FullBrand start -->
Obsah fóra notebooky-forum.notebook.cz notebooky-forum.notebook.cz
Notebooky a vše kolem
 
  Přihlášení Přihlášení     NOVÝ UŽIVATEL NOVÝ UŽIVATEL     Hledat Hledat     Seznam uživatelů Seznam uživatelů     Uživatelské skupiny Uživatelské skupiny     FAQ FAQ  
Přihlášení
Uživatel:    Heslo:      Přihlásit automaticky při příští návštěvě    
Acer Bios Flash - po resete nejde display. PLS HELP!

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra notebooky-forum.notebook.cz -> notebooky Acer
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
rokas2007
zatím moc nechodí


Založen: 16.5.2007
Příspěvky: 2

PříspěvekZaslal: st 16.05.2007 13:03    Předmět: Acer Bios Flash - po resete nejde display. PLS HELP! Citovat

Prosim o radu.

Cez Winphlash som upgradeoval bios pre acer 1694, vsetko prebehlo normalne, na notebooku som este pracoval hodnu chvilu dalej.

Po naslednom restarte mi vsak zahadne "zhasol" display. Jednoducho nesvieti - display je uplne tmavy, ani neblikne, nie je vidiet ani obrysy objektov, ked nabehne windows (ako ked len vypnete osvetlenie...)

Po napojeni externeho monitora sa ani ten nerozbehol. Takze to asi bude grafika. Divne je, ze system nabieha v poriadku, aj do biosu sa viem dostat (prestane blikat disk), ale nevidim ho, ani system.

Nema/nemal niekto podobne problemy?

Dokazem sa dostat na svoj pocitac cez remote desktop z ineho pocitaca, ak tomu druhemu pocitacu nejde graficka karta?

Este chcem "naslepo" spravit reflash na starsi bios cez bootovatelne cd a prikaz phlash16, ale neviem, ake parametre mam presne zadat.

Za akekolvek info dik.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Kajis
zběhlý návštěvník


Založen: 5.3.2007
Příspěvky: 216

PříspěvekZaslal: st 16.05.2007 13:31    Předmět: Citovat

Vyndat bateru, nebo servis ..
No na slepo no nevím Smile
_________________
HP530
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mbelas
chodí často


Založen: 29.10.2006
Příspěvky: 1388

PříspěvekZaslal: st 16.05.2007 15:48    Předmět: Citovat

zkus připojit externi monitor........ Very Happy jinak ten servis asik.....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Kajis
zběhlý návštěvník


Založen: 5.3.2007
Příspěvky: 216

PříspěvekZaslal: st 16.05.2007 15:57    Předmět: Citovat

Už skoušel připojit externí monitor. To nečteš nebo co ? Smile
_________________
HP530
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mbelas
chodí často


Založen: 29.10.2006
Příspěvky: 1388

PříspěvekZaslal: st 16.05.2007 16:23    Předmět: Citovat

Embarassed Razz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zacker
zběhlý návštěvník


Založen: 18.4.2007
Příspěvky: 298

PříspěvekZaslal: st 16.05.2007 17:04    Předmět: Citovat

Na teto strance je navod jak vyresit obdobny problem na notebooku od VBI, mozna ti to pomuze.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rokas2007
zatím moc nechodí


Založen: 16.5.2007
Příspěvky: 2

PříspěvekZaslal: st 16.05.2007 19:54    Předmět: VYRIESENE, NOTEBOOK "OZIL"! Citovat

dakujem vsetkym za pomoc, funkciu displeja sa mi podarilo obnovit.

a teraz moj postup pre vsetkych dalsich zufalcov, ktori budu mat s tymto terorom do cinenia:

budete potrebovat:

- softwarovu kopiu vasho SPRAVNEHO a FUNKCNEHO biosu (najlepsie zo stranok vyrobcu - u mna acer, vo formate .wph)

- phlash16.exe (flashovaci program od phoenixu pre pracu v prostredi ms-dos)

- ultraiso (alebo podobny program na pracu s image subormi),

- nero

- prazdne CDRW (moze byt aj DVDRW)


najprv je najdolezitejsie ziskat softwarovu kopiu vasho biosu. ten sa nachadza najcastejsie na strankach vyrobcu vasho notebooku. napr. acer:
[odkaz]

[odkaz]

horny link z ftp-cka je priklad mojho biosu. je to dobry priklad, pretoze notebooky, hoci s rovnakym typovym oznacenim, vychadzaju v rozlicnych hardwarovych obmenach, takze acer 1694 moze mat grafiku ako od aTI, tak aj od nVIDIE. preto je maximalne dolezite vybrat ten spravny bios z archivu (v .txt alebo readme najdete, ku ktorej konfiguracii ten - ktory bios patri). ak mame spravny bios, jednoducho ho vyextraktujeme z archivu a premenujeme na nieco jednoduche, napr. 3A2GP.wph na BIOS.wph.

