GB DDR3 1600MHz, 128GB mSATA Crucial M4 SSD
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x4GB DDR3 1600MHz, 256GB mSATA Crucial M500 SSD
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ghost
Moderátor
Moderátor


Založen: 25.10.2006
Příspěvky: 7593
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: út 22.05.2012 15:08    Předmět: Citovat

afaik DUAL-IDA si musis zapnut Throttlestopom. bios mod ti to akurat dovoli zapnut.
_________________
T60, T410, W520, Predator 15, MBP 13 Early 2015, Nexus 7, iPad Air
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra notebooky-forum.notebook.cz -> notebooky Lenovo (dříve IBM) Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.




Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com

Používáme cookies pro lepší funkčnost obsahu a inzerci třetích stran, prohlížením našich stránek s tím vyjadřujete souhlas.