FullBrand start -->
Obsah fóra notebooky-forum.notebook.cz notebooky-forum.notebook.cz
Notebooky a vše kolem
 
  Přihlášení Přihlášení     NOVÝ UŽIVATEL NOVÝ UŽIVATEL     Hledat Hledat     Seznam uživatelů Seznam uživatelů     Uživatelské skupiny Uživatelské skupiny     FAQ FAQ  
Přihlášení
Uživatel:    Heslo:      Přihlásit automaticky při příští návštěvě    
ThinkPad + TrackPoint + Vista

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra notebooky-forum.notebook.cz -> Windows 7, Vista, XP i starší
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
edois
zatím moc nechodí


Založen: 3.5.2008
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: so 03.05.2008 14:25    Předmět: ThinkPad + TrackPoint + Vista Citovat

Protože mi kamarád věnoval přebytečný harddisk do notebooku, rozhodl jsem se, že vyzkouším Windows Vista, které mám už déle než půl roku zakoupené, ale nepoužíval jsem je (používám GNU/Linux a na harddisk, na kterém jej mám, mi Windows z bezpečnostních důvodů nesmí).

S instalací problém nebyl, ale mám problém se scrollováním pomocí TrackPointu - funguje pouze v některých aplikacích, nefunguje především ve hrách (kvůli kterým jsem ty Visty vůbec začal zkoušet).

Nemáte s tím někdo zkušenosti? Mám originální (a nejnovější) ovladač od Lenova, notebook je ThinkPad T60.

V GNU/Linuxu fungovalo scrollování TrackPointem ve všech aplikacích (i v těch samých hrách pod Wine).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ghost
Moderátor
Moderátor


Založen: 25.10.2006
Příspěvky: 7591
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: so 03.05.2008 15:46    Předmět: Citovat

skus si to prepnut na zabudovanu podporu scrollovania od microsoftu. v ultranav settings pri "choose scrolling or magnifying glass function" volba neither. ja to pouzivam tak - so zapnutou funkciou scrooling nefunguje prostredne tlacitko ako mouse3 button.
_________________
T60, T410, W520, Predator 15, MBP 13 Early 2015, Nexus 7, iPad Air
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
edois
zatím moc nechodí


Založen: 3.5.2008
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: so 03.05.2008 15:50    Předmět: Citovat

To jsem zkoušel (volbu neither), ale scrollování stále v některých hrách nefunguje. Není potřeba tu podporu scrollování od Microsoftu ještě někde zapnout?

Edit: Pro jistotu jsem vyměnil disk a nabootoval do těch Vist a zkusil to ještě jednou. Prostřední tlačítko teď funguje jako tlačítko a to i při krátkém, i při dlouhém stisku. Dohromady s TrackPointem nedělá nic (resp. TrackPointem hýbu kurzorem a tím prostředním klikám). Potřebuju, aby se to chovalo stejně, jako v GNU/Linuxu, tzn. jako obyčejné normální kolečko...


Naposledy upravil edois dne so 03.05.2008 17:05, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ghost
Moderátor
Moderátor


Založen: 25.10.2006
Příspěvky: 7591
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: so 03.05.2008 16:45    Předmět: Citovat

skusal som teraz NHL Eastside Hockey Manager 2007 a scrollovanie cez tlacitka trackpointu mi tam nefunguje tiez (scrollovanie na myske fungovalo). skusal som aj to iste na T60 s XPckom a sprava sa to tam rovnako.
_________________
T60, T410, W520, Predator 15, MBP 13 Early 2015, Nexus 7, iPad Air
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
edois
zatím moc nechodí


Založen: 3.5.2008
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: so 03.05.2008 16:51    Předmět: Citovat

Zvláštní je, že v GNU/Linuxu to prostě funguje, aniž bych musel kdekoliv cokoliv nastavovat.. Myslíte, že je chyba přímo ve Vistách a nebo spíš v ovladačích od Lenova? Nejsou i u Windows nějací nadšenci, kteří by psali vlastní drivery, které by tohle uměly? Svět Windows je pro mě jedna velká neznámá..

Naposledy upravil edois dne so 03.05.2008 17:04, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ghost
Moderátor
Moderátor


Založen: 25.10.2006
Příspěvky: 7591
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: so 03.05.2008 17:00    Předmět: Citovat

vista ako taka s tym nema nic. na XP sa to sprava rovnako. v hrach sa to tlacitko sprava proste ako mouse3 button. to scrollovanie s mouse3 nie je nasimulovanie tocenia neexistujucim koleckom. funguje to rovnako ako ked stlacis kolecko na mysi - vtedy mozes tiez scrollovat pohybom mysi.

porovnat s fungovanim na linuxe to neviem, nepouzivam ho.

p.s. necituj predchadzajuci post. vid pravidla.
_________________
T60, T410, W520, Predator 15, MBP 13 Early 2015, Nexus 7, iPad Air
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
edois
zatím moc nechodí


Založen: 3.5.2008
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: so 03.05.2008 17:08    Předmět: Citovat

Na GNU/Linuxu se to chová tak, že když to prostřední tlačítko stisknu krátce, je to stisk prostředního tlačítka. Když ho stisknu a držím, tak pohybem TrackPointu nahoru a dolů dělám přímo eventy "kolečko nahoru" a "kolečko dolů" (čim víc zatlačím nahoru nebo dolů, tím rychleji se to "kolečko" točí), nikoliv že se mi objeví na obrazovce nějaký symbol a podle toho, kam hnu kurzorem, to scrolluje (chování na Windows se zapnutou tou volbou neither)..
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ghost
Moderátor
Moderátor


Založen: 25.10.2006
Příspěvky: 7591
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: so 03.05.2008 17:24    Předmět: Citovat

na windowse to afaik takto nefunguje. ale to je imho skor otazka ovladacov ako systemu OS.
_________________
T60, T410, W520, Predator 15, MBP 13 Early 2015, Nexus 7, iPad Air
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
edois
zatím moc nechodí


Založen: 3.5.2008
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: so 03.05.2008 17:29    Předmět: Citovat

Napadá tě tedy ještě nějaké řešení? Alternativní ovladač? Kdyby pro Windows byly ty ovladače taky včetně zdrojového kódu, tak si to asi opravím sám, ale takhle nemám šanci
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ghost
Moderátor
Moderátor


Založen: 25.10.2006
Příspěvky: 7591
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: so 03.05.2008 17:44    Předmět: Citovat

nenapada. pravdu povediac som doteraz ani nevedel, ze to v hrach nefunguje. Smile okrem hier mi to fungovalo zatial vsade a na hry pouzivam vzdy mys.

skusal som teraz zapnut scrollovanie na touchpade a v EHM nefunguje ani to. funguje tam len kolecko na mysi.
_________________
T60, T410, W520, Predator 15, MBP 13 Early 2015, Nexus 7, iPad Air
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
edois
zatím moc nechodí


Založen: 3.5.2008
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: so 03.05.2008 17:52    Předmět: Citovat

No nic, budu hrát i nadále na GNU/Linuxu, kde to funguje bez problémů Wink Každopádně moc díky za snahu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra notebooky-forum.notebook.cz -> Windows 7, Vista, XP i starší Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.




Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com

Používáme cookies pro lepší funkčnost obsahu a inzerci třetích stran, prohlížením našich stránek s tím vyjadřujete souhlas.