pomocou [odkaz] si stiahnete archiv, v ktorom sa nachadza image bootovacej diskety. archiv rozbalite a ziskate subor drdosmin.img . tento subor nasledne otvorite v programe ultraiso a do imagu s tromi subormi pridate subory phlash16.exe a bios.wph (spominany vyssie). teraz zostava uz len image nahrat na disk. (v menu file -- "save as") napr. biosboot.img.

v nerovi vyberieme typ kompilacie na CD-ROM (BOOT), nasledne v menu BOOT prepneme na image file a prebrowsujeme sa k uz ulozenemu suboru "biosboot.img") (ak nepojde zobrazit, zvolte filter .ALL FILES)

potom uz staci stlacit new a vypalit zdanlivo prazdne cd. vsetky udaje potrebne k flashovaniu sa zapisu cez pripojeny biosboot.img subor.

doporucujem palit ako DAO, uzavriet CD a samozrejme verify.

vypalene CDRW vlozime do mechaniky "postihnuteho" stroja a .... zapneme!

AK vam po vlozeni CD nebootuje ako prvy CD disk, ale hned HDD - vidite z neustale blikajucej kontrolky HDD, budete musiet svoj HDD vybrat a prinutit svoj stroj bootovat z cd. mne to takto fungovalo. ak mate nastavene bootovanie z cd, dos vam po vlozeni nabehne automaticky. ja ale doporucujem hdd vybrat, vyhnete sa obstrukciam.

hoci nic nemozete vidiet na obrazovke, LED aktivita cd-romu vam prezradi, ze ste sa do dosu dostali. HDD vam nesme blikat, pretoze vam bootuje windows! (preto je aj lepsie HDD vybrat)

potvrdenie, ze sme uspesne v prikazovom riadku:

napiseme cd e: (resp. skusime nejake ine pismena napr, c, d, f, g) a potvrdime enterom

po jednom z nich sa nam rozsvieti LED mechaniky.

akonahle sa toto stane, staci uz len napisat PHLASH16.exe a stlacit enter
pozor, pouzivate anglicku klavesnicu, takze cisla 16 piste BEZ shiftu!!

phlash16 ziadne dalsie parametre nepotrebuje, ani nazov suboru. (moj som premenoval na bios.wph a nacital si ho sam)

ze sa vam zacne updatovat bios, budete pocut okamzite. moj notebook asi 30 sekund vkuse velmi hlucne pipal a onedlho sa sam vypol.

po naslednom restarte som mohol skakat, na obrazovke sa zobrazilo logo aceru a chybova hlaska o nepritomnosti HDD.

notebook funguje dalej bez akychkolvek problemov....


velmi pekny popis s obrazkami je aj tu:

[odkaz]
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ozzy2
zatím moc nechodí


Založen: 26.12.2007
Příspěvky: 4

PříspěvekZaslal: st 26.12.2007 17:45    Předmět: Citovat

Děkuji Rokasovi2007 a všem ostatním za tenhle návod.Po 3dnech jsem to tady našel a pomohlo mi to zachránit můj NTB od odeslání do servisu.
Very Happy Very Happy
Bootovací CD si připravte podle návodu rokase2007

Jen upřesním další postup:

doporučuji vyjmout pevný disk

po vložení CD a zapnutí NTB počkejte až přestane blikat mechanika napište datum ve formátu 12-26-2007(aktuální)

stiskněte Enter

zadejte čas ve formátu 16:45:45:00(aktuální)

stiskněte Enter

tím se dostanete k výběru CD

zadávejte postupně písmena jednotek ve tvaru A:

po každém pokusu je nutno dvakrát stisknout Enter a chvíli počkat

pokud se trefíte,tak se roztočí mechanika

zadáte příkaz PHLASH16.exe

stiskněte Enter

NTB začne pípat

pak jenom počkáte až dojde k restartu a máte opět funkční NTB.



Doporučuji si celý postup až po napsaní příkazu PHLASH16.exe(nepotvrzujte Entrem,ale restartujte PC pomocí Alt+Ctrl+Delete) vyzkoušet na jiném funkčním PC.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
AnubiSeth
občas se tu ukáže


Založen: 8.1.2007
Příspěvky: 59

PříspěvekZaslal: po 31.12.2007 15:48    Předmět: Citovat

Zdravim,

mám problém. Po Flash BIOSu nefunguje displej a mám pocit, že nefunguje nic. Jen bliká hdd a nevypadá to, že by bootoval. Ani nereaguje DVD mechanika na tlačítko pro otevření.
Chtěl jsem zkusit postup, který je zde, ale nejde vyjmout hdd, aniž bych v podstatě rozebral celé šasi notebooku. Je totiž chráněný plechovým krytem, který je přišroubovaný tak, že hlavičky šroubků jsou pod klávesnicí...
Může mi prosím někdo poradit?
_________________
FSC AMILO Xi 1526 T5500 > Acer Aspire 7720G (C2D T7700 2x2,4GHz 4MB, 2048MB DDR2 667MHz, GeForce M8600GT 512MB DDR2, 250GB S-ATA HDD, 17" WXGA+ LCD, WiFi, Webcam atd.)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ozzy2
zatím moc nechodí


Založen: 26.12.2007
Příspěvky: 4

PříspěvekZaslal: út 01.01.2008 10:19    Předmět: Citovat

Hoď někde foto,jak vypadá uchycení disku.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
AnubiSeth
občas se tu ukáže


Založen: 8.1.2007
Příspěvky: 59

PříspěvekZaslal: út 01.01.2008 10:57    Předmět: Citovat

[odkaz]
tady to je zakroužkované...

Povedlo se mi něco jiného. Dokázal jsem svůj notebook dostat do "bios crisis" módu.
Vyjmul jsem baterku, vypojil napájení, připojil USB disketovou mechaniku na druhý port z prava (ten jediný zřejmě umí pak boot z disketové mechaniky) podržel jsem Fn + ESC, připojil napájení a zapnul.
Notebook se jakoby zapnul. Roztočil se větrák naplno, ale nic nesvítilo. Jen disketová mechanika a DVD se rozjeli. Problém je v tom, že ani z diskety a ani z CD s těmi soubory podle návodu to nic nedělalo. Jen to každých pár sekund přistupovalo, jako by to kontrolovalo nebo nevím co... A takhle to mohlo být klidně celou noc beze změny. Stále se opakující monotónní krátké čtení a pak odmlka.
_________________
FSC AMILO Xi 1526 T5500 > Acer Aspire 7720G (C2D T7700 2x2,4GHz 4MB, 2048MB DDR2 667MHz, GeForce M8600GT 512MB DDR2, 250GB S-ATA HDD, 17" WXGA+ LCD, WiFi, Webcam atd.)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ozzy2
zatím moc nechodí


Založen: 26.12.2007
Příspěvky: 4

PříspěvekZaslal: út 01.01.2008 11:14    Předmět: Citovat

zkus to celé posunout doleva a mělo by se to celé uvolnit.Ten Crisis mod jsem zkoušel taky a nepovedlo se mi s tím nic udělat.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
AnubiSeth
občas se tu ukáže


Založen: 8.1.2007
Příspěvky: 59

PříspěvekZaslal: út 01.01.2008 11:23    Předmět: Citovat

To mi taky přišlo logické udělat... Ale dole jsou celkem 3 šroubky. 2 mají hlavičku z opačné strany a jen jeden z té správné... Drží to tam a nepůjdou vyjmout disky, dokud to celé nerozeberu. Podle mě je to pod klávesnicí
_________________
FSC AMILO Xi 1526 T5500 > Acer Aspire 7720G (C2D T7700 2x2,4GHz 4MB, 2048MB DDR2 667MHz, GeForce M8600GT 512MB DDR2, 250GB S-ATA HDD, 17" WXGA+ LCD, WiFi, Webcam atd.)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kotelnik22
zatím moc nechodí


Založen: 12.5.2013
Příspěvky: 3

PříspěvekZaslal: ne 12.05.2013 12:37    Předmět: podle popisu to castecne jde Citovat

Zdravim vsecky Smile...Tak ma taky problem..Po flash biosu u Acer 4070 je jen cerna obrazovka ale jinak jakokdyby vse fungovalo...Tak jsme zkusil ten navod tady..Jde ale jen jakoby napul...Notebook bootuje mechanika sviti chvili a pak zhasne...kdyz zhasne staci zmacnout pismeno c a uz se zas rozjede,jde slyset jak zvysi otacky jenze ledka nesviti..Nepomuze psani cd a PHLASH a tak z navodu..Ani zadani datumu a casu...CO S TIM?VI NEKDO?....DIKY ZA RADY!!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra notebooky-forum.notebook.cz -> notebooky Acer Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.




Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com

Používáme cookies pro lepší funkčnost obsahu a inzerci třetích stran, prohlížením našich stránek s tím vyjadřujete souhlas.